OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

«Δεν το βάζουμε κάτω» είπε ο ΥΕΘΑ από το ιστορικό ΒΕΛΟΣ

26/05/2015 - 11:28
Share on FacebookShare on Twitter

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας . Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της επετείου του Κινήματος του Ναυτικού του Μαΐου του 1973 στο Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα «Α/Τ Βέλος» στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Τόσκας, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην ομιλία του επεσήμανε την σημασία του Κινήματος του Ναυτικού και της ιστορίας του ΒΕΛΟΥΣ.

“Το εγχείρημα του Παππά και όσων τον ακολούθησαν είχε τα εξής αποτελέσματα: να ακουστούν οι συλλήψεις και οι βασανισμοί των συναδέλφων τους, να καταδειχτεί πως, τη δικτατορία δεν στηρίζουν όλοι στις Ένοπλες Δυνάμεις, να προβληματιστούν όλοι για την ενότητα του ΝΑΤΟ,να συντηρηθεί το αντιδικτατορικό κλίμα και οι ελπίδες του ελληνικού λαού.

Το δικτατορικό καθεστώς, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που άσκησε την αυθαίρετη εξουσία του, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσει την Ελληνική, αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη, ότι είχε μαζί του όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού Λαού.

Όσο, όμως, και εάν φαίνεται οξύμωρο, πρώτο θύμα των Πραξικοπηματιών ήταν οι ίδιες οι Ένοπλες Δυνάμεις” ,επεσήμανε ο ΥΕΘΑ

Ο κ.Καμμένος είπε ότι “δεν πρέπει να θεωρείται τίποτα δεδομένο και να εφησυχάζουμε θεωρώντας αυτονόητη την ασφάλεια της Δημοκρατίας.

Ιδιαιτέρως, σήμερα, που η κοινωνία μας υφίσταται τις συνέπειες της δημοσιονομικής κρίσης και ο ελληνικός λαός έχει καταβάλει τεράστιες θυσίες, τα τελευταία χρόνια, χωρίς ανταπόκριση, χωρίς σεβασμό στους κόπους του. Ιδιαίτερα, σήμερα, που στο όνομα της παγκοσμιοποίησης κάποιοι ζητούν να υποσταλούν οι σημαίες και να εκχωρήσουμε εθνική κυριαρχία. Η απάντηση είναι από εδώ, από την πρύμνη του Βέλους, ότι αυτή η χώρα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, δεν υποστέλλουμε τις σημαίες, όπως πρόσφατα μας είπε ο Διοικητής στο Καστελόριζο, στη Ρω, στη Στρογγύλη, στα νησιά μας.

Σε αυτόν εδώ τον τόπο δεν παραχωρείται η εθνική κυριαρχία. Αγωνιζόμαστε μέχρι τον τελευταίο και όσο ζει ακόμα και ένας από εμάς η εθνική κυριαρχία δεν εκχωρείται ούτε κατά χιλιοστό. Αυτόν τον όρκο δώσαμε και αυτόν τον όρκο τηρούμε, στρατιωτικοί και πολίτες, σε αυτόν εδώ τον τόπο”.

Αναφερόμενος σ΄ όσα σήμερα συμβαίνουν ο ΥΕΘΑ είπε ότι “εμείς, βέβαια, δεν το βάζουμε κάτω. Η λύση θα βρεθεί μέσα από τη δουλειά μας. Το μυαλό και τα χέρια των Ελλήνων είναι ο εθνικός μας πλούτος, και φυσικά η εθνική γη και η θάλασσα.

Θα συγχρονιστούμε ξανά με το ρολόι της ιστορίας, θα συγχρονιστούμε με το κάλεσμα της Πατρίδος, όπως έκαναν και οι πρωταγωνιστές του Κινήματος του Ναυτικού. Άλλωστε η Ελλάδα, έχει περάσει πολύ πιο δύσκολες στιγμές στο παρελθόν και τα κατάφερε. Η Ελλάδα του καθήκοντος, της αλληλεγγύης και της τιμής, προσπαθεί και βρίσκει διεξόδους ανάτασης, ανάταξης και ελπίδας.

Και στο κάτω – κάτω της γραφής, είναι άλλο πράγμα η κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών, και άλλο πράγμα η διαχείριση μιας οικονομικής κρίσης που πρέπει να αντιμετωπιστεί δημοκρατικά, μέσα στο πλαίσιο του ισχύοντος Συντάγματος της χώρας, μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής ομαλότητας και νομιμότητας”.

Tags: ΒΕΛΟΣΚΑΜΜΕΝΟΣΚΙΝΗΜΑ ΝΑΥΤΙΚΟΥΥΕΘΑ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert