OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προσοχή «έρχεται προσέγγιση» Ελλάδας-Τουρκίας για τα «ενεργειακά της Κύπρου»!

10/12/2014 - 22:28
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια η συζήτηση  για »μία προσεγγιστική λύση» μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για τα ενεργειακά της Κύπρου που όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Α. Νταβούτογλου δρομολογήθηκαν στις επαφές στην Αθήνα!
 
Όπως μόνο το OnAlert.gr ανέδειξε αυθημερόν, ο κ. Νταβούτογλου επιστρέφοντας από την Αθήνα στην Τουρκία δήλωσε μέσα στο αεροπλάνο – αποκλειστικά στην τουρκική αγγλόγλωσση φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah- ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση για »μία προσεγγιστική λύση (approximate solution) (που) υπάρχει στην ατζέντα».

Σήμερα η »μητρική» εφημερίδα Sabah, δίνει την συνέχεια: Με τον τίτλο «Η φόρμουλα θα συζητηθεί στη Θεσσαλονίκη», γράφει πως μετά την αύξηση της έντασης μεταξύ Τουρκίας, Κυπριακής Δημοκρατίας ( γράφει »Νοτίου Κύπρου») και Ελλάδας, λόγω των φυσικών πηγών που βρέθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο, τώρα προέκυψε μία νέα προσδοκία για μία καινούργια φόρμουλα για την επίλυση της κρίσης στην περιοχή. Αναφέρει ακόμα ότι κατά την επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα συζητήθηκε μία φόρμουλα για την επίλυση του προβλήματος, για το περιεχόμενο της οποίας καμία πλευρά δεν είπε τίποτα.

Η συνέχεια της ‘φόρμουλας’ στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Νταβούτογλου.- γράφει – αναμένεται να έρθει στην ημερήσια διάταξη κατά την επίσκεψη, που θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ Τσαβούσογλου την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, και θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του , κ.Ε Βενιζέλο, στο πλαίσιο της συνάντησης των ΥΠΕΞ της Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου.

Το περίγραμμα της κατά Νταβούτογλου συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για συζήτηση για τις έρευνες και τις γεωτρήσεις προκειμένου να υπάρξει συνάντηση για »μία προσεγγιστική λύση (approximate solution) (που) υπάρχει στην ατζέντα» και η προαναγγελία της επόμενης συνάντησης είχε γίνει, όπως είπαμε  κατά την επιστροφή στην Αγκυρα. Τότε μεταξύ άλλων είχε πει αναφορικά με το Κυπριακό ότι Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να αναπτύξουν μια κοινή φόρμουλα για την επανεκκίνηση των συνομιλιών όσον αφορά τον μοιρασμό των φυσικών πόρων του νησιού.

»Φυσικά αυτά δεν είναι ζητήματα που μπορούν να ολοκληρωθούν σε μία συνάντηση, αλλά υπάρχει κοινή θέληση και από τις δύο πλευρές ώστε να προχωρήσουν οι συνομιλίες προς μια θετική ατζέντα», δήλωσε στους δημοσιογράφους Κιλιτς Κανάτ Μπουγρά και Υαχυά Μποστάν των εφημερίδων Daily Sabah και Sabah αντίστοιχα και επανέλαβε ότι η επίσκεψη ήταν αποτελεσματική.

Ακόμα ο κ. Νταβούτογλου είχε δηλώσει τότε ότι η Τουρκία κάλεσε για ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την επίσπευση των διαπραγματεύσεων για την ενοποίηση του νησιού και πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση που θα συσταθεί έπειτα από την ενοποίηση θα διαχειριστεί τις εργασίες έρευνας φυσικού αερίου. Επεσήμανε επίσης ότι σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση στην ενοποίηση του νησιού, θα μπορούσε να συσταθεί μια μικτή επιτροπή από την Τουρκία και την Ελλάδα η οποία θα επιβλέπει τις εργασίες γεώτρησης.

»Και οι δύο πλευρές κατάλαβαν ότι δεν μπορεί μόνο η μία πλευρά να διαχειρίζεται και να κάνει εργασίες γεώτρησης για την ανεύρεση φυσικών πόρων. Τώρα έχει παρουσιαστεί μια ευκαιρία για διαπραγμάτευση για το πως θα διεξαχθούν αυτές οι μελέτες και Τουρκία και Ελλάδα έχουν την θέληση για συνεργασία. Μία προσεγγιστική λύση (approximate solution) υπάρχει στην ατζέντα αλλά δεν θα ήθελα προς το παρών να αναφερθώ παραπάνω. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση για αυτό το ζήτημα», κατέληξε τότε, όπως έγραψε η Daily Sabah.

Το ερώτημα είναι γιατί εδώ ούτε έχει αναφερθεί κάτι συγκεκριμένο  για αυτή την λεγόμενη » προσεγγιστική λύση» που υπάρχει στην αντζέντα, όπως λέει ο κ. Νταβουτογλου, ούτε κάτι περί συνέχειας στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή…

Διαβάστε ακόμη:

Νταβούτογλου: «Συζητήσαμε λύση προσέγγισης με την Ελλάδα για την ενέργεια στην Κύπρο»


Tags: ΕΛΛΗΝΤΟΥΡΚΙΚΑΕΝΕΡΓΕΙΑΚΥΠΡΟΣΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Related Posts

Τουρκία - F-16
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

26/03/2026 - 19:49
Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1939 ο αρχιστράτηγος Φράνκο κατακτά τη Μαδρίτη και θέτει τέλος στον εμφύλιο

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αντιδραστήρες σε Αράκ και Γιαζντ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Στενά του Ορμούζ: Δεν κατάφεραν να περάσουν κινεζικά πλοία, παρά τις υποσχέσεις του Ιράν

Top News

Miss Grand Thailand 2026: Η στιγμή που πέφτουν τα ψεύτικα δόντια υποψήφιας ενώ βρισκόταν στη σκηνή - Δείτε βίντεο

Ιωάννης Παπαζήσης: Ένας φίλος μάγκας, κάποτε, μας πέταξε μέσα στο αμάξι να τρέξουμε μέχρι θανάτου

Μαρία Καρυστιανού: «Δε θα δεχτούμε να παρακολουθούμε τη δίκη στην κάτω αίθουσα, από την τηλεόραση»

Ελένη Ζιώγα: Παντρεύτηκα στα 17 μου, εκείνη την εποχή θεωρούνταν επανάσταση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert