OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Περίεργη σύσκεψη στην Άγκυρα υπό Νταβούτογλου για «αποστολές των Ειδικών Δυνάμεων»

09/01/2015 - 06:25
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Σύσκεψη υπό τον Τούρκο Πρωθυπουργό  κ. Α. Νταβούτογλου και  την συμμετοχή του  Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου στρατηγού Νετζντέτ Οζέλ  με βασικό θέμα τις Ειδικές Δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Άγκυρα  και παρόλο που δεν έγινε  καμιά  ενημέρωση ή διαρροή μέχρι στιγμής, η προβολή από την κρατική τηλεόραση ήταν ευρεία. 

 Οι μόνες »ουσιαστικές» αναφορές από την TV ήταν ότι αρχηγός του Γενικού Επιτελείου  έκανε μια συνοπτική ενημέρωση για τις Ειδικές Δυνάμεις,  ότι συζητήθηκε  το θέμα της προστασίας των τουρκικών διπλωματικών αποστολών σε κρίσιμες περιοχές στο εξωτερικό και η ανάληψη του συγκεκριμένου καθήκοντος από την Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων. 

Επίσης αναφέρθηκε ότι συζητήθηκαν οι εξελίξεις στα σύνορα – χωρίς να προσδιορίζονται ποια- και οι τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία και στο εξωτερικό.
Ενδιαφέρουσα ήταν και η σύνθεση της συσκέψεως που έγινε  στο κεντρικό κτίριο του Γενικού Επιτελείου : Πέραν των προαναφερθέντων συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ισμέτ Γιλμάζ, ο Β’ υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ο σύμβουλος του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Κεμάλ Μαντένογλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Φεριντούν Σινιρλίογλου, ο επικεφαλής της MİT κ. Χακάν Φιντάν, ο  υποστράτηγος διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων  Ζεκαί Ακσακαλλί και ο γενικός γραμματέας της Πρωθυπουργίας κ. Αλί Σαρίκαγια.

Μέτα το τέλος της σύσκεψης δεν έγινε καμία ανακοίνωση. 

Αρχικά είχε μεταδοθεί ότι η σύσκεψη θα γινόταν  στο κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της Πρωθυπουργίας, δίχως φυσικά παρουσία δημοσιογράφων.Στην δεύτερη μετάδοση το όνομα – όχι η συμμετοχή – του διοικητή Ειδικών Δυνάμεων είχε απαλειφθεί. 
Από την πλευρά μας να σημειώσουμε ότι παρόλο που δεν αποκλείεται ένα από τα θέματα της σύσκεψης να ήταν η αναβάθμιση της ασφάλειας κάποιων διπλωματικών αποστολών της Τουρκίας στο εξωτερικό με την ενίσχυσή τους από κομάντο, η σύνθεση φαίνεται να υπερβαίνει το θέμα αυτό- θα μπορούσε δηλαδή να αντιμετωπιστεί σε κατώτερο επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη:

Πρέπει να ρωτήσουμε την Τουρκία για την ΑΟΖ;

«Απόβαση» Τούρκων ναυάρχων στην κυπριακή ΑΟΖ! Προκλήσεων συνέχεια


Tags: ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

JASSM-ER: Η Ιταλία πήρε το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για την αγορά 100 πυραύλων εκτεταμένου βεληνεκούς

Ζελένσκι: Μίλησε για τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες με Γουίτκοφ και Κούσνερ – Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους Ευρωπαίους

ΗΠΑ: Εντυπωσιακό βίντεο με sniper της Ακτοφυλακής να εξουδετερώνει ταχύπλοο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό της ιστορίας της

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

Ουκρανία: Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο [pics, vid]

Λωρίδα της Γάζας: Κατάρ και Τουρκία ζητούν την απόσυρση των IDF και συζητούν για τη «δύναμη σταθεροποίησης»

Γάζα: Το Ισραήλ θα ανοίξει το πέρασμα της Ράφα «μόνο για έξοδο» – Ανησυχία από τις μουσουλμανικές χώρες

Top News

Καιρός - Θοδωρής Κολυδάς: Αντικυκλώνας απλώνει την προστατευτική του «ομπρέλα» σταματώντας τις βροχές

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του - Πώς να το υπολογίσετε

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή στην Εγνατία Οδό στην Καβάλα: Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Τροχονομικός έλεγχος μετά από περιπετειώδη καταδίωξη σε βουνό - «Μου έκλεισαν το δρόμο»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert