OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: συγκρούσεις αρχή εμφυλίου; Επικοινωνία του Αρχηγού με Πεντάγωνο

05/07/2013 - 22:59
Share on FacebookShare on Twitter

Συγκρούσεις ξέσπασαν απόψε ανάμεσα σε υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και αντιπολιτευόμενων σε αυτόν στα περίχωρα της πλατείας Ταχρίρ του Καΐρου, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Στην περιοχή ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ την ίδια ώρα οι διαδηλωτές των αντίπαλων στρατοπέδων πετούσαν οι μεν στους δε πέτρες πάνω στην γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου. Παράλληλα ασθενοφόρα μεταφέρουν τραυματίες.
Την ίδια ώρα πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας ανακοίνωσαν ότι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα από ενόπλους στο Σινά, στην βορειοανατολική Αίγυπτο, λίγο μετά τον θάνατο νωρίτερα σήμερα ενός στρατιώτη στην ίδια περιοχή, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Γάζα και το Ισραήλ.
Ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών που βρίσκονταν μπροστά σε ένα δημόσιο κτίριο στην πόλη Ελ Αρίς, σκοτώνοντας δύο από αυτούς, προτού διαφύγουν.
Στο μεταξύ σήμερα τα ξημερώματα ένας Αιγύπτιος στρατιώτης σκοτώθηκε από ταυτόχρονη επίθεση με ρουκέτα και με πυροβόλα όπλα ισλαμιστών μαχητών σε θέσεις της αστυνομίας και του στρατού στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με ιατρική πηγή. Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν επίσης δύο στρατιώτες σε σημείο ελέγχου του στρατού στην Αλ Γκούρα, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά.
Παράλληλα το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου απελευθέρωσε απόψε τον Σάαντ αλ Κατάτνι, επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ελευθερίας, το οποίο είναι ο πολιτικός βραχίονας των Αδελφών Μουσουλμάνων, και τον αναπληρωτή ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων Ράσιντ Μπαγιούμι.
Την Τετάρτη το βράδυ ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και προχώρησε στην συνέχεια σε συλλήψεις στελεχών των Αδελφών Μουσουλμάνων, από τους κόλπους των οποίων προέρχεται ο Μόρσι.
Το ΜΕΝΑ διευκρίνισε ότι ο Κατάτνι και ο Μπαγιούμι έμειναν υπό κράτηση για δύο ημέρες και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού η εισαγγελία «βεβαιώθηκε για τον τόπο κατοικίας τους στο πλαίσιο μιας έρευνας για υποκίνηση σε φόνο» διαδηλωτών, μετά τον θάνατο την νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα οκτώ διαδηλωτών που εξαπέλυσαν επίθεση στην έδρα των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Μοκάταμ, προάστιο του Καΐρου. 

Επικοινωνία με Πεντάγωνο

Ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ, επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, συνομίλησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του σήμερα, σε μια ένδειξη ότι οι διμερείς σχέσεις ανάμεσα στον αμερικανικό και τον αιγυπτιακό στρατό δεν διαταράσσονται παρά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την τηλεφωνική συνδιάλεξη του Ντέμσεϊ με τον υποστράτηγο Σέντκι Σόμπχι, επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Αιγύπτου.
Ένας εκπρόσωπος του Ντέμσεϊ είπε ότι ο επικεφαλής των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων συνομίλησε επίσης με τον επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ, υποστράτηγο Μπένι Γκαντζ, χθες και σήμερα.




Tags: ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ

Related Posts

Λίβανος - ιρανικός πύραυλος
ΚΟΣΜΟΣ

Ιρανικός πύραυλος εκτοξεύθηκε εναντίον του Λιβάνου – Καταρρίφθηκε από αμερικανικό αντιτορπιλικό

24/03/2026 - 18:32
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις τραυματίες στο Ισραήλ και ένας νεκρός στο Μπαχρέιν μετά από νέες ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις

24/03/2026 - 17:04
Λβιβ
ΚΟΣΜΟΣ

Λβιβ: Ρωσική επίθεση στο κέντρο της πόλης – Η στιγμή που drone πέφτει σε κτίριο που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς [vid]

24/03/2026 - 16:55

Διαβάστε Επίσης

Ιρανικός πύραυλος εκτοξεύθηκε εναντίον του Λιβάνου – Καταρρίφθηκε από αμερικανικό αντιτορπιλικό

UH-60MX Black Hawk: O αμερικανικός στρατός παρέλαβε το πρώτο ελικόπτερο που μπορεί να πετάξει και χωρίς πιλότο

Τρεις τραυματίες στο Ισραήλ και ένας νεκρός στο Μπαχρέιν μετά από νέες ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις

Λβιβ: Ρωσική επίθεση στο κέντρο της πόλης – Η στιγμή που drone πέφτει σε κτίριο που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς [vid]

To Πακιστάν δηλώνει έτοιμο να μεσολαβήσει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου

Ιράν: Σκληραίνει την στάση του ενόψει συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου

Λίβανος: Το Ισραήλ βομβάρδισε βενζινάδικα που ανήκουν στην Χεζμπολάχ – Συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις [vid]

Δένδιας: «Ισχυρό το ενδιαφέρον της Κύπρου για το σύστημα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ – Θα γίνει συνάντηση με την ΕΑΒ»

Top News

Η δράση και η χλιδάτη ζωή των μελών του κυκλώματος που εξαπατούσε των ΕΦΚΑ - Κατασχέθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα, πλάκες χρυσού και πανάκριβα ρολόγια

Γιώργος Μανίκας: Η απάντηση του γνωστού μοντέλου για την εμπλοκή του ονόματός του στο κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Βασίλης Λαζαρίδης: Ο πατέρας μου με λάτρευε, όταν έμαθα για τον θάνατό του κλείστηκα στο δωμάτιό μου και σπάραζα για ώρες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert