OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Η μάχη Λαμπρόπουλου με τους φυγόστρατους καλλιτέχνες και οι «βόμβες» που έχει να αντιμετωπίσει

10/06/2014 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η επιστροφή του Μεσσήνιου Γιάννη Λαμπρόπουλου στο ΥΠΕΘΑ, καταλογίζεται στα θετικά του ανασχηματισμού. Όχι επειδή ο κ. Λαμπρόπουλος έχει απλά ξαναπεράσει απ΄ αυτή τη θέση αλλά γιατί όταν την υπηρέτησε το 2004 απέδειξε ότι έχει “τσαγανό”. Και επιτρέψτε μας να έχουμε προσωπική άποψη γι΄ αυτό.

Χωρίς να το επιδιώξει ο Λαμπρόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με το κύκλωμα παράνομων απαλλαγών “επώνυμων” συμπολιτών μας. Ένα δημοσίευμά μου στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ όπου εργαζόμενουν τότε για την θητεία ενός καλλιτέχνη -ηθοποιού- είχε προκαλέσει την κινητοποίηση του τότε προέδρου της Επιτροπής Απαλλαγών που “σκαλίζοντας” το θέμα αποκάλυψε το κύκλωμα!

Ο Λαμπρόπουλος όταν ενημερώθηκε για την υπόθεση είπε ότι δεν θα έκανε πίσω. Και σας διαβεβαιώνουμε ότι ο ίδιος το τήρησε. Δεν ήταν εύκολο. Το θράσος ορισμένων κατηγορουμένων ήταν τέτοιο που αντί να σκύψουν το κεφάλι και να ζητήσουν έστω ένα συγνώμη …απειλούσαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τραγουδιστής φίρμα εκείνη την εποχή στ΄ αζήτητα τώρα απειλούσε με αγωγές κάθε δημοσιογράφο που τον έπαιρνε να τον ρωτήσει αν πράγματι έχει …μια διμοιρία παιδιά τα οποία όλα είχαν γεννηθεί σε καταυλισμούς τσιγγάνων στην Αμαλιάδα!!! Τέτοιο θράσος.

Ο Λαμπρόπουλος έκανε τη δουλειά του ,όσο του επέτρεπαν οι αρμοδιότητές του . Άλλοι δεν την έκαναν και προσπαθούσαν να “σώσουν” τους προβεβλημένους ή απλά πλούσιους φυγόστρατους. Κάποιες υποθέσεις προχώρησαν κι έφθασαν στα δικαστήρια, μετά από την αποχώρηση Λαμπρόπουλου από το ΥΠΕΘΑ ,αλλά σε γενικές γραμμές το θέμα ξεχάστηκε. Ίσως τώρα με την επιστροφή του στο ΥΠΕΘΑ ο Λαμπρόπουλος να του ρίξει μια ματιά.

Όμως αυτά μοιάζουν πια εύκολα μπροστά σ΄ αυτά που έχει να αντιμετωπίσει. Ο Θανάσης Δαβάκης που θα του παραδώσει τη καρέκλα του ΥΦΕΘΑ θα του πει πόσο…ζόρικα είναι τα πράγματα. Το θέμα των Μετοχικών Ταμείων είναι μια βόμβα που έχει ενεργοποιηθεί και δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Η κατεύθυνση που είχε δώσει ο Δαβάκης είναι σαφές ότι βάζει απέναντι τους απόστρατους του ΠΝ και της ΠΑ που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση ούτε ενοποίηση ταμείων ,ούτε μετατροπή τους σε επικουρικά.

Ο Λαμπρόπουλος θα πρέπει κάτι άλλο να σκεφτεί. Χωρίς να θέλουμε να είμαστε απαισιόδοξοι, όποια άλλη λύση κι αν επιχειρήσει να προωθήσει θα τον φέρει αντιμέτωπο με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο παρά την φυγή Στουρνάρα είναι σαφές ότι θα παραμείνει σταθερά αρνητικό μ΄ οτιδήποτε έχει σχέση με τις ΕΔ. Έχει μείνει άραγε καθόλου τσαγανό στον Λαμπρόπουλο, από εκείνο που διέθετε το 2004; Ρωτάμε γιατί ο πολιτικός χρόνος που πέρασε είναι πολύ μεγάλος και πολλά μπορούν να έχουν αλλάξει και για τον κ. Λαμπρόπουλο. Ελπίζουμε να μην είναι έτσι.

Ο δις ΥΦΕΘΑ είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων όπως τον θυμόμαστε. Έλεγε όμως όχι σε πιέσεις ακόμη κι αν έρχονταν από ψηλά. Και επαναλαμβάνουμε έτυχε να έχουμε και προσωπική άποψη γι΄ αυτό. Ελπίζουμε αυτό το προσόν να μην τον εγκατέλειψε στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι να τον ξαναφέρει η πολιτική του μοίρα στο ΥΠΕΘΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ξανά ΥΦΕΘΑ – Με ποιους τα είχε βάλει στη πρώτη θητεία του

Πέθανε στο Γιοχάνεσμπουργκ ο γιατρός που είχε κατηγορηθεί για τις απαλλαγές θητείας καλλιτεχνών

Tags: ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣΥΦΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας και τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού – Η Τουρκία δεν είναι το κύριο πρόβλημά μας» [vid]

28/04/2026 - 18:08
Δένδιας - Βοτρέν
ΥΕΘΑ

Δένδιας και Βοτρέν υπέγραψαν την ανανέωση της συμφωνίας για τη «Στρατηγική Εταιρική Σχέση» Ελλάδας – Γαλλίας

25/04/2026 - 14:15
Δένδιας - Φόρουμ Δελφών
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας στο Φόρουμ των Δελφών: «Η Ελλάδα μπορεί να συμμετάσχει σε αποστολή στα Στενά του Ορμούζ, όταν τελειώσει ο πόλεμος»

24/04/2026 - 16:34

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Θα μελετήσω τη νέα ειρηνευτική πρόταση του Ιράν, αμφιβάλλω αν θα είναι αποδεκτή» [vids]

Ουκρανία: Νέα φονική ρωσική επίθεση στη Χερσώνα – Καταρρίψαμε 334 ουκρανικά drones, είπε η Μόσχα

Ελλάδα και Γαλλία εξετάζουν συνέργειες στην αμυντική βιομηχανία με στόχο κοινά ευρωπαϊκά προγράμματα

Τζορτζ Νταν: «Έφυγε από την ζωή» ο πιλότος της RAF που είχε μεταφέρει το Spitfire MJ755 στην Ελλάδα

Η Ιορδανία βομβάρδισε προληπτικά αποθήκες όπλων και πυρομαχικών στη νότια Συρία

Τραμπ: «Θα αποσύρουμε περισσότερους Αμερικανούς στρατιώτες από τη Γερμανία, πάνω από 5.000» [vid]

Εμφύλιος στο Σουδάν: Πέντε νεκροί από επίθεση των ανταρτών RSF με drone στο Χαρτούμ

Το Ισραήλ παραδέχθηκε ότι χτύπησε θρησκευτικό κτίριο στον Λίβανο – Αναφορές ότι είναι καθολικό μοναστήρι

Top News

Καιρός: Χιόνια στα ορεινά και πολλά μποφόρ στο Αιγαίο - Έρχεται καλοκαίρι μέσα στην εβδομάδα

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Τελευταία μέρα για αιτήσεις - Οδηγίες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα

Συνταγή για σουφλέ με ζαμπόν και σπαράγγια

Καμίλα: Η αφανής ηρωίδα της βασιλικής επίσκεψης του Καρόλου στις ΗΠΑ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert