OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

Μετάλλιο της ΕΕ στους υπηρετούντες στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο στην Λάρισα

01/12/2014 - 00:15
Share on FacebookShare on Twitter

Με διεθνή διάκριση – μετάλλιο- που απονέμεται σε άτομα που έχουν υπηρετήσει στις αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) τιμήθηκαν το Σάββατο εξήντα τρεις (63) στρατιωτικοί, διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και Ελληνες, που υπηρετούν στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) στη Λάρισα.
Πρόκειται για το μετάλλιο της ΕΕ «Common Security and Defense Policy Service Medal» (CSDP), και η απονομή του έγινε για τη συμμετοχή των εν λόγω στρατιωτικών στη στρατιωτική επιχείρηση της  ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ). 

Ο  Διοικητής της Επιχείρησης, Γάλλος υποστράτηγος  Philippe Pontiès στην ομιλία του, μετά την επιθεώρηση των στρατιωτικών τμημάτων, εξήρε τις  άοκνες προσπάθειες  που καταβάλλονται από τους επιτελείς του Στρατηγείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εξασφάλιση σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας (ΚΑΔ), Μπανγκί.
Μέχρι τις 15 Μαρτίου

Επιπλέον, ο Διοικητής της Επιχείρησης τόνισε, ότι οι εγκληματικές ενέργειες των ενόπλων ομάδων που δραστηριοποιούνται στην ΚΑΔ,  δεν πρόκειται να παρεμποδίσουν τις δραστηριότητες   της EUFOR-RCA στο Μπανγκί,  ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι έως την 15 Μαρτίου του 2015, η EUFOR-RCA θα ολοκληρώσει  την πλήρη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της, στη  δύναμη του ΟΗΕ,MINUSCA.

“Τα μέχρι τώρα επιτεύγματά της επιχείρησης, αποτελούν σημαντικό βήμα για την υποστήριξη της MINUSCA καθώς και της μεταβατικής κυβέρνησης, για την βελτίωση της κατάστασης στη χώρα”,  υπογράμμισε ο Διοικητής της Επιχείρησης, “Όλα αυτά κατέστησαν εφικτά χάρη στην επίμονη και συντονισμένη δουλειά των επιτελών που τιμούμε σήμερα. Η μέχρι τώρα επιτυχής έκβαση της επιχείρησης EUFOR-RCA είναι ξεκάθαρα έργο δικό σας”, δήλωσε ο Υποστράτηγος Ponties αναφερόμενος προς τους επιτελείς της Λάρισας.

“Ενωμένοι για την Ειρήνη”

Ως προς την εμφάνιση το  CSDP  ένα λιτό μετάλλιο που εκτός από το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην μπροστινή πλευρά του, έναν κύκλο από δώδεκα αστέρια,  στην πίσω πλευρά του μεταλλίου φέρει τη λατινική φράση “Pro Pace Unum” που σημαίνει “Ενωμένοι για την Ειρήνη”.

Tags: ΕΕΛΑΡΙΣΑΜΕΤΑΛΛΙΟΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ

Related Posts

NATO
ΝΑΤΟ

NATO: «Εργαζόμαστε με τις ΗΠΑ για να κατανοήσουμε την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία»

02/05/2026 - 13:21
Eurofighter Typhoon
ΝΑΤΟ

Eurofighter Typhoon της RAF απογειώθηκαν από τη Ρουμανία για να αντιμετωπίσουν ρωσικά drones

25/04/2026 - 18:59
Ντόναλντ Τουσκ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουσκ: Πρώτη σύνοδος της ΕΕ χωρίς «Ρώσους» στο δωμάτιο – Το ερώτημα είναι αν οι ΗΠΑ παραμένουν πιστός σύμμαχος σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης

24/04/2026 - 12:20

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1945 οι τελευταίοι υψηλόβαθμοι Ναζί του Βερολίνου παραδίδονται στις Σοβιετικές Δυνάμεις

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ

Τραμπ: Ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία

Ιράν: Το Ορμούζ είναι «εξίσου πολύτιμο με την ατομική βόμβα», λέει σύμβουλος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ

Η THYREOS CYBER παρουσιάζει την Palestra: ένα πρωτοποριακό προϊόν κυβερνοασφάλειας και επιχειρησιακής ετοιμότητας

Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη – Τι συζήτησαν

Υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113: Παραδίδεται ως μουσείο τη Δευτέρα 11 Μαΐου στο Φλοίσβο

Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε την πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία – «Απειλές» για τη ρωσική παρέλαση της 9ης Μαΐου

Top News

Η αλήθεια είναι εκεί έξω: Στη δημοσιότητα τα πρώτα 162 αρχεία για UFO μετά την εντολή Τραμπ

Snik: Η νέα τρυφερή φωτογραφία με τη νεογέννητη κόρη του

Η Σία Κοσιώνη αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές του ΣΚΑΪ: «Ολοκληρώνεται το όμορφο ταξίδι μου, ήμουν 26 είμαι 46»

Με υπόκλιση αποχαιρέτισε τη Σία Κοσιώνη ο Βασίλης Χιώτης: «Τιμή μου», «δική μου η τιμή»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert