OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Σκέψεις Σαμαρά για Φράγκο ΥΕΘΑ – Ποιοι δεν τον θέλουν και γιατί

13/09/2014 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Η πιθανότητα να είναι ο πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος επόμενος ΥΕΘΑ χαρακτηριζόταν από πολλούς μεγάλη ,αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η μετακίνηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην θέση του Επιτρόπου. Πολύ γρήγορα αρκετοί έσπευσαν να αποδομήσουν αυτό το σενάριο. Αποδεικνύεται ότι μάλλον δεν ήταν “γρήγοροι” αλλά βιαστικοί.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Σαμαράς δεν έχει αποκλείσει καθόλου το ενδεχόμενο της επιλογής Φράγκου, στον οποίο σε ανύποπτο χρόνο είχε προτείνει θέση μόνιμου ΥΦΕΘΑ. Ο πρώην Α/ΓΕΣ δεν είχε απαντήσει ,η πρόταση έμεινε στον αέρα.

Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ποιοι δεν θέλουν τον Φράγκο για ΥΕΘΑ. Δεν χρειάζεται παρά να προσφύγουμε στην κοινή λογική:

•Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος. Οι σχέσεις τους δεν είναι “εχθρικές” αλλά ψυχρές είναι. Κανείς δεν ξεχνά ότι μόλις είχε ανακοινωθεί η τοποθέτηση Φράγκου στη θέση του ΥΕΘΑ στο ΓΕΕΘΑ …κανείς δεν πανηγύριζε. Δεν τα πήγαν άσχημα κατά τη διάρκεια της συνύπαρξής τους αλλά τότε ο κ.Φράγκος ήταν “υπηρεσιακός”. Και όπως και να ΄χει η τελευταία τηλεφωνική τους επικοινωνία όταν είχε ανακοινωθεί η επιλογή Κωσταράκου για την θέση του Α/ΓΕΕΘΑ δεν μπορεί να έχει ξεχαστεί. Πολύ…παγωνιά.

•Ο Ειδικός Γραμματέας Αντώνης Οικονόμου. Ο πληθωρικός Φράγκος δεν νομίζουμε ότι μπορεί να έχει “χημεία” με τον χαμηλών τόνων Ειδικό Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου. Ο οποίος το ΄φερε η μοίρα να συνεργαστεί με στρατιωτικούς και είναι βέβαιο ότι προτιμά το “προφίλ” Κωσταράκου κι όχι τον “σίφουνα” Φράγκο. Γνωρίζοντας και τους δύο είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε ότι μπορεί να υπάρξει ήρεμη και αποδοτική συνύπαρξη.

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο πρώην Α/ΓΕΣ έχει φανατικούς υποστηρικτές και ορκισμένους εχθρούς. Στην μικρή θητεία του ως ΥΕΘΑ ο Φράγκος είχε κρατήσει αποστάσεις και είχε διαχειριστεί και τα “δύο στρατόπεδα”. Δεν είναι τυχαίο ότι για τον Φράγκο είχε σχηματίσει πολύ θετική άποψη ο τότε Α/ΓΕΝ Κομάς Χρηστίδης.

Θέλει πράγματι ο Σαμαράς τον Φράγκο στο ΥΠΕΘΑ; Δέχεται εισηγήσεις που λένε ότι η τοποθέτηση του στρατηγού σ΄ αυτή τη θέση θα φέρει κέρδη στην ΝΔ και ταυτόχρονα θα ακυρώσει τα όποια πολιτικά σχέδια του πρώην Α/ΓΕΣ. Αν και πεισματικά δεν ανοίγει τα χαρτιά του ο Φράγκος κάνει επαφές με τελευταία αυτή που είχε με τον Τάκη Μπαλτάκο . Ο Φράγκος δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση σε κανέναν.

Θέλει ο Φράγκος να γίνει ΥΕΘΑ; Ναι αλλά όχι άνευ όρων. Ο πρώην Α/ΓΕΣ θέλει “ανοιχτό γήπεδο” και διασφαλίσεις ότι δεν θα “καεί” στη θέση του ΥΕΘΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σαν «χρυσό χαπάκι» – Πως ψάχνουν τον νέο υπουργό

Διάδοχος Αβραμόπουλου: Ο Φράγκος ο Κωσταράκος,ο Μπαλτάκος και άλλες ιστορίες!


Φράγκος: «Ελλάδα – Τουρκία να τα βρουν και μετά να μειώσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις» – BINTEO

Tags: ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣΟΙΚΟΝΟΜΟΥΣΑΜΑΡΑΣΥΕΘΑΦΡΑΓΚΟΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας και τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού – Η Τουρκία δεν είναι το κύριο πρόβλημά μας» [vid]

28/04/2026 - 18:08
Δένδιας - Βοτρέν
ΥΕΘΑ

Δένδιας και Βοτρέν υπέγραψαν την ανανέωση της συμφωνίας για τη «Στρατηγική Εταιρική Σχέση» Ελλάδας – Γαλλίας

25/04/2026 - 14:15
Δένδιας - Φόρουμ Δελφών
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας στο Φόρουμ των Δελφών: «Η Ελλάδα μπορεί να συμμετάσχει σε αποστολή στα Στενά του Ορμούζ, όταν τελειώσει ο πόλεμος»

24/04/2026 - 16:34

Διαβάστε Επίσης

Φρεγάτες Bergamini: Πως θα εξοπλιστούν και αξιοποιηθούν από το Πολεμικό Ναυτικό δίπλα στις FDI και τις ΜΕΚΟ

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1949 ιδρύεται το Συμβούλιο της Ευρώπης

Αρχηγός ΓΕΣ: Χαιρετισμός στο διεθνές συνέδριο στρατιωτικής ηγεσίας «Αθηνά – Athena’s Wisdom»

ISW: Οι Ρώσοι έχασαν έδαφος στην Ουκρανία τον Απρίλιο, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2023

Ο Πούτιν κήρυξε κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία στις 8 και 9 Μαΐου – Την απορρίπτει ο Ζελένσκι

Στα όρια της ανάφλεξης η Μέση Ανατολή: Ιρανικές επιθέσεις σε Εμιράτα και Ομάν – Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν έξι ιρανικά σκάφη

Τραμπ: «Το Ιράν θα εξαφανιστεί από προσώπου γης αν χτυπηθούν αμερικανικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ»

Top News

Αγγελική Νικολούλη: Η συγκινητική ανάρτηση για τους 6 μήνες από τον θάνατο της μητέρας της - «Όλα βουβά στο σπίτι μας»

Ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»: Οι προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα και το μυστικό ραντεβού με τον Γερμανό πρέσβη

Artemis II: Η NASA δημοσίευσε 12.000 εντυπωσιακές εικόνες από την αποστολή

Γιάννης Βούρος για τον γιο του, Στέφανο: «Συγγενικά πρόσωπα μας έλεγαν να του φοράμε γάντια όταν βγαίνουμε έξω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert