OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

«‘Όχι νατοϊκοποίηση της ΕΕ» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

31/10/2013 - 20:55
Share on FacebookShare on Twitter

Την πλήρη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην περαιτέρω νατοϊκοποίηση της ΕΕ, μέσα από μια αυξημένη στρατιωτικοποίησή της, εξέφρασε χθες, στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, η βουλευτής Ρένα Δούρου. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση των δύο Επιτροπών σχετικά με τις στρατιωτικές δομές της ΕΕ, εκ μέρους της αρμόδιας εισηγήτριας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μαριέττας Γιαννάκου, ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2013.

Η Ρ. Δούρου, αφού τόνισε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο γράμμα και το πνεύμα της έκθεσης, η οποία υποστηρίζει τον περαιτέρω σχηματισμό μιας στρατιωτικής ένωσης κι ενός παγκόσμιου παρόχου ασφαλείας μέσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας. «Είμαστε αντίθετοι στην προώθηση, όπως προκύπτει από την έκθεση, ενός στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, του εξοπλισμού και της αύξησης των δαπανών», τόνισε η βουλευτής.

Η ίδια επεσήμανε ότι ενώ στη διάρκεια της κρίσης, η Ελλάδα καλείται επιτακτικά από την Τρόικα να κλείσει βιομηχανίες παραγωγής στρατιωτικού υλικού και η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αντιτίθεται σε αυτή την εξέλιξη, οι κυβερνητικοί βουλευτές θα πρέπει να στηρίξουν το σημείο 7 της Έκθεσης, σύμφωνα με το οποίο τα κράτη μέλη και η Κομισιόν παροτρύνονται να «διευκολύνουν», μέσω των κατάλληλων μέτρων, την αναδιάρθρωση και την ενοποίηση «των δυναμικοτήτων της αμυντικής βιομηχανίας προκειμένου να μειωθούν οι υφιστάμενες πλεονασματικές δυναμικότητες που δεν είναι βιώσιμες». Είναι σαφές ότι έτσι ευνοείται η στρατιωτική εξάρτηση από τις ισχυρές στρατιωτικές βιομηχανίες έξι κρατών, Σουηδίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Βρετανίας, Ιταλίας.

Εκείνο που χρειάζεται σήμερα η ΕΕ δεν είναι περισσότερη στρατιωτικοποίηση αλλά «μια δραστήρια, φιλειρηνική, πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, η οποία θα εκτονώνει τις εστίες εντάσεων πριν από την στρατιωτική ανάφλεξη», τόνισε η βουλευτής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για πρωτοβουλίες πυρηνικού αφοπλισμού, σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, και θυμίζοντας παράλληλα την «πάγια σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πυρηνικό αφοπλισμό της Μέσης Ανατολής».

«Είμαστε κατά της έκθεσης γιατί σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας που επιβάλλεται στους λαούς, ζητά αύξηση των επενδύσεων για την άμυνα και τη μη στρατιωτική έρευνα για στρατιωτική χρήση και εξοπλισμό», τόνισε, τέλος, η βουλευτής.
 

Tags: NATOΔΟΥΡΟΥΕΕΣΥΡΙΖΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1943 εκτελείται από τους Γερμανούς ο αξιωματικός της αεροπορίας Κώστας Περρίκος

Συνάντηση Δένδια και Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο: Στο επίκεντρο F-35 και εξοπλιστικά

Συμπλοκή ανάμεσα σε Λιμενικό και διακινητές μεταναστών στη Χίο: 14 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Το Ιράν ζητά αλλαγές στη συνάντηση με τις ΗΠΑ – «Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν κανονικά», λέει ο Λευκός Οίκος

Συρία: Μετά τη Χασακέ, οι κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν και στην κουρδική πόλη Καμισλί

Πολωνία: Υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

ΔΙΚΑΦΚΑ: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης [pics]

Αμερικανικό F-35 κατέρριψε ιρανικό drone που προσέγγισε το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln

Top News

Η Ιωάννα Τούνη έκλεισε έναν χρόνο σχέσης με τον Δημήτρη Σπυριδωνίδη και της χάρισε 365 τριαντάφυλλα

Αντώνης Σαμαράς: Το χάος είναι ο Μητσοτάκης γιατί δημιούργησε συνθήκες πολιτική αναρχίας

Στράτος Τζώρτζογλου: Η νέα εξομολόγηση για τον χωρισμό του, η Αμερική και τα δάκρυα του Γιώργου Λιάγκα

Ναταλία Λιονάκη: Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της - «Τρία χρόνια με κορόιδευε και ξαφνικά τηλεφωνικώς μου είπε "άντε γεια"»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert