OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αυτή είναι η Τουρκία που φοβόμαστε; Στοιχεία σοκ για το επίπεδο ζωής

05/01/2015 - 23:08
Share on FacebookShare on Twitter

Στοιχεία -σοκ για το επίπεδο της ζωής στην Τουρκία προκύπτουν από πρόσφατη έρευνα κοινής γνώμης ( γκάλοπ) που διεξήγαγε η εταιρεία Ipsos KMG για λογαριασμό της τουρκικής εφημερίδας Posta αναφορικά με τις στάσεις και τις προτιμήσεις των Τούρκων, που μεταξύ άλλων αποδέχονται την λογοκρισία (60%), το χαστούκισμα της γυναίκας (20%), κλπ κλπ.

Σύμφωνα με την έρευνα η οποία έγινε σε δείγμα 15.953 ατόμων άνω των 14 ετών από τις 7 περιοχές της Τουρκίας το προφίλ του τουρκικού λαού συντίθεται από τα εξής στοιχεία:

-Το 84% του πληθυσμού λέει ότι το καλύτερο πράγμα που κάνει για να περάσει η ώρα του είναι «μπροστά στην τηλεόραση».
- Σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι δεν έχει κάνει ποτέ κάποιου είδους αθλητική άσκηση, ακόμα και περπάτημα. 
-Το 96% του πληθυσμού της Τουρκίας δεν έχει πάει ποτέ στην Όπερα ή σε παράσταση χορού
-Το 80% δεν έχει πάει ποτέ στο θέατρο
-Το 73% δεν έχει πάει ποτέ σε συναυλία
-Το 56% δεν έχει πάει ποτέ στο σινεμά
-Το 56% δεν ακούει ποτέ μουσική
-Το 29% δεν ακούει ποτέ ραδιόφωνο
-Το 45% δεν διαβάζει βιβλία
-Το 29% δεν διαβάζει εφημερίδες

Και έχουμε συνέχεια:

Σύμφωνα με την έρευνα, το 1/3 του πληθυσμού της Τουρκίας δεν ακούει ραδιόφωνο και δεν διαβάζει εφημερίδες. Τα 2/3 δεν έχουν μπει ποτέ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ενώ ποτέ δεν έχει συνομιλήσει (chat) από το διαδίκτυο και τα 3/5 δεν έχουν παίξει ποτέ παιχνίδια από τον υπολογιστή. Το 68% του πληθυσμού δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο.

Η έρευνα καταδεικνύει ότι το 60% των ερωτηθέντων δεν ενοχλούνται από την απαγόρευση στα ΜΜΕ ενώ το 61% δεν ενοχλείται από τους περιορισμούς που επιβάλλονται στο διαδίκτυο.

Περίπου ο μισός πληθυσμός της Τουρκίας δεν έχει ταξιδέψει ποτέ (ούτε μονοήμερη εκδρομή), οι μισοί εξ αυτών δεν έχουν κάνει ποτέ διακοπές στην Τουρκία και το 94% εξ αυτών δεν έχει κάνει ποτέ διακοπές στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά, το 39% επισκέπτεται τα σπίτια μελών της οικογένειας ή φίλων τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Το 38% δεν πάει ποτέ τις οικογένειές τους για φαγητό σε εστιατόριο.  

Επίσης ο μισός πληθυσμός της Τουρκίας δεν ξέρει την περιοχή του και τη χώρα ενώ η τηλεόραση είναι το μόνο μέσο που τους βοηθάει να γνωρίσουν διαφορετικούς ανθρώπους και διαφορετικούς πολιτισμούς.

Το 84% του τουρκικού πληθυσμού βλέπει τηλεόραση στον ελεύθερό του χρόνο, το 65% εκ των οποίων βλέπει ενημερωτικές εκπομπές ενώ το 41% προτιμά να βλέπει τηλεοπτικά παιχνίδια. Οι μισοί περίπου του δείγματος παραδέχονται ότι ποτέ στη ζωή τους δεν έχουν κάνει κάποιου είδους αθλητική άσκηση ενώ το 71% χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους συντηρητικό και ότι ακολουθούν τις επιταγές της θρησκείας. Το 60% των ερωτηθέντων γυναικών φοράει την μαντήλα ενώ το 46% των ανδρών δήλωσαν ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτούς η σύζυγός τους να φοράει την μαντήλα.  

Τέλος ένας στους πέντε άνδρες θεωρεί αποδεκτό ο άνδρας να χτυπά την γυναίκα στο πρόσωπο ενώ το 18% των γυναικών συμφωνεί με αυτήν την πρακτική. Το 69% των ανδρών θεωρούν ότι η γυναίκα θα πρέπει να λάβει την άδεια του συζύγου προκειμένου να εργαστεί ενώ το 57% των γυναικών συμφωνεί με την άποψη αυτή. Το 70% του πληθυσμού θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στις γυναίκες να φορούν την παραδοσιακή μαντήλα στα Πανεπιστήμια ενώ το 57% θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί η μαντήλα και στο δημόσιο τομέα.

Δείτε και τα αναλυτικά γραφήματα όπως τα παρουσίασε η Ηurriyet Daily News:

Tags: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert