OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Τι αποφάσισε η ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες

28/06/2015 - 16:06
Share on FacebookShare on Twitter

Η απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει τον ELA στα επίπεδα της περασμένης Παρασκευής σημαίνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να χορηγήσει πρόσθετη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία παρότι το πρόγραμμα της Ελλάδας παραμένει σε ισχύ ως το την Τρίτη τα μεσάνυχτα.

Πρακτικά , η απόφαση της ΕΚΤ σημαίνει:
ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν μόλις 1 δισ. ευρώ περίπου για να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πολιτών για αναλήψεις. Κι αυτό γιατί μετά την Παρασκευή οι εκροές ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ, και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες το Σάββατο έφυγαν από τα ΑΤΜς περίπου 1 δισ. ευρώ, ενώ και σήμερα συνεχίστηκαν οι εκροές.

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ

Στην ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέρει πως «λαμβάνει υπόψιν της την απόφαση της Κυβέρνησης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος καθώς και την απόφαση του Eurogroup για την μη παρατάση του ελληνικού προγράμματος».

Η ΕΚΤ δεσμεύεται να συνεργαστεί στενά με την Τράπεζα της Ελλάδας για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ βρίσκεται σε ετοιμότητα να αναθεωρήσει την απόφασή που έλαβε σήμερα.

«Σε κάθε περίπτωση το Διοικητικό Συμβούλιο παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τις πιθανές επιπτώσεις για την νομισματική πολιτική», τονίζεται στην ανακοίνωση. Στην ίδια ανακοίνωση το δ.σ της ΕΚΤ χαιρέτισε την δέσμευση που ανέλαβαν οι υπουργοί των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την περαιτέρω βελτίωση της ανθεκτικότητας των οικονομιών της ζώνης του ευρώ και να είναι έτοιμη να λάβει αποφασιστικά μέτρα για την ενίσχυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Μετά την απόφαση των ελληνικών αρχών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος και την μη παράταση του προγράμματος προσαρμογής της ΕΕ για την Ελλάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο δήλωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με την Τράπεζα της Ελλάδας για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, επισημαίνεται.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε: «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Τράπεζα της Ελλάδας και υποστηρίζουμε σθεναρά τη δέσμευση των κρατών μελών στην υπόσχεση να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση των αδυναμίες των οικονομιών της ζώνης του ευρώ».

Aπό την πλευρά του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αναφέρει ότι: «Η Τράπεζα της Ελλάδα, ως μέλος του Ευρωσυστήματος, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για τους Έλληνες πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ διαβεβαιώνει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις πιθανές επιπτώσεις για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής και για την ισορροπία των κινδύνων για τη σταθερότητα των τιμών στη ζώνη του ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα στο πλαίσιο της εντολής της.
Μετά από την απόφαση αυτή της ΕΚΤ το ενδιαφέρον εστιάζεται στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας στην Αθήνα.

Tags: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΕΚΤΤΡΑΠΕΖΕΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Μια γυναίκα σκοτώθηκε από επίθεση της Χεζμπολάχ – Ο IDF εξουδετέρωσε στέλεχος της ιρανικής Quds στη Βηρυτό

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Με τη στολή του «Σύγχρονου Μαχητή» θα παρελάσουν τα πεζοπόρα τμήματα του Στρατού Ξηράς

Τσεχία: Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό σε βιομηχανία όπλων που συνδέεται με την ισραηλινή Elbit Systems

Ιρανικός πύραυλος εκτοξεύθηκε εναντίον του Λιβάνου – Καταρρίφθηκε από αμερικανικό αντιτορπιλικό

UH-60MX Black Hawk: O αμερικανικός στρατός παρέλαβε το πρώτο ελικόπτερο που μπορεί να πετάξει και χωρίς πιλότο

Τρεις τραυματίες στο Ισραήλ και ένας νεκρός στο Μπαχρέιν μετά από νέες ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις

Λβιβ: Ρωσική επίθεση στο κέντρο της πόλης – Η στιγμή που drone πέφτει σε κτίριο που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς [vid]

To Πακιστάν δηλώνει έτοιμο να μεσολαβήσει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου

Top News

Η δράση και η χλιδάτη ζωή των μελών του κυκλώματος που εξαπατούσε των ΕΦΚΑ - Κατασχέθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα, πλάκες χρυσού και πανάκριβα ρολόγια

Γιώργος Μανίκας: Η απάντηση του γνωστού μοντέλου για την εμπλοκή του ονόματός του στο κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Βασίλης Λαζαρίδης: Ο πατέρας μου με λάτρευε, όταν έμαθα για τον θάνατό του κλείστηκα στο δωμάτιό μου και σπάραζα για ώρες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert