OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία ανακοίνωσε ναυτικά γυμνάσια στην ανατολική Μεσόγειο

24/09/2015 - 13:32
Moskva
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ναυτικών στρατιωτικών γυμνασίων στην ανατολική Μεσόγειο, στο φόντο των ανησυχιών της Ουάσινγκτον σχετικά με μια εμφανή ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία.

«Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις διεξάγουν γυμνάσια στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάνοντας λόγο ιδίως για τρία πολεμικά πλοία.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα είχε ειδοποιήσει την Κύπρο για την πιθανότητα το Πολεμικό Ναυτικό της να διεξαγάγει γυμνάσια στην περιοχή αυτή χωρίς, ωστόσο, να ανακοινώσει επίσημα τη διεξαγωγή τους.
«Περισσότερες από 40 ασκήσεις μάχης έχουν σχεδιαστεί», διευκρινίζεται ακόμη στο ανακοινωθέν, που αναφέρεται σε ασκήσεις πυροβολικού και αντιαεροπορικής άμυνας.

«Οι ασκήσεις αυτές συνάδουν με το σχέδιο εκπαίδευσης του ρωσικού στρατού που εγκρίθηκε το 2014», σημειώνεται στο ανακοινωθέν, που δεν αναφέρεται καθόλου στον πόλεμο στη Συρία κάνοντας μάλλον λόγο για ασκήσεις «ρουτίνας».
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το καταδρομικό Moskva, ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου, πέρασε σήμερα τα στενά του Βοσπόρου για να λάβει μέρος στα γυμνάσια αυτά στα οποία συμμετέχουν ακόμη ένα αποβατικό σκάφος και ένα αντιτορπιλικό.

Τα γυμνάσια, που αναμένεται να διεξαχθούν στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στο συριακό λιμάνι Ταρτούς και στην Κύπρο, πραγματοποιούνται ενώ ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά χθες μη επανδρωμένα αεροσκάφη που παρέλαβε από τη Ρωσία, σε μια νέα ένδειξη της αυξημένης υποστήριξης που παρέχει η τελευταία στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η Ρωσία, παραδοσιακός σύμμαχος της Δαμασκού, αύξησε πρόσφατα την υποστήριξή της στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ, μια απόφαση που προκάλεσε την ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι Σύροι έχουν παραλάβει κυρίως μαχητικά αεροσκάφη και νέα όπλα για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στο μεταξύ, η Γαλλία και η Βρετανία ανησυχούν για μία «πολύ σημαντική» αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ιβ Λε Ντριάν ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον βρετανό ομόλογό του στο Παρίσι.
Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς αναμένεται να συναντήσει τον βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ το απόγευμα.

Οι δυο τους θα συναντήσουν αργότερα σε δείπνο τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕυρωπαΪκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι.

Tags: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣΡΩΣΙΑ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34
Βρετανία - Νορβηγία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

04/12/2025 - 21:10
Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέος επικεφαλής της Μοσάντ ο Ρόμαν Γκόφμαν, στρατιωτικός σύμβουλος του Νετανιάχου

04/12/2025 - 19:32

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert