OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΝ

Το ΠΝ στην πρώτη γραμμή του «βρώμικου πολέμου» στο Αιγαίο – Φωτό από διάσωση μεταναστών

15/09/2014 - 16:15
Share on FacebookShare on Twitter

Το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή του “βρώμικου πολέμου” που διεξάγεται κάθε ώρα ,κάθε μέρα στο Αιγαίο. Οι χιλιάδες παράνομοι μετανάστες που προωθούνται από τα τουρκικά παράλια μέσω του Αιγαίου στην Ελλάδα , γίνονται αντικείμενο χυδαίας εκμετάλλευσης από τους δουλέμπορους. Τούρκους αλλά σε κάποιες περιπτώσεις σ΄ αυτό το βρώμικο παιχνίδι έχουν εμπλακεί και Έλληνες.

Οι κανονιοφόροι του ΠΝ έχουν αυξήσει το ποσοστό του έγκαιρου εντοπισμού κατά 40% αλλά και πάλι η αντιμετώπιση του προβλήματος μοιάζει να μην είναι διαχειρίσιμη. Το μεσημέρι η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, που επιχειρεί, παράλληλα με την αποστολή της, στο πλαίσιο της συνδρομής του ΠΝ στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών, περισυνέλλεξε 40 άτομα από ακυβέρνητη φουσκωτή λέμβο,  στη θαλάσσια περιοχή Δυτικά ν. Λέσβου και εν συνεχεία τα μετέφερε με ασφάλεια στο Λιμένα Σιγρίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ολοκληρωμένη συνδρομή του ΠΝ στον τομέα της περισυλλογής παράνομων μεταναστών όχι όμως και την πρώτη – ή την μεγαλύτερη – συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού από τις 18 Ιουλίου που έχει μπει  και σε αυτή την μάχη με οκτώ (8) πολεμικά πλοία του  που κάνουν 4-5  περιπολίες ανά εβδομάδα στον άξονα του παλιού »Ξιφία» ενισχύοντας την <<πανστρατιά>> του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής στην μάχη για την περιφρούρηση των ανατολικών θαλάσσιων συνόρων από το τεράστιο  ρεύμα παράνομων μεταναστών που φέτος το καλοκαίρι πλήττει την χώρα, με σημείο εκκίνησης τις ακτές της Τουρκίας. Μέχρι τώρα έκανε παρα πολλούς εντοπισμούς μέσα από ραντάρ ή οπτικά αλλά ειδοποιούσε το Λιμενικό ή το ΕΚΣΕΔ. Τώρα το ΓΕΝ για πρώτη φορά προχώρησε στην δημοσιοποίηση και επιχείρησης με φωτογραφίες.

Όπως έχει ήδη επισημάνει το ΟnAlert  η πίεση που ανάγκασε την Ελλάδα να εντάξει επιπλέον 3 κανονιοφόρους και 4 τορπιλακάτους/περιπολικά του Πολεμικού Ναυτικού στο σχεδιασμό για τους παράνομους μετανάστες  ήταν καθοριστική στο μέτρο που  τα πολιτικά όργανα της  ΕΕ παρόλο που έβλεπαν την  αύξηση των μεταναστευτικών ροών που με την σειρά τους  δημιουργούν πρωτίστως κοινωνικά και οικονομικά θέματα στις χώρες του μεσογειακού νότου, δεν έκαναν όσα έπρεπε, παρά τα λόγια!.

Σεμινάρια από το Λιμενικό

Στο πλαίσιο αυτό από τον Ιούλιο το ΠΝ αφού πρώτα οι κυβερνήτες και το προσωπικό των πολεμικών πλοίων με την μέριμνα του Αρχηγείου Στόλου, περάσαν από ταχύρυθμη ενημερωτική διαδικασία από στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε θέματα εντοπισμού, διάσωσης, ελέγχου, υγειονομικής προστασίας κλπ.- ανέλαβαν πρόσθετη αποστολή. (Δείτε στις φωτογραφίες  τους χειρισμούς , τα μέτρα προστασίας κλπ, μια  διαδικασία που σε πολλές περιπτώσεις  είναι γνωστή στο προσωπικό του ΠΝ από σχολεία όπως το  ΚΕΝΑΠ κλπ).

Κοστοβόρες επιχειρήσεις- οι επιπτώσεις σε ΕΕ-ΝΑΤΟ 


Πάντως είναι γεγονός ότι αυτή η υπερπροσπάθεια του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού ( αλλά και της ΑΣΔΕΝ) με μέσα και πρόσθετο προσωπικό ( πχ στο ΕΚΣΕΔ, υγειονομικούς σταθμούς, ραντάρ, παρατηρητήρια κ.α.) δεν έχει , μέχρι στιγμής, γίνει αντιληπτή από τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, πάρα τα πολλά σούρτα-φέρτα διπλωματών στα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας αλλά και τη  ειδική συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας κ Μ.Βαρβιτσιώτης.

Διαβάστε ακόμη:

Εφιάλτης στη Μεσόγειο: εκατοντάδες μετανάστες αγνοούνται μετά από δυο ναυάγια!

1000 μετανάστες σ΄ένα τριήμερο στο Αιγαίο!

Θρίλερ τα ξημερώματα στο Αιγαίο με την κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ – Τι εντόπισε

Πρωτόγνωρο κύμα μεταναστών και προσφύγων δέχεται η Μεσόγειος

Tags: ΑΙΓΑΙΟΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣΕΛΛΑΔΑΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Πολεμικό Ναυτικό - ΓΕΝ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων στο κεντρικό Αιγαίο [pics]

15/12/2025 - 16:15
MH-60 Romeo
ΓΕΝ

MH-60 Romeo: Εγκαινιάστηκε το νέο υπόστεγο υποστήριξης των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού [pics]

12/12/2025 - 21:42
ΓΕΝ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Ο Αρχηγός ΓΕΝ επέδωσε τα ξίφη σε Αξιωματικούς Ειδικοτήτων [pics]

10/12/2025 - 22:20

Διαβάστε Επίσης

Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι [pics]

Μακρόν και Χριστοδουλίδης υπέγραψαν Στρατηγική Κοινή Δήλωση για την αναβάθμιση των σχέσεων Γαλλίας – Κύπρου

Βρετανία: Η νέα αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ6 προειδοποιεί για την αυξανόμενη ρωσική απειλή

Ουκρανικά υποβρύχια drones – καμικάζι έπληξαν ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Kilo στο Νοβοροσίσκ [vid]

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας στο Βερολίνο: «Επιτεύχθη πραγματική πρόοδος» – Παραμένει άλυτο το εδαφικό

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

Ουκρανία και Γερμανία συμφώνησαν σε σχέδιο 10 σημείων για συνεργασία στον τομέα των οπλικών συστημάτων

Πολεμικό Ναυτικό: Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων στο κεντρικό Αιγαίο [pics]

Top News

Η Άννα Βίσση γιόρτασε τα γενέθλια της αδερφής της στο Nox και τραγούδησε με τον Αντώνη Ρέμο και τον Χρήστο Μάστορα

Stranger Things: Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ του 2ου μέρους της 5ης σεζόν - Πλησιάζει το μεγάλο φινάλε

Φοινικούντα: Βίντεο ντοκουμέντο με το αυτοκίνητο που φέρεται να μετέφερε τον εκτελεστή στα ΚΤΕΛ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Έχει δίπλωμα οδήγησης με ισχύ στην Ελλάδα», λέει ο δικηγόρος του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert