OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Mητσοτάκης στη Hürriyet: «Ο Ερντογάν μπορεί να λύσει το Κυπριακό»

22/04/2013 - 11:40
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Hürriyet που έχει τίτλο «ο Ερντογάν το λύνει» και η εφημερίδα γράει  πως «ο πρωην πρωθυπουργός της Ελλάδος πιστεύει πως το Κυπριακό μπορεί να το λύσει ο Ερντογάν και αναφέρει πως το Κυπριακό είναι πιο εύκολο θέμα προς επίλυση παρά το Κουρδικό».

« Με τις αποφάσεις που παίρνει όπως οι συνομιλίες με τον Οτζαλάν για του Κουρδικό, ο Ερντογάν δείχνει πως είναι ισχυρός πρωθυπουργός που παίρνει δύσκολες αποφάσεις. Γι’αυτό και πιστευω πως μπορούμε να ελπίζουμε πως ο Ερντογάν μπορεί να λύσει το Κυπριακό. Να είστε σίγουροι πως με λιγότερο κόπο που καταβάλλει ο Ερντογάν στο Κουρδικό μπορεί να επιλυθεί το Κυπριακό»δηλώνει ο Μητσοτάκης στην τουρκική εφημερίδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει πως « η Τουρκία στο Κυπριακό μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο. Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να το κάνει όμως η Τουρκία έχει τη δύναμη». Ο ίδιος προειδοποιεί πως η διχοτόμηση μπορεί να είναι μια τραγωδία για την Κύπρο .
Ο Κωνταντίνος Μητσοτάκης τονίζει πως όπως στο παρελθόν η Ελλάδα πραγματοποιήσε επενδύσεις στην Τουρκία τώρα θα πρέπει οι Τούρκοι να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα «καθώς και θα μας βοηθήσουν να ζωντανέψουμε την οικονομία μας και θα κερδίσουν χρήματα».

Ο ίδιος αναφέρει «πως πολλοί βλέπουν τον Γιώργο Παπανδρέου ως τον άνθρωπο που έχτισε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αλλά εγω ξεκίνησα την προσέγγιση , όμως δυστυχώς δεν είχα πάρει τα δικαιώματα αυτής της ιδέας μου!»

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέρει επίσης πως « τα προβλήματα μας στο Αιγαίο πιστεύω πως μπορούμε να τα λύσουμε μόνο με το διεθνές δίκαιο. … Η Ελλάδα ποτέ δεν έχει διακηρύξει πως το Αιγαίο είναι μόνο ελληνική θάλασσα.»

Ο ίδιος τονίζει πως «πριν από καιρό οι δυο χώρες συμφώνησαν να οδηγήσουν το θέμα της υφαλοκρηπίδας στη Χάγη όμως δεν γνωρίζω σε ποιο σημείο βρίσκονται οι συνομιλίες.Εύχομαι να επιλυθεί το ζήτημα σύντομα».

Σύμφωνα με την Hürriyet στη συζήτηση παρεμβαίνει η Ντόρα Μπακογιάνη η οποία τονίζει πως «η τουρκική πλευρά άλλαξε στάση πολλές φορές στο θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: «Ελλάδα-Τουρκία πρέπει να συμφωνήσουν για πετρέλαιο και αέριο»

Ο Μητσοτάκης θέλει την Τουρκία στην ΕΕ

 

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΚΥΠΡΙΑΚΟΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Related Posts

Ιμάμογλου
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

11/05/2026 - 20:29
KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: «Έκλεισε» η προμήθεια των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών για την τουρκική πολεμική αεροπορία

11/05/2026 - 11:55
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τραυματίας από πυροβολισμό ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

06/05/2026 - 13:10

Διαβάστε Επίσης

J-35: Συμφωνία Πακιστάν και Κίνας για τα stealth μαχητικά αεροσκάφη – Το μέλλον των J-10C και JF-17

Παρενόχληση ερευνητικού σκάφους από τουρκική πυραυλάκατο στην Αστυπάλαια – Παρενέβη η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ»

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πιθανά κύματα ρωσικών επιθέσεων με drones

Drones «καμικάζι» ψάχνει η ΕΕ με τον διαγωνισμό «Sentinel Strike» για περιφερόμενα πυρομαχικά νέας γενιάς

Μεντβέντεφ για δοκιμή Sarmat: Καμαρώνει και «απειλεί» την Ευρώπη – «Τώρα είμαστε πολύ πιο κοντά»

Το Ισραήλ τίναξε στον αέρα δύο αυτοκίνητα σε δρόμο κοντά στη Βηρυτό

U.S Navy: 15 πυρηνοκίνητα θωρηκτά κλάσης Trump και στόλο 400 πολεμικών πλοίων θέλει μέχρι το 2056

«Δεν είναι Magura το USV που βρέθηκε στην Λευκάδα», δηλώνει ο Ουκρανός κατασκευαστής των θαλάσσιων drones

Top News

Ναταλία Δραγούμη: Δεν λέω την ηλικία μου στην κάμερα, γιατί ίσως δεν κάνει καλό για τη δουλειά μου

Akylas - Eurovision 2026: Η αποθέωση για το «Ferto» και η σειρά στον τελικό - Πτώση στα στοιχήματα μετά την πρόκριση

Αθηνά Οικονομάκου - Μπρούνο Τσερέλα: Εικόνες από την πρόταση γάμου με φόντο τον Πύργο του Άιφελ

Survivor: Τα πρώτα λόγια του Σταύρου Φλώρου στην μητέρα του μετά τον ακρωτηριασμό - «Μαμά τι να στεναχωριέμαι, ζω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert