OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ

06/04/2015 - 07:24
Share on FacebookShare on Twitter

H κρίσιμη -κατά πολλούς- συνάντηση Λαγκάρντ-Βαρουφάκη ολοκληρώθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Τι προκύπτει; Ότι τη Μεγάλη Πέμπτη πληρώνουμε κανονικά τη δόση μας.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου , ο παλαιότερος Έλληνας ανταποκριτής στις ΗΠΑ μεταδίδει ότι η το θέμα που τέθηκε από την Κριστίν Λαγκάρντ ήταν ότι πρέπει να διενεργηθεί εμπεριστατωμένος έλεγχος (due diligence) στην Αθήνα. Η κ. Λαγκάρντ άκουσε με ικανοποίηση τον κ. Βαρουφάκη να της ανακοινώνει ότι η Ελλάδα τιμά τις δανειακές υποχρεώσεις της και στο πλαίσιο αυτό θα πληρώσει την Πέμπτη 9 Απριλίου τη δόση τοου σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και από την πλευρά του Ταμείου ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Πολ Τόμσεν.
Η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι με τον Ελληνα υπουργό «ανταλλάξαμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και αμφότεροι συμφωνήσαμε ότι η αποτελεσματική συνεργασία εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δυο πλευρών».
«Σημειώσαμε», είπε, «ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν εξυπηρετεί το συμφέρον της Ελλάδας και καλωσόρισα τη δήλωση του υπουργού, ότι η καταβολή της δόσης στο Ταμείο θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 9 Απριλίου».

Η κ. Λαγκάρντ αναφέρει ότι «επιβεβαίωσα ότι το Ταμείο παραμένει στη δέσμευσή του να εργαστεί μαζί με τις αρχές να βοηθήσει την Ελλάδα για να επιστρέψει στην οδό της βιώσιμης ανάπτυξης και της απασχόλησης».
Από την πλευρά του ο Ελληνας υπουργός είπε ότι «είχαμε μια παραγωγικότατη και σε εξαιρετικό κλίμα συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα γιατί πρέπει να ξέρουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το εφαρμόσει. Η Ελλάδα χρειάζεται βαθιές και γρήγορες μεταρρυθμίσεις. Μιλησαμε για παρα πολύ ωρα για ολες τις πτυχες του μεταρρυθμιστικού αυτου προγράμματος και ξεκινησαμε μια συζητηση που ειχε παρα πολύ ενδιαφερον, για την διαδικασια με την οποια θα γινουν πολύ πιο αποτελεσματικες οι συζητησεις στο Brussels Group, στα τεχνικα κλιμακια της Aθηνας, με στοχο την οσο το δυνατον πιο γρηγορη ολοκληρωση των συνομιλιων ετσι ώστε η Eλλαδα να βγει από την φαση των διαπραγματευσεων και να μπει στην φαση της δημιουργιας».

Tags: ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣΔΝΤΛΑΓΚΑΡΝΤ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Ιράκ: Στους 15 οι νεκροί μαχητές της φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής PMF από πλήγμα των ΗΠΑ – Σκοτώθηκε ο τοπικός διοικητής

Επιχείρηση «Epic Fury»: Το κρίσιμο τηλεφώνημα με τον Νετανιάχου που έπεισε τον Τραμπ να επιτεθεί στο Ιράν

Μπαχρέιν στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: «Να χρησιμοποιηθούν όλα τα αναγκαία μέσα να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ»

Δένδιας: Για πρώτη φορά οπλίτες θητείας έχουν εξομοιωτές βολών, χρήσης drone και αντι-drone συστημάτων

WSJ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα είναι όλο και πιο κοντά στην εμπλοκή του πολέμου κατά του Ιράν

Semafor: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τα πλήγματα εναντίον του Ιράν, εξαίρεση οι ενεργειακές υποδομές

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Βόρεια Κορέα δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το καθεστώς πυρηνικής δύναμης

Λίβανος: Φονικές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε Βηρυτό και Μπσαμούν εναντίον της Χεζμπολάχ

Top News

Ελένη Ουζουνίδου: Για μήνες έτρωγα μόνο ένα πορτοκάλι, είχα κιτρινίσει και ήμουν καταβεβλημένη

Φωτιά στην αποθήκη της εκκλησίας του «ιερέα» youtuber στη Λιοσίων - Καταστράφηκε η σκεπή

Κίνα: Σκύλοι δραπέτες ξέφυγαν από το φορτηγό που θα τους πήγαινε σε εργοστάσιο κρέατος

Κατιάνα Μπαλανίκα για Γιώργο Μαρίνο: Ήταν μεγάλο κομμάτι της ζωής μου αλλά εντάξει, τελείωσε, πέρασε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert