OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο Ερντογάν αναζητά μια «νίκη» κι αυτό προκαλεί κινδύνους στα ελληνοτουρκικά και στο Αιγαίο

23/08/2015 - 20:26
Share on FacebookShare on Twitter

Η περίπτωση του “κολυμβητή” που με μαϊμού φωτογραφίες θέλησε να πείσει ότι ανέβηκε στο Φαρμακονήσι κρατώντας τη τουρκική σημαία,μπορεί να είναι μια απλή περίπτωση ενός γραφικού εθνικιστή. Ή κάτι περισσότερο. Το σημαντικό είναι να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προκλήσεις με ψυχραιμία και λογική. Όπως ταιριάζει σ΄ όλους τους γρραφικούς “εθνικιστές”.

Από την άλλη όμως είναι γεγονός ότι η περίοδος που διανύουμε στα ελληνοτουρκικά είναι τουλάχιστον περίεργη για να μην την χαρακτηρίσουμε αμέσως επικίνδυνη. Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής αστάθειας οδεύοντας προς νέες εκλογές τη 1η Νοεμβρίου. Αυτό από μόνο του θα ήταν πρόβλημα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Η Τουρκία έχει εμπλακεί σε μία αιματηρή περιπέτεια από την οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα βγει. Τα φέρετρα νεκρών στρατιωτών που επιστρέφουν σε χωριά και πόλεις της Τουρκίας πολλαπλασιάζονται προκαλώντας την οργή των πολιτών. Προχθές μόλις στην Προύσα ο …πολύς Μεχμέτ Μουεζζίνογλου,υπουργός Υγείας έγινε δέκτης έντονων διαμαρτυριών κατά τη διάρκεια της κηδείας 9 στρατιωτών που σκοτώθηκαν από επίθεση του PKK.

“Κύριε υπουργέ, αν είχαμε εκλέξει τον πρόεδρο όλα αυτά δεν θα γινόταν, έτσι δεν είναι ; Αυτό εσείς το είπατε. Μα πόσο αίμα θα χυθεί μέχρι να εκλεγεί πρόεδρος”,του φώναξαν.

Η Άγκυρα αρνείται -χρόνια τώρα- να καταλάβει ότι βρίσκεται πλέον κοντά στο να ζήσει το δικό της Βιετνάμ.

Αν και ποτέ δεν είμασταν ένθερμοι υποστηρικτές του δόγματος που θέλει την Τουρκία να εξάγει τις κρίσεις της στο Αιγαίο, είναι γεγονός πως αυτή τη περίοδο το σενάριο αυτό μοιάζει να είναι πιθανό. Ο Ερντογάν ψάχνει απεγνωσμένα μια νίκη που για να αποφύγει να πιει δεύτερο πικρό ποτήρι ήττας στις εκλογές . Δεν έχει συνηθίσει να χάνει και το κόμμα του ,το οποίο εμπιστεύθηκε στον Νταβούτογλου, ακόμη δεν έχει συνέλθει από την “συρρίκνωση” των ποσοστών του. Δεν μπορεί να αντέξει και δεύτερη ήττα μέσα σε λίγους μήνες ο σουλτάνος Ερντογάν.

Η απόφασή του να φορέσει τον μανδύα του “φιλοδυτικού” που πολεμά πλάϊ στις ΗΠΑ και εναντίον των παρανοϊκών τζιχαντιστών,είναι απλά το καμουφλάζ που χρησιμοποιει για να συντρίψει τους Κούρδους. Δεν έχει καταφέρει το παραμικρό. Και τα φέρετρα με την τουρκική σημαία όλο και πληθαίνουν.

Ας είμαστε λοιπόν υποψιασμένοι. Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας ας αφήσουν εκτός των παιχνιδιών τους -επιπέδου παιδικής χαράς- τα θέματα της Εθνικής Άμυνας και ασφάλειας . Ας έχουν συνεργασία και συνεννόηση μέχρι αλλά και μετά από τις εκλογές. Απ΄ αυτή την άποψη η επιλογή του Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ Παναγιώτη Χηνοφώτη στη θέση του υπηρεσιακού ΥΕΘΑ ,όπως λένε οι πληροφορίες, είναι μια θετική εξέλιξη. Ο ναύαρχος ξέρει το “παιχνίδι”,έχει εξαιρετικές επαφές και σχέσεις με το NATO και πάνω απ΄ όλα είναι ψύχραιμος και σώφρων.

Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά θα παραμείνουν υποθέσεις εργασίας.

Tags: PKKΑΙΓΑΙΟΕΛΛΗΝΤΟΥΡΚΙΚΑΕΡΝΤΟΓΑΝΚΟΥΡΔΟΙΚΡΙΣΗ

Related Posts

Τουρκία - F-16
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

26/03/2026 - 19:49
Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1939 ο αρχιστράτηγος Φράνκο κατακτά τη Μαδρίτη και θέτει τέλος στον εμφύλιο

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αντιδραστήρες σε Αράκ και Γιαζντ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Στενά του Ορμούζ: Δεν κατάφεραν να περάσουν κινεζικά πλοία, παρά τις υποσχέσεις του Ιράν

Top News

Miss Grand Thailand 2026: Η στιγμή που πέφτουν τα ψεύτικα δόντια υποψήφιας ενώ βρισκόταν στη σκηνή - Δείτε βίντεο

Ιωάννης Παπαζήσης: Ένας φίλος μάγκας, κάποτε, μας πέταξε μέσα στο αμάξι να τρέξουμε μέχρι θανάτου

Μαρία Καρυστιανού: «Δε θα δεχτούμε να παρακολουθούμε τη δίκη στην κάτω αίθουσα, από την τηλεόραση»

Ελένη Ζιώγα: Παντρεύτηκα στα 17 μου, εκείνη την εποχή θεωρούνταν επανάσταση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert