OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΑ

Γιατί έπεσε το F-16 στην Ισπανία – Το πόρισμα σύντομα στο διαδίκτυο!

10/06/2015 - 21:02
Share on FacebookShare on Twitter

Η έρευνα για το δυστύχημα που προκάλεσε η μηχανική βλάβη που υπέστη μαχητικό αεροσκάφος F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος 11 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των δύο χειριστών του, την 26η Ιανουαρίου σε μια αεροπορική βάση στην Ισπανία, ολοκληρώθηκε και το πόρισμά της πρόκειται να δημοσιοποιηθεί «πολύ σύντομα», όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική Πολεμική Αεροπορία.

«Η έρευνα ολοκληρώθηκε. Γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη»,
δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου αεροπορίας της Γαλλίας, ο πτέραρχος Ντενί Μερσιέ, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι οικογένειες των θυμάτων από τη Γαλλία—εννέα νεκροί, εννέα τραυματίες—θα «ενημερωθούν αυτή την εβδομάδα» για το πόρισμα της έρευνας, πρόσθεσε ο ανώτατος αξιωματικός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτό προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή το απόγευμα στη Νανσί, στην ανατολική Γαλλία, από όπου καταγόταν η πλειονότητα των θυμάτων.

Η έρευνα κατόπιν θα δημοσιοποιηθεί—θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο—με τη συμφωνία των ελληνικών αρχών, πρόσθεσε ο πτέραρχος Μερσιέ.

Το ελληνικό F-16 είχε υποστεί μηχανική βλάβη και απώλεια ισχύος αμέσως μετά την απογείωσή του και συνετρίβη κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης υψηλού επιπέδου στην Αλμπαθέτε, στη νοτιοανατολική Ισπανία, με τη συμμετοχή καταδιωκτικών και μαχητικών αεροσκαφών από διάφορες χώρες, θερίζοντας πιλότους και μηχανικούς που βρίσκονταν στο ταρμάκ της βάσης Λος Γιάνος προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη.

Εξάλλου ένας Αμερικανός υπαξιωματικός ο οποίος είχε σώσει τέσσερις Γάλλους αεροπόρους πέφτοντας στη φωτιά θα λάβει το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, την πιο σημαντική στρατιωτική διάκριση της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης της πόλης Λε Μπουρζέ (17η-21η Ιουνίου), ανέφερε ο πτέραρχος Μερσιέ.

Πρόκειται για έναν «ήρωα σαν αυτούς που βλέπει κανένας σε ταινίες», σχολίασε ο Γάλλος πτέραρχος. Όταν είδε την έκρηξη, «τον κόσμο που είχε παγιδευτεί» αντί να παραμερίσει, «έπεσε μέσα στη φωτιά κι έσωσε τέσσερις στρατιωτικούς μας, υπό αδιανόητες συνθήκες», πρόσθεσε ο Μερσιέ, αναφερόμενος στον Αμερικανό σμηνία Γκρέγκορι Σουάρτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: F-16ΑΛΜΠΑΘΕΤΕΙΣΠΑΝΙΑ

Related Posts

Πολεμική Αεροπορία
ΓΕΑ

Πολεμική Αεροπορία χωρίς σύνορα: Η HAF ανοίγει τα φτερά της και στέλνει μήνυμα υπεροχής

26/11/2025 - 05:06
ΓΕΑ
ΓΕΑ

Εγκαινιάστηκε η νέα συσκευή βέρτιγκο στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής – Οι δηλώσεις του Αρχηγού ΓΕΑ [pics]

25/11/2025 - 17:50
T-6 HARVARD
ΓΕΑ

Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος τίμησε τους βετεράνους αεροπόρους των ιστορικών «Τ-6 Harvard»

20/11/2025 - 14:48

Διαβάστε Επίσης

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert