OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δέσμευση για λύση του ασφαλιστικού 1990-92 από τον ΣΥΡΙΖΑ

03/11/2014 - 00:03
Share on FacebookShare on Twitter

Την δέσμευση ότι η λύση του ασφαλιστικού των στρατιωτικών (καταταγέντων από το 1990 έως το 1992) θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε η επιτροπή άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνάντησή της με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Πιο συγκεκριμένα με την ΠΟΕΣ συναντήθηκαν οι βουλευτές Δρίτσας , Βαρεμένος και Αυλωνίτου .
       
Η επιτροπή λοιπόν φάνηκε να απορεί με τη χρόνια καθυστέρηση της αποκατάστασης της εν λόγω αδικίας με δεδομένο μάλιστα ότι δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος. Αντίθετα όπως εξήγησε εμπεριστατωμένα το προεδρείο της ομοσπονδίας των στρατιωτικών θα εξοικονομηθούν και οικονομικοί πόροι για την κυβέρνηση με τους οποίους θα μπορέσει να αποκαταστήσει στο 100% τους μισθούς των «ένστολων» εφαρμόζοντας την απόφαση του ΣτΕ.
       
Θα υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη αδικία χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2010 με τον νόμο 3865/10 όπου όλοι οι στρατιωτικοί φορτώθηκαν στην πλάτη τους 15 επιπλέον χρόνια εργασίας που όπως φαίνεται ήταν η αρχή των δυσμενών αλλαγών που δεν έχουν σταματήσει ακόμα. Τότε λοιπόν οι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, που κατετάγησαν από 1-7-90 μέχρι 31-12-92 αποκόπηκαν από την κατηγορία των «παλαιών» ασφαλισμένων που μέχρι τότε ανήκαν και εντάχθηκαν στην κατηγορία των νέων ασφαλισμένων.  Η αλήθεια βέβαια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε  φανερή αυτή η αδικία πολλοί βουλευτές όλων των κομμάτων το ανέδειξαν  καταθέτοντας επερωτήσεις και τροπολογίες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το αποκορύφωμα ήταν το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την επίλυση του προβλήματος αλλά έπεσε κι αυτό στο τοίχος που είχε σηκώσει το υπουργείο οικονομικών που απαγόρευε όλες τις αλλαγές πάνω στα ασφαλιστικά.  
       
 Άρα έγινε πολύ γρήγορα κατανοητό ότι η λύση ήταν καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης που εδώ και 4 χρόνια δεν υπάρχει. Στη συνάντηση μάλιστα στο γενικό λογιστήριο του κράτους με τον κύριο Σταικούρα και τους συνεργάτες του έγινε αντιληπτό ότι δεν είχαν ασχοληθεί καθόλου με το θέμα, γι αυτό κι απόρησαν και οι ίδιοι  όταν η ομοσπονδία τους απέδειξε ότι το οικονομικό όφελος για τον προϋπολογισμό μπορεί να φτάσει σε βάθος δεκαετίας τα 600 εκατομμύρια, όφελος που θα συνεχίζεται φυσικά και για τις επόμενες δεκαετίες. Αλλά από την μετέπειτα απραξία του υπουργείου οικονομικών έγινε σαφές ότι δεν ήταν το πρόβλημα τα χρήματα αλλά η πεποίθηση ότι δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθούν με τα προβλήματα της  »προνομιούχας τάξης» των στρατιωτικών.
     
 Έτσι φτάσαμε στο σήμερα όπου φαίνεται ότι το θέμα της αποκατάστασης της συγκεκριμένης κατηγορίας των στρατιωτικών έχει παγώσει κι όπως όλα δείχνουν η λύση  θα έρθει μόνο αν υπάρξει πολιτική βούληση.

Tags: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΠΟΕΣΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

Ορκωμοσία - Δ' ΕΣΣΟ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

05/12/2025 - 15:00
Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

05/12/2025 - 14:47
ΚΙΜΩΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

04/12/2025 - 20:00

Διαβάστε Επίσης

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert