OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Να συνδεθεί ο μισθός των στρατιωτικών με αυτόν των βουλευτών»! Ποιος προτεινε το «πυροτέχνημα»;

12/11/2014 - 17:09
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά από το μπαράζ περικοπών στους στρατιωτικούς προτείνει τώρα να συνδεθούν οι μισθοί των στρατιωτικών με την βουλευτική αποζημίωση! Πριν από μερικές μέρες μόλις με μήνυμά του στο twitter προκαλούσε την οργισμένη αντίδραση των στρατιωτικών. Κι αυτό γιατί το μήνυμα του που έλεγε ότι “δικαστικοί και στρατιωτικοί θέλουν τώρα να πάρουν όλα τα λεφτά τους πίσω” άπαντες τοο εξέλαβαν ως αιχμή.

Θα έχει παρόλα αυτά ενδιαφέρον αν ο κ.Γεωργιάδης επιμείνει στην πρότασή του κι αν τουλάχιστον θα την θέσει στα σοβαρά  την στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Απάντηση στην απρόσμενη πρόταση Γεωργιάδης έδωσε ο Θεόδωρος Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Δρίτσας αφού επεσήμανε ότι από την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τις “διορθώσεις” των μισθών στρατιωτικών λίγοι ,ελάχιστα θα ωφεληθούν απάντησε στην πρόταση Γεωργιάδη:

“Θα ήθελα τελειώνοντας να πω στον κ. Γεωργιάδη –επειδή έχει φύγει θα του το θυμίσω και αύριο- αναφορικά με την πρότασή του να συνδεθούν από εδώ και πέρα οι αμοιβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τη βουλευτική αποζημίωση: Ας μην κοροϊδευόμαστε! Ας μην προσβάλλουμε έτσι τους ανθρώπους! Προς Θεού!

Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει στον ορίζοντα αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης. Μειώσεις θα υπάρξουν και άλλες και άλλες, ώστε να εναρμονιζόμαστε με τη συνολική δυσκολία των Ελλήνων πολιτών. Προς αυτήν την κατεύθυνση, αν συνδέσει δηλαδή τη βουλευτική αποζημίωση με τους μισθούς, προαναγγέλλει περαιτέρω μείωση απ’ ό,τι καταλαβαίνω.
 
Θα διαβάσω, επίσης, δήλωση που έκανε ο κ. Γεωργιάδης στις 20-1-2014: «Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε» και «το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι νομικό. Κάθε απόφαση που θα ακυρωθεί, θα πρέπει αυτομάτως να αντικατασταθεί με κάποια άλλη».
Τότε δεν περίμενε ότι εκτός από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα έβγαινε και η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου εκτέλεσης της απόφασης και ελέγχου της διοίκησης γιατί δεν εκτελεί δικαστικές αποφάσεις.
Εμείς θέτουμε σοβαρά το ζήτημα της υλοποίησης όλων των δικαστικών αποφάσεων με πληρότητα και θέτουμε και ζήτημα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ότι οφείλουμε να εφαρμόσουμε τη δικαστική απόφαση –υπάρχουν πολλοί τρόποι-, όπως και όλες τις δικαστικές αποφάσεις για τους εργαζόμενους.
Οφείλουμε να βρούμε πολλαπλούς τρόπους –θα τα πούμε αύριο- για να αναβαθμίσουμε το βιοτικό τους επίπεδο, γιατί πάνω από τους μισούς από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας διαβιούν σε συνθήκες κάτω από το όριο της φτώχειας, κύριε Υπουργέ. Άρα δεν μπορεί ούτε αυτή η ρύθμιση να φέρει πραγματικό αποτέλεσμα… Κύριε Πρόεδρε, θέλω να πω ότι δεν τους έκοψε η πατρίδα τους μισθούς και τις συντάξεις σε όλο τον ελληνικό λαό. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις τους έκοψαν. Ο κ. Σαμαράς, παραμονές των εκλογών του 2012, στις 14 Απριλίου του 2012, έλεγε «Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι θα δώσουμε μάχη, προκειμένου να αποκλειστούν άλλες μισθολογικές περικοπές…» -αναφερόταν στους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς- «…και αυτό πρέπει να σταματήσει, γιατί τους έχουμε ανάγκη ως έθνος, αλλά και γιατί και εκείνοι πρέπει να αισθάνονται ότι υπάρχει πρόνοια γι’ αυτούς».
Αυτά έλεγε στις 14 Απριλίου 2012. Ελάχιστο διάστημα μετά, λίγους μήνες μετά, με το ν. 4093/2012 ψηφίστηκαν από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση Σαμαρά οι περικοπές που ήταν αντισυνταγματικές και άδικες και που τώρα το Συμβούλιο Επικρατείας θεώρησε παράνομες”.

Tags: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΔΡΙΤΣΑΣΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Related Posts

128 ΣΕΤΗ
ΓΕΑ

Εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του Αντιπτέραρχου (Ι) Παναγιώτη Καραγιάννη στην 128 Σμηναρχία Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών

28/03/2026 - 17:39
Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

27/03/2026 - 19:05
ΓΕΕΘΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

27/03/2026 - 18:14

Διαβάστε Επίσης

E-3 Sentry: Ιρανική επίθεση σε αεροπορική βάση της Σαουδικής Αραβίας προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε αμερικανικό ιπτάμενο ραντάρ

IDF: Βομβάρδισε δεκάδες εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων και drones του Ιράν

Συρία: Ο στρατός απώθησε επίθεση drones που εκτοξεύτηκαν από το έδαφος του Ιράκ εναντίον αμερικανικής βάσης

Γάζα: Έξι νεκροί σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε δύο σημεία ελέγχου της αστυνομίας της Χαμάς

RUSI: Το 80% των πυραύλων αναχαίτισης Arrow που διέθετε το Ισραήλ πριν τον πόλεμο έχει εξαντληθεί

Ιράν: «Περιμένουμε τους Αμερικανούς στρατιώτες στο έδαφός μας για να τους κάψουμε»

Ρωσία: Μεγάλη φωτιά και ζημιές στο λιμάνι Ουστ-Λούγκα από επίθεση ουκρανικών drones [vid]

Ιράκ: Αεροπορικό πλήγμα στη Μοσούλη εναντίον φιλοϊρανικής οργάνωσης – Επίθεση με drones στο σπίτι του προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν

Top News

Καιρός - Καλλιάνος: Πρωταπριλιά με σφοδρή κακοκαιρία σε 15 περιοχές - Καταιγίδες και άνεμοι έως 10 μποφόρ

Μαρινέλλα: Η ατάκα στον Γιώργο Ζαμπέτα για το τραγούδι «Σταλιά - Σταλιά» που αρνήθηκε να ερμηνεύσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ελεονώρα Μελέτη για revenge porn: Ιστοσελίδα έχει πάρει φωτογραφίες από το Instagram και μας έχει ξεγυμνώσει

Παύλος Πολάκης για Νικόλα Φαραντούρη στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: «Είναι φελλός, μικρός ήταν στη ΔΑΠ»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert