OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ η ρωσική αεροπορική επέλαση στη Συρία! Έναρξη βομβαρδισμών!

30/09/2015 - 16:29
Share on FacebookShare on Twitter

Λίγες ώρες αφού ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνθηκε στην Άνω Βουλή και ζήτησε να του δοθεί το ΟΚ για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό, η Ρωσία άρχισε τις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων στη Συρία. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters, ήδη έγιναν οι πρώτες επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων των αντιπάλων του Άσαντ κοντά στην πόλη Χομς.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters, η Μόσχα προειδοποίησε τις ΗΠΑ μια ώρα πριν από την έναρξη των επιχειρήσεων. Ο αξιωματούχος, που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του, δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως ο αριθμός των πληγμάτων ή ο τύπος των αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν.
Σύμφωνα με τον Guardian και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαίωματα, τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές στη δυτική επαρχία της Συρίας, Χομς. Στόχος των επιδρομών ήταν βόρειες περιοχές στη Χομς. Ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο είναι έξι παιδιά, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

Το αίτημα Πούτιν στη Δούμα να δώσει στο Κρεμλίνο το ΟΚ για ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία ήρθε μετά από εκείνο που έκανε ο Μπασάρ αλ Άσαντ στη Μόσχα για στρατιωτική βοήθεια, όπως είπε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ. «Ο Σύρος πρόεδρος απευθύνθηκε στην κυβέρνηση της χώρας μας για να ζητήσει τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας», δήλωσε ο Ιβανόφ στους δημοσιογράφους διευκρινίζοντας ότι θα ενεργήσει «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» και ότι οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία θα ενταχθούν σε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Politico: Μυστική συμφωνία Ομπάμα – Πούτιν 

Φαίνεται όμως ότι η Ρωσία δεν κάνει τίποτα μόνη της αλλά αντίθετα γίνονται όλα σε συνεννόηση με τη Δύση και συγκεκριμένα με τις ΗΠΑ. Άλλωστε, τα πάντα δρομολογήθηκαν λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Μπαράκ Ομπάμα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενική Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με το Politico, Ομπάμα και Πούτιν, παρά τη… σκληρή ρητορική τους, είναι πιο κοντά από ποτέ στο θέμα της Συρίας. Και όχι μόνο αυτό αλλά υπάρχει και μια μυστική συμφωνία που προβλέπει την παραμονή του Μπασάρ αλ Άσαντ στην εξουσία και την κοινή στρατηγική ΗΠΑ – Ρωσίας κατά των τζιχαντιστών του ISIS. Μάλιστα, σε αυτό, σύμφωνα με τον Michael Hirch, οφείλονται και οι συναντήσεις που είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη και τον Ιρανό ΥΠΕΞ Ζαβάντ Ζαρίφ, τον υπουργό μιας χώρας που μέχρι πρότινος ήταν στα… μαχαίρια με τις ΗΠΑ και που στηρίζει τον Άσαντ. Ο Ζαρίφ έγραψε… ιστορία στη Νέα Υόρκη με τη θερμή χειραψία που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Tags: ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙΗΠΑΠΟΛΕΜΟΣΡΩΣΙΑΣΥΡΙΑ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert