OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Φουντώνει το κύμα αγανάκτησης κατά Ευσταθίου – Νέα επίθεση εναντίον του

07/01/2014 - 00:21
Share on FacebookShare on Twitter

Αυξάνουν ,πληθαίνουν και εντείνονται οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απολογία του επιχειρηματία και απόστρατου αξιωματικού του ΠΝ Παναγιώτη Ευσταθίου . Ο ελεύθερος με περιοριστικούς όρους Ευσταθίου με την αναφορά του μόνο σε στρατιωτικούς για την υπόθεση μαύρου χρήματος έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση στο χώρο των αποστράτων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών με ανακοίνωσή της εκφράζει αυτη την αγανάκτηση:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (Π.Ο.Σ.), εκφράζει την αγανάκτησή της, για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια αμαύρωσης και απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα, από την μέχρι τώρα έρευνα της Δικαιοσύνης, είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Η χωρίς διάκριση όμως γενική αναφορά, από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, «σε στρατιωτικούς που συμμετείχαν στο πάρτι της διαπλοκής και της διαφθοράς», όχι μόνο δεν απεικονίζει την πραγματικότητα, αλλά συμπαρατάσσεται και συνεργεί με εχθρικές προς την Πατρίδα μας δυνάμεις, βλάπτοντας την εικόνα και τον εθνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και εντάσσεται στο «σχέδιο περί συνολικής ευθύνης», που δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο, παρά την εξίσωση των ευθυνών για την κατάντια της Χώρας μας.

Το θέμα της διαφθοράς και του χρηματισμού στο τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων για την ισχυροποίηση της Εθνικής Άμυνας, είναι εξόχως ευαίσθητο και η προσέγγισή του απαιτεί πολύ προσεκτικές κινήσεις και ακόμα προσεκτικότερες δημόσιες διατυπώσεις, καθόσον εμπλέκεται εκ των πραγμάτων, αν και σε ελάχιστο ποσοστό που δεν ξεπερνά το 0,03% του συνόλου των Αξιωματικών, μικρός αριθμός προσωπικού ενός θεσμού, αυτού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος έχει τεθεί πολύ ψηλά στην αποδοχή και στην εκτίμηση του Ελληνικού λαού για τη σοβαρότητα, τον επαγγελματισμό και τη συνέπειά των Στελεχών του.

Προβληματισμό αποτελεί η απολογία κατηγορουμένου που αναφέρει χρηματισμό μόνο σε στρατιωτικούς και μάλιστα τότε αποστράτους, η οποία δεν πείθει αλλά δημιουργεί έντονες υπόνοιες για συγκάλυψη και περίεργους συνειρμούς, καθόσον η νομοθεσία (ΝΔ 1400/73) και σχετική γνωμοδότηση της Νομικής υπηρεσίας του Υπ. Δικαιοσύνης (Αρ. γνωμ. 273/903/10 της 18ης Μαρ 1990), καθόριζαν το πλαίσιο συνεργασίας αποστράτων με εργασιακή σχέση (consulting), με εταιρείες που έχουν συναλλαγές με τις Ε.Δ.

Εντέχνως μερίδα των ΜΜΕ αντιπαρέρχεται ότι το μεγάλο «φαγοπότι» ξεκίνησε μετά το 1996, με την ίδρυση του Επιτελείου Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΕΠΥΕΘΑ) και της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών (ΓΔΕ), σύμφωνα με το N.2292/1995. Τα όργανα αυτά είχαν από τότε τον αποφασιστικό λόγο (έναντι των Γενικών Επιτελείων) στις επιλογές των οπλικών συστημάτων, υπάγονται απευθείας στον εκάστοτε ΥΕΘΑ και οι επιλογές πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού που τα επανδρώνουν σε ένα μεγάλο ποσοστό, ιδιαίτερα στο παρελθόν, προήρχοντο κυρίως από τον εκάστοτε κομματικό μηχανισμό. Ας μη ξεχνάμε ότι οι τελικές αποφάσεις αγοράς ενός οπλικού συστήματος είναι αρμοδιότητας του ΚΥΣΕΑ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών, χωρίς να υπεισέρχεται σε περαιτέρω λεπτομέρειες επί του θέματος της διαφθοράς στο χώρο των εξοπλιστικών προγραμμάτων:

 Διαμαρτύρεται για τη στοχοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και το διασυρμό αξιωματικών, κυρίως αποστράτων, που επιχειρείται από μερίδα των ΜΜΕ.

 Απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων προς κάθε κατεύθυνση, με καταλογισμό ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους και εκφράζει στην παρούσα περίοδο απερίφραστα την εμπιστοσύνη της στη Δικαιοσύνη.

 Για όσους αποδειχθεί ότι πρόσβαλαν τη στολή και τις ιδέες που υπηρετήσαμε όλοι μας, θα τους θεωρούμε «ξένο σώμα», η πολιτεία θα πρέπει να εξαντλήσει την αυστηρότητά της και να αντιμετωπιστούν ανάλογα από τους συναδέλφους και τις ενώσεις τους.

Διαβάστε ακόμη:

Και …πραξικοπηματίες και…λαμόγια! Ποιος θα υπερασπιστεί τις Ένοπλες Δυνάμεις; Κανείς

 

Tags: ΑΠΟΛΟΓΙΑΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΕΥΣΤΑΘΙΟΥΜΙΖΕΣ

Related Posts

Ουκρανία - drone
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Σόκαρε τους Ουκρανούς η αεράμυνα στον Κόλπο: «Χρησιμοποιούν ακόμη και 8 πανάκριβους πυραύλους Patriot για ένα φτηνό drone»

20/03/2026 - 14:39
Τραμπ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τραμπ: Εγκρίνει εκτάκτως πωλήσεις όπλων αξίας 23 δισεκ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου λόγω Ιράν

20/03/2026 - 08:19
Patriot
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Μυημένοι στους Patriot οι Έλληνες αναχαιτιστές – Ιδανικοί για βαλλιστικούς πυραύλους οι PAC-2 GEM

20/03/2026 - 05:04

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Ήχησαν και πάλι οι σειρήνες στην βάση του Ιντσιρλίκ – Άγνωστο αν ανιχνεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος [vid]

Ιράν: Νεκρός ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της μονάδας Basij από ισραηλινή επιδρομή στην Τεχεράνη

IDF: Έχουμε χτυπήσει 2.000 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο – Τρεις ταξιαρχίες συμμετέχουν στις χερσαίες επιχειρήσεις

Σόκαρε τους Ουκρανούς η αεράμυνα στον Κόλπο: «Χρησιμοποιούν ακόμη και 8 πανάκριβους πυραύλους Patriot για ένα φτηνό drone»

Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό κατέσχεσε το τάνκερ Deyna που ανήκει στο ρωσικό σκιώδη στόλο [vid]

Ισραήλ: Πλήττει ιρανικούς στόχους στην Κασπία – Βομβάρδισε 16 πλοία σε λιμάνια του Κόλπου

Τα Εμιράτα εξάρθρωσαν «τρομοκρατικό δίκτυο» που χρηματοδοτούσε και διαχειριζόταν η Χεζμπολάχ

Δοκιμαστικές πτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ενόψει 25ης Μαρτίου – Πότε θα γίνουν οι διελεύσεις

Top News

Έλενα Παπαρίζου: Η ξαφνική ακύρωση εμφάνισής της και τα ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας της

Αγγελική Ηλιάδη: Με αγωγή απειλεί η τραγουδίστρια μετά τη μήνυση από την αδερφή του Μπάμπη Λαζαρίδη

Ο Ηλίας Βρεττός θύμα ξυλοδαρμού σε μαγαζί στην Κύπρο - Τον χτύπησαν με μπουνιές αλλά «όλα είναι μια χαρά»

Μπαράζ σεισμών μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων - 4,6 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert