OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Έρευνα κατά του Μόρσι – «Δεν θα πάρουμε τα όπλα» λένε οι οπαδοί του

04/07/2013 - 17:34
Share on FacebookShare on Twitter

Οι αιγυπτιακές δικαστικές αρχές άρχισαν σήμερα έρευνα σε βάρος του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και άλλων 15 ανώτατων στελεχών του ισλαμικού κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που κατηγορούνται ότι προσέβαλαν το δικαστικό σώμα, δήλωσε ο δικαστής που προΐσταται της έρευνας, ο Θαρουάτ Χάμαντ, επιβάλλοντας τους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η κατηγορία της προσβολής του δικαστικού σώματος ήταν ένας από τους λόγους που επικαλέστηκε ο στρατός όταν ανέτρεψε χθες την κυβέρνηση του Μόρσι για την κίνησή του αυτή.

Η εντολή του δικαστή είναι η δεύτερη που απαγορεύει στον Μόρσι να εγκαταλείψει τη χώρα μετά την απομάκρυνσή τουαπό την εξουσία.

Στο μεταξύ ένα ανώτατο στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο Μοχάμεντ Ελ Μπελτάγκι, διαβεβαίωσε πριν από λίγο ότι τα μέλη του δεν θα πάρουν τα όπλα μετά την ανατροπή του Μόρσι, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν θα αποδεχθούν το στρατιωτικό πραξικόπημα.

«Πρόκειται για ένα στρατιωτικό πραξικόπημα. Θα επιμείνουμε να αμφισβητούμε τη νομιμότητά του έως ότου αυτή αποκατασταθεί», είπε ο Ελ Μπελτάγκι μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια μιας καθιστικής διαμαρτυρίας υπέρ του Μόρσι έξω από ένα τέμενος στο Κάιρο κοντά στο προεδρικό μέγαρο.

Ερωτηθείς εάν η Αδελφότητα μπορεί να πάρει τα όπλα, ο ίδιος είπε: «Όχι. Αυτό είναι απίθανο». Το κίνημα, το οποίο είχε σχηματιστεί πριν από 85 χρόνια και αντιμετώπισε σκληρή καταστολή κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της Αιγύπτου από τους στρατιωτικούς, έχει αποκηρύξει τη βία εδώ και δεκαετίες.

Ο Ελ Μπελτάγκι εκτίμησε όμως ότι η ανατροπή του Μόρσι και της κυβέρνησης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ίσως εξωθήσει άλλες οργανώσεις σε βίαιη αντίσταση.

«Το θέμα δεν είναι αν οι Αδελφοί θα είναι μέσα στη φυλακή ή έξω από αυτή. Οι Αδελφοί ζούσαν στη φυλακή επί δεκαετίες», είπε ο Ελ Μπελτάγκι, ηγετικό στέλεχος του πολιτικού βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης.

«Το θέμα τώρα είναι η θέση του ελεύθερου κόσμου που ωθεί τη χώρα σε κατάσταση χάους και ωθεί άλλες οργανώσει, εκτός της Αδελφότητας, να επανέλθουν στην ιδέα της αλλαγής (κυβέρνησης) διά της βίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν θα συνεργαστεί με τους «σφετεριστές της εξουσίας», είπε εξάλλου ο Σέιχ Άμπντελ Ραχμάν αλ Μπαρ, μέλος του εκτελεστικού της συμβουλίου, απορρίπτοντας μια συμφιλιωτική φράση του μεταβατικού προέδρου ο οποίος ορκίστηκε σήμερα.

«Απορρίπτουμε κάθε συμμετοχή σε οποιαδήποτε λειτουργία μαζί με τις σφετερίστριες αρχές», ανέφερε ο πολιτικός αυτός σε μια ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Αδελφότητας.

«Καλούμε τους διαδηλωτές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να παραμείνουν ειρηνικοί. Απορρίπτουμε τις καταπιεστικές πρακτικές κάθε αστυνομικού κράτους: τις δολοφονίες, τις συλλήψεις, την χαλιναγώγηση της ελευθερίας του Τύπου και το κλείσιμο τηλεοπτικών δικτύων», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Tags: ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣΜΟΡΣΙΣΤΡΑΤΟΣΤΑΡΑΧΕΣ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert