OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Προκαλεί ο Ερντογάν για το θάνατο του 15χρονου

15/03/2014 - 08:30
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ο δεκαπεντάχρονος ο οποίος υπέκυψε την Τρίτη στα τραύματα που είχε υποστεί όταν χτυπήθηκε από το περίβλημα ενός δακρυγόνου που είχε εκτοξεύσει η αστυνομία κατά την διάρκεια των περσινών αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων ήταν ένας ταραχοποιός στην υπηρεσία μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης».
«Η οικογένειά του είπε ότι είχε βγει να αγοράσει ψωμί. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», υποστήριξε ο Ερντογάν κατά την διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στη Γκαζιαντέπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο έφηβος, ο Μπερκίν Ελβάν, είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από το περίβλημα ενός δακρυγόνου και παρέμενε σε κώμα επί 269 ημέρες πριν καταλήξει, την Τρίτη.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι την 16η Ιουνίου 2013 από ένα δακρυγόνο που είχε εκτοξεύσει η αστυνομία που επενέβη για να διαλύσει αντικυβερνητικούς διαδηλωτές ενώ ο έφηβος είχε βγει για να ψάξει κάποιο ανοιχτό κατάστημα για να αγοράσει ψωμί.

Αλλά ενώπιον των υποστηρικτών του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Ερντογάν είπε σήμερα ότι το θύμα —που έγινε σύμβολο της καταστολής του κύματος αμφισβήτησης της περασμένης χρονιάς— πετούσε «ατσάλινους βώλους» εναντίον των δυνάμεων της τάξης και πρόσθεσε ότι η αστυνομία δεν τον είχε θέσει στο στόχαστρο.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επέμεινε ότι «ο νέος αυτός ήταν μέλος μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», την οποία δεν κατονόμασε.

«Η αστυνομία δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι ήταν 14 ετών, είχε το πρόσωπο καλυμμένο», τόνισε ακόμη ο Ερντογάν.

Ο θάνατος του Μπερκίν Ελβάν προκάλεσε έντονα συναισθήματα στην Τουρκία, όπου εκατομμύρια άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους την Τρίτη και την Τετάρτη, όταν κηδεύτηκε, κραυγάζοντας συνθήματα όπως «δολοφόνε» εναντίον του πρωθυπουργού. Σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ένας αστυνομικός 30 ετών απεβίωσε από καρδιακή προσβολή στην πόλη Τουντσελί και ένας νεαρός άνδρας, 22 ετών, σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη από πυρά κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών.

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΤΑΡΑΧΕΣ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert