OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Σμύρνη πύλη εισόδου για τους τζιχαντιστές

08/11/2014 - 00:21
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Mέσω του λιμανιού της Σμύρνης μπαίνουν με πλοία στην Τουρκία τζιχαντιστές και από εκεί κατευθύνονται στο Ιράκ και στην Συρία, αναφέρουν πληροφορίες  της Interpol.
 Η  είδηση για τη διέλευση τζιχαντιστών από την Τουρκία  αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού καναλιού της Τουρκίας NTV  και αποδίδεται σε αναφορά της Interpol.Εξαιτίας της ενίσχυσης του ελέγχου στα χερσαία σύνορα της χώρας τους τελευταίους τρεις μήνες, οι ‘‘ξένοι μαχητές’’ επιλέγουν τον θαλάσσιο δρόμο, αναφέρει η Interpol,  στην πληροφορία της.

Πάνω από 15.000 βρίσκονται ήδη σε Συρία- Ιράκ

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ήμερες ο Guardian (Γκάρντιαν) αποκάλυψε έκθεση του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία «σμήνη» ξένων μαχητών της ISIS  βρίσκονται στη Συρία και το Ιράκ σε «μια άνευ προηγουμένου κλίμακα».Η Εκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ  κάνει λόγο για 15.000 μαχητές που ταξίδεψαν και βρίσκονται ήδη στο Ιράκ και τη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό της ISIS. Oι ξένοι μαχητές έχουν έρθει από περισσότερες από 80 χώρες «μεταξύ αυτών χώρες που δεν είχαν ποτέ αντιμετωπίσει προκλήσεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα». 
Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών η στρατολόγηση ξένων μαχητών έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2010 και μετά. 

Ανέρχονται σε 3.000 στην ΕΕ

Να σημειωθεί ότι οι  ’‘ξένοι μαχητές’’  ( σ.σ. τρομοκράτες-τζιχαντιστές) μόνο στην ΕΕ υπολογίζονται σε 3.000 σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία. Σχετική αναφορά έκανε προχθές στην Ευρωβουλή η  Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ σύμφωνα με ομιλία της  στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

 Η  Ευρωβουλευτής ως μέλος της σχετικής Επιτροπής, αλλά και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής στο παρελθόν των οικογενειών θυμάτων των τρομοκρατικών οργανώσεων «17 ΝΟΕΜΒΡΗ» και «ΕΛΑ», έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το φαινόμενο της τρομοκρατίας  των λεγόμενων »ξένων μαχητών», εξελίσσεται και εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα. »Ως εκ τούτου, είπε,  δεν αρκεί μόνο η διαπίστωση του εν λόγω φαινομένου, αλλά απαιτείται προσεκτική, ολιστική και συστηματική ανάλυση, εστιάζοντας ταυτόχρονα στο κατά πόσο το οργανωμένο αυτό έγκλημα συνδέεται και με το κοινό έγκλημα, παρά την αποδεδειγμένη αυτοτέλειά του».

 Μάλιστα η κ. Βόζεμπεργκ επεσήμανε την  ανάγκη συντονισμένης δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την ανάπτυξη μηχανισμών προληπτικού ελέγχου των διεθνών τρομοκρατικών δράσεων. 

Ελέγχεται περισσότερο από θρησκευτικά Κέντρα

Η ευρωβουλευτής ξεκίνησε από τη διαπίστωση της αλλαγής στα κίνητρα και στον τρόπο δράσης της διεθνούς τρομοκρατίας, η οποία πλέον ελέγχεται περισσότερο από θρησκευτικά, παρά από πολιτικά κέντρα, για να καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι η νέα αυτή μορφή τρομοκρατίας απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια και δημιουργεί εκτεταμένους φόβους για ενδεχόμενη τρομοκρατική δράση και στην Ευρώπη.
 
Ο έλεγχος των τρομοκρατικών δράσεων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, πρέπει να επικεντρωθεί στο «modus operandi» των τρομοκρατών, στο πώς χρηματοδοτούνται, στο πώς μαζικά οργανώνονται και επιτίθενται. Παράλληλα, τόνισε την αναγκαιότητα ελέγχου όχι μόνο στα σύνορα αλλά και στο διαδίκτυο, που παρά τις τεράστιες δυσκολίες του, κρίνεται επιτακτικός στις μέρες μας.

Tags: ΣΜΥΡΝΗΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ιντσιρλίκ - NATO
ΝΑΤΟ

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Η αεράμυνα του ΝΑΤΟ αναχαίτισε τον βαλλιστικό πύραυλο προς το Ιντσιρλίκ

13/03/2026 - 12:15
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Συναγερμός στην Τουρκία: Αναφορές για αναχαίτηση πυραύλου με στόχο το Ιντσιρλίκ – Ήχησαν οι σειρήνες [vids]

13/03/2026 - 08:02
F-16
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκικά F-16 στα Κατεχόμενα: Αντιδρούν Αμερικανοί βουλευτές

12/03/2026 - 21:51

Διαβάστε Επίσης

IDF: Καρέ – καρέ η «εξουδετέρωση» κεντρικού στελέχους της Χαμάς στη Γάζα [vid]

WSJ: Η Ρωσία βοηθά το Ιράν στις επιθέσεις του κατά των ΗΠΑ με δορυφορικές εικόνες και τεχνολογία για τα drones

Ισοπεδωτικά πλήγματα του Ισραήλ στη Βηρυτό με 6 νεκρούς – Ιρανικά φονικά αντίποινα στο Τελ Αβίβ [vids]

Ιράν: «Νεκρός ο Αλί Λαριτζανί, θα πάρουμε εκδίκηση» – Επόμενος στόχος ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ, λέει το Ισραήλ

ΗΠΑ: Με διατρητικές βόμβες 2,5 τόνων έπληξαν ιρανικά πυραυλικά συστήματα κοντά στα Στενά του Ορμούζ

Ιράν: «Οι επιπτώσεις του πολέμου είναι παγκόσμιες – Ευθύνη των ΗΠΑ οι επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου»

Ιράν: Εκτελέστηκε δι’απαγχονισμού ένας άνδρας που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Αποστολή του OnAlert στο Hengelo: Ακτινογραφία στα πανίσχυρα ραντάρ Ground Master 200, Ground Master 400 και στη ναυτική τους φιλοσοφία

Top News

Αφρικανική σκόνη από τη Λιβύη και την Αίγυπτο φτάνει στην Ελλάδα και φέρνει λασποβροχές - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει το φαινόμενο

Αγγελική Ηλιάδη για Σάββα Γκέντσογλου: Είναι δική του απόφαση αν θέλει να βλέπει το παιδί μια - δυο φορές τον χρόνο

Τζούλια Αλεξανδράτου η επιστροφή: «Φοβήθηκε και ο φόβος» έγραψαν κάτω από βίντεο που δημοσιοποίησε

Συνταγή για φιλέτο σολομού με σάλτσα πέστο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert