OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Περιοδεία Αβραμόπουλου στα Βαλκάνια

04/04/2013 - 20:40
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ξεκίνησε σήμερα σύντομη περιοδεία στο Βουκουρέστι και το Ζάγκρεμπ. Οι επισκέψεις του, τους τελευταίους μήνες στην γειτονιά μας, καθώς και οι επαφές και συναντήσεις του με τις πολιτικές ηγεσίες όλων των χωρών της περιοχής, σε Αθήνα και εξωτερικό, σηματοδοτούν την επιστροφή της Ελλάδας σε ρόλο δραστήριου εταίρου και βασικού σταθεροποιητικού παράγοντα στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Ελλάδα έχει κάνει ξανά αισθητή την παρουσία της, συμβάλλοντας στις προσπάθειες διευθέτησης ανοικτών ζητημάτων και αναζητώντας ευκαιρίες για οικονομική και εμπορική συνεργασία. 

Στο επίκεντρο του σχεδιασμού του Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι να ανακτήσει η Ελλάδα το κύρος της μεταξύ των χωρών της περιοχής και το ρόλο της ως βασικού πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης, καθώς και να προωθήσει τη διμερή συνεργασία σε κάθε επίπεδο, πολιτικό και οικονομικό, εν όψει, μάλιστα, και της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε το πρωί συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Victor-Viorel Ponta και με τον ομόλογό του Υπουργό Εξωτερικών, Titus Corlatean. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης της οικονομικής συνεργασίας, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος επενδυτής με 4 δισ. επενδεδυμένο κεφάλαιο και σημαντική παρουσία σε κρίσιμους τομείς της ρουμανικής οικονομίας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε όμως την ευκαιρία να τονίσει την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης προς τη δοκιμαζόμενη Λευκωσία. Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν και για τις εξελίξεις στη γειτονιά μας, το διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα, αλλά και την κρίση στη Συρία και τις προοπτικές της Ειρηνευτικής διαδικασίας για το παλαιστινιακό.
 
Αποσπάσματα δηλώσεων
 
Δημήτρης Αβραμόπουλος:
Δημιουργούμε πλέον μια νέα Ελλάδα. Οι θυσίες του ελληνικού λαού θα έχουν αποτέλεσμα. Προχωρούμε σε ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές και στην αναμόρφωση του κράτους, η οποία θα ολοκληρωθεί με την Συνταγματική μεταρρύθμιση στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.
Ρουμανία και Ελλάδα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προστατεύουν τα σύνορα της Ευρώπης. Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.
 
Ρουμάνος ΥΠΕΞ:
Παρά την οικονομική κρίση, οι ελληνικές τράπεζες στην Ρουμανία συνέχισαν να στηρίζουν την ρουμανική οικονομία.
Η Ελλάδα έχει και θα έχει την ενεργή υποστήριξη της Ρουμανίας, στον αγώνα για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων από την παράνομη μετανάστευση.
  

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΒΑΛΚΑΝΙΑΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

07/02/2026 - 18:11
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

04/02/2026 - 19:34
F-35 - Δένδιας - Χέγκσεθ
ΥΕΘΑ

Συνάντηση Δένδια και Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο: Στο επίκεντρο F-35 και εξοπλιστικά

03/02/2026 - 22:49

Διαβάστε Επίσης

FSB: Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ [vid]

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

«Πήραν τα μέτρα» των Eurofighter: Εντυπωσιακό το «αποτύπωμα» των ελληνικών Rafale στη Σαουδική Αραβία

Το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου – Ο Όρμπαν δήλωσε συμμετοχή

Γροιλανδία: «Η κρίση με τις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει και δεν έχουμε ακόμα λύση αλλά δεν υπάρχει απειλή»

Γερμανία: Υπέρ της παροχής μεγαλύτερης βοήθειας στην Ουκρανία τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Συνάντηση Τραμπ – Νετανιάχου την Τετάρτη για το πυραυλικό και πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Καιρός σήμερα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

Top News

Γη της ελιάς - spoiler: Η Ασπασία παθαίνει έμφραγμα στη φυλακή

Ο Bad Bunny φέρνει την κόντρα με τον Τραμπ στο Super Bowl - Από το «ICE out» στο μεγαλύτερο show των ΗΠΑ

Έλλη Τρίγγου: «Απ’ όλα έχω βιώσει στις σχέσεις µου, και μπερδέματα - Μεγαλώνω, είμαι 36»

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαρτίου – Ποιοι πληρώνονται πρώτοι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert