OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας – Ποιους θα συναντήσει

20/01/2016 - 12:02
Share on FacebookShare on Twitter

 Όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα, η οικονομική κρίση, η εξωτερική πολιτική, η συνεργασία με άλλες χώρες και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός , στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Ο κ. Τσίπρας αναχωρεί το πρωί για το Νταβός.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του κ. Τσίπρα με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ και τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. Αύριο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον οποίο θα συζητήσει τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στην Συρία, το Κυπριακό, την κατάσταση στα Βαλκάνια, προφανώς και θέματα οικονομίας .

Περισσότερο εξειδικευμένη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα θα γίνει την Πέμπτη όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σε πάνελ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αργότερα την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και αμέσως μετά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, οπότε και αναμένεται να αποσαφηνιστεί η συμμετοχή και ο ρόλος του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και η στάση του στο θέμα του ελληνικού χρέους.

Το Κυπριακό θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στην ατζέντα Έλληνα πρωθυπουργού στο Νταβός . Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί και με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στο Νταβός θα βρίσκεται ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν.

Είναι πιθανό ο κ. Τσίπρας να έχει και άλλες συναντήσεις καθώς το πλήρες πρόγραμμα βρίσκονταν μέχρι απόψε στην τελική φάση διαμόρφωσής του.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Τετάρτη 20/01/16: 

13:30-14:00: Διμερής συνάντηση με τον κ. Joe Biden, InterContinental Davos.

16:15-16:30: Διμερής συνάντηση με τον πρόεδρο του World Economic Forum, Klaus Schwab – Davos-Klosters, Congress Centre, Chairman’s Office.

17:00-17:30: Διμερής συνάντηση με τον γγ της European Trade UnionConfederation, Luca Visentini – Davos-Klosters, Congress Centre, Table in PF Lounge 1.

17:30-18:00: Διμερής συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας ΟΔΓ, Sigmar Gabriel – Davos-Klosters, Congress Centre, Bilateral MU 30.

19:00-19:30: Διμερής συνάντηση με τον Ευρωπαίο Eπίτροπο Pierre Moscovici – Davos-Klosters, Congress Centre, Bilateral ME 24.

19:30: Δείπνο – Heads of State – Davos-Klosters, Morosani Schweizerhof, Gardenhall.

Πέμπτη, 21/01/16

19:45-10:15: Συμμετοχή σε προπαρασκευαστική συνάντηση για το Panel – The future of Europe – Davos-Klosters, Congress Centre, Congress Hall.

10:15-11:15: Συμμετοχή σε Panel – The future of Europe – Davos-Klosters, Congress Centre, Congress Hall.

14:45-15:15: Διμερής συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Jacob Lew, Davos-Klosters, Davos-Klosters, Congress Centre, Table in PF Lounge 2.

17:00-17:30: Διμερής συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, – Davos-Klosters, Congress Centre, Bilateral ME 26.

19:00-19:30: Διμερής συνάντηση με τον Chairman του Libra Ηoldings Ltd, George Logothetis – Davos-Klosters, Congress Centre, Bilateral IN 20.

20:00-20:30: Διμερής συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Aναστασιάδη.

Παρασκευή, 22/01/16

09:45-10:15: Διμερής συνάντηση με τον κ. Mario Draghi, European Central Bank – Davos-Klosters, Congress Centre, Bilateral ME 25.

11:15-11:45: Διμερής συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Petro Poroshenko – Davos-Klosters, Congress Centre, Table in PF Lounge 1.

12:00-12:30: Διμερής συνάντηση με τον Global Chairman of Bloomberg, Mr. Grauer.

Tags: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣΝΤΑΒΟΣΤΣΙΠΡΑΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν δύο πετρελαιοφόρα του Ιράν – Οδηγούνται στη βάση του Ντιέγκο Γκαρσία, μεταδίδουν ιρανικά ΜΜΕ

Βρετανία: Κυρώσεις εναντίον όσων στρατολογούν μετανάστες για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας

Με πυραύλους Flamingo τα ουκρανικά πλήγματα στην ρωσική ενδοχώρα

Ουκρανία: Στους 5 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα σε Πολτάβα και Χάρκοβο – Χτυπήθηκε μονάδα φυσικού αερίου

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκαν οι επιτελικές συνομιλίες Ελλάδας και Γαλλίας με σημαντική ατζέντα

Η Νότια Κορέα σκέφτεται να βοηθήσει τις ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ μετά την έκρηξη σε πλοίο συμφερόντων της

Reuters: Περιορισμένες οι ζημιές στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν από τα πλήγματα ΗΠΑ – Ισραήλ

Γκαλιμπάφ: «Ανυπόφορη για τις ΗΠΑ η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ κι ακόμη δεν έχουμε αρχίσει»

Top News

Άρης Δαβαράκης: Ήρθε η «προστασία» με σιδερογροθιές και τα σπάσανε όλα, εκεί κατάλαβα τι συμβαίνει τη νύχτα

Met Gala 2026: Το supermodel Ανόκ Γιάι μαγνήτισε τα βλέμματα ως Μαύρη Παναγία - Το ηχηρό μήνυμα στον Τραμπ

Μαρίνα Σταυράκη για Μπουλέντ Οζκάντ: Στο κινητό του, από Μέριλιν Μονρόε που με είχε, με έγραψε «Σουλτάνα»

Ο Bad Bunny εμφανίστηκε στο Met Gala 50 χρόνια μεγαλύτερος, γερασμένος με γκρίζα μαλλιά και ρυτίδες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert