OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ο εισαγγελέας ζητάει την καταδίκη Μιχαηλίδη στην υπόθεση TOR M1

15/01/2015 - 15:15
Share on FacebookShare on Twitter

Την ενοχή του Κύπριου πρώην υπουργού Ντίνου Μιχαηλίδη και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση διακίνησης παράνομων πληρωμών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Έπειτα από πολύμηνη διαδικασία, η οποία ξεκίνησε τον Μάιο του 2014, η εισαγγελική λειτουργός διατύπωσε στους δικαστές την πλήρη πεποίθηση που σχημάτισε ότι και οι πέντε κατηγορούμενοι «τέλεσαν τα αδικήματα επανειλημμένα, μεθοδευμένα, χρησιμοποίησαν εξωχώριες εταιρίες και τραπεζικούς λογαριασμούς. Δεν επρόκειτο για περιστασιακή ιστορία, καθώς είχαν αποκτήσει υποδομή».

Εκτός από τον Ντίνο Μιχαηλίδη, κατηγορούμενοι στην υπόθεση για διακίνηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, προερχόμενων από παράνομες αμοιβές για την αγορά από το ελληνικό Δημόσιο των ρωσικών συστημάτων, είναι ο γιος του, Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο πρώην νομικός σύμβουλος του ελληνικού κράτους, Αναστάσιος Σοφός και η σύζυγός του, Μαρία Σοφού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, σκέλος της μεγάλης έρευνας της Δικαιοσύνης για τις λεγόμενες «μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα», οι τέσσερις κατηγορούμενοι διευκόλυναν τη διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο τους Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Η δικογραφία περιλαμβάνει τις καταθέσεις του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο Κύπριος πρώην πολιτικός εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, μεταφέροντάς του χρήματα σε βαλίτσες.

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας επικαλέστηκε αρκετές φορές τους ισχυρισμούς του Νίκου Ζήγρα, μάρτυρα στην παρούσα δίκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί μαζί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο για παράνομα χρήματα από εξοπλιστικά. Ωστόσο, όπως τόνισε η εισαγγελική λειτουργός για τον επί πολλά χρόνια στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Άμυνας «δεν ήταν ένας αθώος άνθρωπος. Ήταν δεξί χέρι, εξ απορρήτων του πρώην υπουργού, επωφελήθηκε και αυτός τα μέγιστα. Κανείς δεν έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά δωρεάν. «Έδωσε» τους υπόλοιπους και πήρε ελαφρυντικό. Ανθρώπινο…».

Η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι τα στοιχεία επιβεβαιώνουν όσα υποστηρίζει ο Νίκος Ζήγρας, ενώ υπογράμμισε πως η πλευρά του Κύπριου πρώην υπουργού δεν προσκόμισε κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι οι επίδικες συναλλαγές που έγιναν με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ ήταν νόμιμες και όχι διακίνηση «μαύρων χρημάτων». Κατά την εισαγγελέα, ο Ντίνος Μιχαηλίδης ήταν το «έμπιστο πρόσωπο που έπρεπε να υπάρχει για να συνδέει τον Νίκο Ζήγρα και τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ».

Όσον αφορά τον καταζητούμενο επιχειρηματία, η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε ότι είναι το πρόσωπο με τον «κομβικό ρόλο στη διακίνηση της μίζας» και εξέφρασε την άποψη πως η συμμετοχή του στην όλη υπόθεση δωροδοκίας του Άκη Τσοχατζόπουλου αποδείχθηκε χωρίς αμφιβολία. «Γνώριζε την προέλευση των χρημάτων και για ποιον λόγο δίνονταν» σημείωσε.

Tags: TOR M1ΜΙΖΕΣΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Related Posts

HIMARS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

NYT: Η πρώτη επιβεβαιωμένη επίθεση των ΗΠΑ με HIMARS κατά του Ιράν από το Μπαχρέιν [vid]

14/03/2026 - 11:31
Thales - MEKO
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Το OnAlert στο Hengelo στις εγκαταστάσεις της Thales: Τα ραντάρ, το Tacticos και ο ηλεκτρονικός πόλεμος που αλλάζουν τις φρεγάτες MEKO

14/03/2026 - 08:19
MEROPS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Merops: Ο αμερικανικός στρατός έστειλε στη Μέση Ανατολή 10.000 μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαίτισης

13/03/2026 - 20:09

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Τo 1905 οι επαναστάτες στην Κρήτη κηρύσσουν την ένωση της νήσου με την Ελλάδα

Haaretz: Ισραήλ και Λίβανος μπορεί να ξεκινήσουν απευθείας συνομιλίες τις επόμενες ημέρες στο Παρίσι ή στην Κύπρο

Reuters: Ο Τραμπ απορρίπτει προσπάθειες των συμμάχων για έναρξη διαπραγματεύσων με το Ιράν

Ιράν: Σφοδρά ισραηλινά πλήγματα στο Ισφαχάν – Νεκροί δύο ανώτεροι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών στην Τεχεράνη

Τραμπ: «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να μείνουν ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ»

Ισραήλ: Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ – Τραυματίες στην Εϊλάτ από ιρανική πυραυλική επίθεση [vids]

Στενά του Ορμούζ: Το US Navy θα αρχίσει «πολύ σύντομα» να συνοδεύει τάνκερ, λέει ο Τραμπ – Πέρασαν ινδικά πλοία

Ο Μακρόν καλεί το Ισραήλ σε «απευθείας συνομιλίες» με τον Λίβανο – Προτείνει να γίνουν στο Παρίσι

Top News

Αναστάσης Ροϊλός: Θέλω να μεταφέρω την αγάπη που πήρα από τη μητέρα μου, είτε κάνω είτε όχι οικογένεια

Ναταλία Γερμανού για Ελένη Μενεγάκη: Τρεις φορές στη ζωή της έχει προβεί σε ανακοίνωση ή διάψευση

Η Σοφία Μητσοτάκη δημοσίευσε το εισιτήριο της πτήσης της από το Ομάν στην Αθήνα: «Ελπίζω ότι εδώ ολοκληρώνεται αυτή η αθλιότητα»

Δανάη Μπάρκα και Φάνης Μπότσης έκαναν το επόμενο βήμα στη σχέση τους - Βίντεο από το νέο σπίτι τους

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert