OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το «μπουγιουρούμ» του Ερντογάν στον Βενιζέλο

29/11/2014 - 21:55
Share on FacebookShare on Twitter

«Η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν διεξήχθη σε ένα πολύ θετικό κλίμα, στη συνέχεια των πολύ ουσιαστικών συζητήσεων που είχαμε με τον ομόλογό μου, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Τσαβούσογλου στην Άγκυρα. Βεβαίως, το κλειδί είναι το Κυπριακό και ειδικότερα η διακοπή της προσβολής των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου», είπε αρχικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών”, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά από την συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε “ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις, οι οποίες είναι απολύτως συμβατές με το διεθνές δίκαιο και οι οποίες σέβονται τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την υπόστασή της και επιτρέπουν την επανέναρξη των συνομιλιών. Αυτό θα δημιουργήσει ένα καλύτερο κλίμα και για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, αλλά θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά και για την ευρύτερη περιοχή, η οποία αυτή τη στιγμή εμφανίζει ένα πρωτοφανή πληθωρισμό κρίσεων, από τη Γάζα μέχρι τη Λιβυή. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό για την Ελλάδα, την Τουρκία, για την Κυπριακή Δημοκρατία, για τις δύο κοινότητες της Κύπρου και για την ευρύτερη περιοχή να προχωρήσουμε στο πλαίσιο αυτό, το οποίο είναι πάρα πολύ απλό και πάρα πολύ λειτουργικό».

Ο ΥΠΕΞ αναφερόμενος στις προθέσεις της τουρκικής ηγεσίας είπε ότι «ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ένας πολιτικός ηγέτης με μεγάλη εμπειρία και μεγάλη διάρκεια, όπως απεδείχθη. Κυριαρχεί στην τουρκική πολιτική ζωή τόσα χρόνια. Αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι η Ελλάδα είναι ο ασφαλής και φερέγγυος γείτονας της Τουρκίας. Η Τουρκία έχει κρίση σε όλη τη συνοριακή γραμμή της. Άρα έχει πολύ μεγάλη σημασία να υπάρχει σταθερότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, να υπάρχει ένα πεδίο κοινών πρωτοβουλιών. Φυσικά χρειαζόμαστε έναν κανόνα αναφοράς και ο κανόνας αναφοράς δεν μπορεί να είναι άλλος από το διεθνές δίκαιο και για τα συγκεκριμένα θέματα, το διεθνές δίκαιο της θάλασσας…Συζητήσαμε στο πλαίσιο που μπορεί να συζητήσει η Ελλάδα με την Τουρκία. Γιατί εμείς πρέπει να σεβόμαστε και σεβόμαστε απολύτως την υπόσταση και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ρόλο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον ρόλο των δύο Κοινοτήτων. Άρα συζητήσαμε στο επίπεδο που μπορούμε να συζητήσουμε».

Tags: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΕΡΝΤΟΓΑΝ

Related Posts

Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αιγαίο: Δύο τουρκικά drones πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης

12/03/2026 - 18:15

Διαβάστε Επίσης

Πεντάγωνο: Εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακατευθύνει στη Μέση Ανατολή στρατιωτική βοήθεια που προοριζόταν για την Ουκρανία

Πυρηνικά όπλα: Ανησυχητική αύξηση του αριθμού τους διαπιστώνουν οι ειδικοί

Κατάθεση δελτίου απογραφής στρατεύσιμων κλάσεως 2030 – Στις 30/3 η λήξη της προθεσμίας

Τραμπ: «Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να βοηθήσουν με το παρανοϊκό Ιράν – Να το θυμάστε»

ΗΑΕ: Δύο νεκροί στο Αμπού Ντάμπι από θραύσματα ιρανικού πυραύλου που αναχαιτίστηκε

Ιράν: Νεκρός ο Αρχηγός Ναυτικού των IRGC που ήταν υπεύθυνος για το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, λένε ισραηλινά ΜΜΕ

Ζελένσκι στο Reuters: Οι ΗΠΑ συνδέουν τις εγγυήσεις ασφαλείας με την παραχώρηση του Ντονμπάς στη Ρωσία

Τουρκικό δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση από drone στη Μαύρη Θάλασσα – Φέρεται να μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο

Top News

Ο Κώστας Σινάνης γύρισε στα καθήκοντά του - «Τελειώσαμε με την περιπέτεια, κάναμε ακόμη ένα βήμα»

Η Άννα Βίσση ανακοίνωσε τη δημιουργία της Vission Music, της νέας εταιρείας που δημιούργησε με τη Δήμητρα Κούστα

Κατώτατος μισθός: Τι αλλάζει στις τριετίες και πόσο ωφελούνται οι εργαζόμενοι από τη νέα αύξηση

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποκάλυψε ότι απέβαλε η σύζυγός του: «Εδώ και δέκα μέρες κλαίει συνεχώς»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert