OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

«Αντιαεροπορική ασπίδα» στις ακτές της Νότιας Κορέας από τις ΗΠΑ

02/04/2013 - 08:21
Share on FacebookShare on Twitter
Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν κοντά στις ακτές της Νότιας Κορέας ένα αντιτορπιλικό ικανό να αναχαιτίζει πυραύλους, έγινε γνωστό από την Ουάσινγκτον, η οποία θέλει έτσι να υπογραμμίσει την υποστήριξή της προς τη Σεούλ έναντι των απειλών της Πιονγκγιάνγκ.

Το USS Fitzgerald, το οποίο συμμετείχε σε ναυτικά γυμνάσια, εστάλη νοτιοδυτικά της χερσονήσου αντί να επιστρέψει στο αγκυροβόλιό του στην Ιαπωνία, δήλωσε χθες αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η ανάπτυξη αυτή προσφέρει «περισσότερες επιλογές στην αντιπυραυλική άμυνα, αν αυτή καταστεί απαραίτητη», πρόσθεσε η πηγή.
Νωρίτερα χθες, οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι ανέπτυξαν «αόρατα» καταδιωκτικά αεροπλάνα F-22 στο πλαίσιο των αμερικανο-νοτιοκορεατικών γυμνασίων που διεξάγονται αυτή την περίοδο όπως κάθε χρόνο, αλλά αυτή τη φορά σ’ ένα υπόβαθρο ζωηρών εντάσεων.

Δύο F-22 Raptor έφτασαν την Κυριακή στη Νότια Κορέα για να συμμετάσχουν στις ετήσιες ασκήσεις που θα διαρκέσουν ως τις 30 Απριλίου.
Αμερικανικά «ιπτάμενα φρούρια» B-52 και «αόρατα» βομβαρδιστικά B-2 πραγματοποίησαν επίσης τις τελευταίες ημέρες εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από τη Νότια Κορέα προκαλώντας την οργή του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Γιουν Μπιούνγκ-Σε πρόκειται να συναντηθεί σήμερα στην Ουάσινγκτον με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι για να συζητήσουν τις αυξανόμενες εντάσεις στη χερσόνησο.
Ο Κέρι θα μεταβεί επίσης στην Ασία την ερχόμενη εβδομάδα και κυρίως στη Νότια Κορέα.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε χθες Δευτέρα πως η πολεμοχαρής «ρητορική» της Πιονγκγιάνγκ δεν συνοδεύεται από καμιά στρατιωτική δράση, «είτε πρόκειται για μεγάλης κλίμακας επιστράτευση είτε για τοποθέτηση των δυνάμεών της».

Αναλυτές επισημαίνουν πως το τελευταίο κύμα των βορειοκορεατικών απειλών, αν και πολύ έντονο, δείχνει πως η Πιονγκγιάνγκ δεν θα αντιδράσει παρά μόνο σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης εκ μερους της Σεούλ ή της ΟΥάσινγκτον.
Καθώς ένα αμερικανικό ή νοτιοκορεατικό στρατιωτικό πλήγμα είναι λίγο πιθανό, ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν διαθέτει έτσι μια πόρτα αξιοπρεπούς εξόδου, εκτιμά ο Στίβεν Χάγκαρντ, ειδικός για τη Βόρεια Κορέα στο Ινστιτούτο Πίτερσον στην Ουάσινγκτον.
Ο Κιμ μπορεί να καυχάται ότι οι απειλές του και οι επιθεωρήσεις των στρατευμάτων του στέφθηκαν από επιτυχία αφού δεν υπήρξε επίθεση, παρόλο που έτσι κι αλλιώς δεν θα υπήρχε», λέει ο αναλυτής. «Το καθεστώς μπορεί έτσι να μιλήσει για επιτυχία και να κάνει πίσω διακριτικά».

“Τα πυρηνικά εξασφαλίζουν την ειρήνη”

Τα βορειοκορεατικά πυρηνικά όπλα λειτουργούν ως μέσα αποτροπής εν δυνάμει εισβολέων και ως θεμέλιο για την ευημερία της, δήλωσε ο ηγέτης της χώρας σε μια ομιλία που εκφώνησε την Κυριακή και το πλήρες κείμενο της οποίας δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Η πυρηνική ισχύς μας είναι μια αξιόπιστη αποτροπή του πολέμου και μια εγγύηση για την προστασία της κυριαρχίας μας», δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν σε ομιλία την οποία εκφώνησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών της Κορέας.

Η ομιλία φάνηκε να σηματοδοτεί μια στροφή στην οικονομική ανάπτυξη και ο Κιμ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να σύρουν τη Βόρεια Κορέα σε μια κούρσα εξοπλισμών με στόχο να δημιουργήσουν εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξή της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Wahington Post: Η Β. Κορέα έκρυψε τα ίχνη της πυρηνικής δοκιμής

Β. Κορέα: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν καταδιωκτικά F-22


Βίντεο από εκπαίδευση στη Β.Κορέα:τύφλα να ΄χει ο Μπρους Λι!

 

Tags: ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑΠΟΛΕΜΟΣ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

05/12/2025 - 15:45
Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

05/12/2025 - 15:32
Πούτιν - Γουίτκοφ
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

05/12/2025 - 14:10

Διαβάστε Επίσης

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert