OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ιράκ οι νεκροί αυξάνονται στην Ουάσινγκτον ψάχνουν την στρατιωτική απάντηση

17/06/2014 - 21:46
Share on FacebookShare on Twitter

Ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ έχουν αποκλείσει οι ΗΠΑ,αλλά η κατάσταση αρχίζει πλέον να γίνεται ανεξέλεγκτη . Και τα αεροπορικά χτυπήματα από μόνα τους δεν δείχνουν ικανά να ανατρέψουν την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ιρακινές ΕΔ και οι δυνάμεις ασφαλείας.

Ο πρόεδρος Μπ. Ομπάμα ενημέρωσε ήδη το Κογκρέσο για την άμεση ανάπτυξη 275 Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ αποκλειστικά για τη φύλαξη της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη και την περιφρούρηση της ασφάλειας Αμερικανών που βρίσκονται στη χώρα, ενώ συνεχίζει τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο Λευκό Οίκο με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, τον υπουργό Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, τον διευθυντή της CIA, Τζον Μπρέναν, τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ, στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσεϊ. Σύμφωνα δε με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου οι συναντήσεις του Ομπάμα με το επιτελείο εθνικής ασφάλειας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Καθαιρέσεις

Τέσσερις από τους ανώτατους αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ καθαίρεσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Νούρι αλ-Μαλίκι κατηγορώντας τους για παράβαση του «επαγγελματικού και στρατιωτικού τους καθήκοντος», μια μόλις εβδομάδα αφότου οι σουνίτες μαχητές πήραν τον έλεγχο της Μοσούλης που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας.

Κορυφαία στρατιωτικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και ο στρατηγός Μαχντί Σαμπάχ Γκαγουαρί ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της επαρχίας Νινευή, όπου προελαύνουν οι σουνίτες μαχητές κερδίζοντας συνεχώς εδάφη απέναντι στις κυβερνητικές δυνάμεις, καθαιρέθηκαν διότι «απέτυχαν να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά και στρατιωτικά τους καθήκοντα» σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρακινής κυβέρνησης ο οποίος μεταδόθηκε μέσω της κρατικής τηλεόρασης.

Ένας από τους στρατιωτικούς διοικητές της περιοχής ο Χινταγιάτ Αμπντουλραχίμ, όπως ανακοινώθηκε μέσω της κρατικής τηλεόρασης λιποτάκτησε, καθώς εγκατέλειψε το πεδίο της μάχης και πλέον θα παραπεμφθεί στο ιρακινό στρατοδικείο.

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε μια αγορά στη συνοικία Σαντρ Σίτι, όπου κατοικούν στην πλειονότητα Σιίτες, βόρεια της Βαγδάτης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας.
Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδας και προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 20 ανθρώπων. Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε την ώρα που οι τζιχαντιστές της σουνιτικής ριζοσπαστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) προσπαθούν να προσεγγίσουν την Βαγδάτη αφού έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους πολλές περιοχές στο βόρειο και κεντρικό Ιράκ.
Την ίδια ώρα η ιρακινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε τις σορούς 18 μελών των ιρακινών δυνάμεων που είχαν εκτελεστεί, κοντά σε μια πόλη βόρεια της Βαγδάτης.
Τα θύματα, που ανακαλύφθηκαν στα ανατολικά της σουνιτικής πόλης Σαμάρα (110 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης) έφεραν τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι και το στήθος, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αστυνομικός διευθυντής.
Επιπλέον, ένας εικονολήπτης ιρακινού τηλεοπτικού δικτύου σκοτώθηκε και ένας ανταποκριτής του ίδιου δικτύου τραυματίστηκε βόρεια της Βαγδάτης την ώρα που κάλυπταν την επίθεση των τζιχαντιστών, ανέφεραν ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο Χάλεντ Άλι έχασε την ζωή του κοντά στη Μπακούμπα, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Ντιγιάλα, έγραψε το δίκτυο Al Ahad TV στον ιστότοπό του, ενώ διευκρίνισε ότι ο συνάδελφός του, Μόατεζ Τζαμίλ, έχει τραυματιστεί. Δεν έχει διευκρινιστεί το πότε ακριβώς σκοτώθηκε ο Άλι.
Οι δύο άνδρες ακολουθούσαν την σιιτική οργάνωση Ασάιμπ Αλ αλ Χακ, που μεταξύ άλλων βοηθά τις κυβερνητικές δυνάμεις να απωθήσουν την επίθεση των ανταρτών.
«Την ώρα που το Ιράκ αποτελεί θέατρο μιας κλιμάκωσης συγκρούσεων, ο κίνδυνος (αυξάνεται παράλληλα) για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη σύρραξη» επιβεβαίωσε ο Σάριφ Μάνσουρ, συντονιστής στη Μέση Ανατολή της Επιτροπής για την προστασία των δημοσιογράφων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.
«Καλούμε όλες τις πλευρές να λάβουν όλα τα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους και να τους επιτρέψουν να κάνουν τη δουλειά τους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Tags: ΗΠΑΙΡΑΚΙΡΑΚ ΚΡΙΣΗΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣΚΕΡΙ

Related Posts

Ισραήλ - Λωρίδα της γάζας
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 32 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Για «αντίποινα» κάνει λόγο ο ισραηλινός στρατός

01/02/2026 - 18:22
Starlink - Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία ευχαριστεί τον Έλον Μασκ για τα «μέτρα» που έλαβε ώστε ρωσικά drones να μην μπορούν να χρησιμοποιoύν το Starlink

01/02/2026 - 17:57
Πακιστάν
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Πάνω από εκατό νεκροί σε επιθέσεις αυτονομιστών στην Μπαλουτσιστάν

01/02/2026 - 17:20

Διαβάστε Επίσης

ΓΕΣ: Αποφοίτησαν 12 Αξιωματικοί της 78ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΣΤΕΑΜΧ [pics]

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 32 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Για «αντίποινα» κάνει λόγο ο ισραηλινός στρατός

Η Ουκρανία ευχαριστεί τον Έλον Μασκ για τα «μέτρα» που έλαβε ώστε ρωσικά drones να μην μπορούν να χρησιμοποιoύν το Starlink

Νίκος Δένδιας: «Oι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξης της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει σημαντική απειλή»

Πακιστάν: Πάνω από εκατό νεκροί σε επιθέσεις αυτονομιστών στην Μπαλουτσιστάν

Χαμενεΐ: «Οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν θα πυροδοτούσε έναν περιφερειακό πόλεμο»

Ζελένσκι: Νέα τριμερής Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ στις 4-5 Φεβρουαρίου στο Άμπου Ντάμπι

Γάζα: Το Ισραήλ ανοίγει ξανά το πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο – «Περιορίζεται στην μετακίνηση κατοίκων»

Top News

Αλέξανδρος Μπουρδούμης για Πέτρο Φιλιππίδη: Δεν έχω να συγχωρέσω κάτι, δεν είμαι εκκλησία

Η κακοκαιρία «έπνιξε» τα παράλια της Λάρισας - Δρόμοι και θάλασσα έγιναν ένα, πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις

Ρία Ελληνίδου για το σεξιστικό σύνθημα οπαδών: Το αντιμετώπισα με πλάκα, δεν πήγαμε σε χορό λογιστών

Πώς η Νίκι Μινάζ έγινε από επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ, η μεγαλύτερη θαυμάστριά του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert