OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη να «συνεργαστεί εναντίον της τρομοκρατίας» με τη Νιγηρία

02/03/2016 - 22:48
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσέφερε σήμερα στην Αμπούζα την βοήθειά του στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας στη Νιγηρία, ενώ υπέγραψε εμπορικές συμφωνίες με τις αρχές της αφρικανικής χώρας.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Νιγηρία στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας» τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νιγηριανό ομόλογό του Μουχαμαντού Μπουχάρι στην Αμπούζα.
Η Νιγηρία πολεμά από το 2009 τους εξτρεμιστές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ και στη σύρραξη αυτή έχουν χάσει την ζωή του τουλάχιστον 17.000 άνθρωποι στο βόρειο τμήμα της χώρας, στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν διευκρίνισε ωστόσο με ποιον ακριβώς τρόπο θα μπορούσε να υλοποιηθεί μια τέτοια συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το ζήτημα της ασφάλειας δέσποζε εξάλλου στην ατζέντα των συνομιλιών του Τούρκου προέδρου στους προηγούμενους σταθμούς της περιοδείας του στην Αφρική, στην Ακτή Ελεφαντοστού και τη Γκάνα. Μετά τη Νιγηρία ο Ερντογάν θα μεταβεί αύριο στη Γουινέα.
Χθες Τρίτη, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ενώπιον των βουλευτών στο κοινοβούλιο της Γκάνας ότι η Τουρκία μπορεί «να συμβάλει φοβερά στην αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας παγκοσμίως».

Στην Αμπούζα, ο Ερντογάν υπέγραψε επίσης ένα μνημόνιο συνεργασίας στον οικονομικό κι εμπορικό τομέα, για το οποίο ο πρόεδρος της Νιγηρίας επισήμανε ότι δεν αποτελεί παρά «την αρχή όσων έχουμε σχεδιάσει».
Η περιοδεία του προέδρου της Τουρκίας στοχεύει στο να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς της Τουρκίας με τα κράτη μέλη της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (Cédéao).

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επισκέφθηκε το 2015 την Αιθιοπία, το Ντζιμπουτί και την Σομαλία, επιθυμεί να ενισχύει την τουρκική παρουσία στην Αφρική. Η Τουρκία άλλωστε τριπλασίασε τον αριθμό των πρεσβευτών της από το 2009 και η κρατική αεροπορική εταιρεία της χώρας, η Turkish Airlines, εξυπηρετεί δεκάδες προορισμούς στην αφρικανική ήπειρο.

Επιπλέον οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ της Τουρκίας και του συνόλου των αφρικανικών χωρών ανήλθαν σε 23,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, ενώ οι συναλλαγές με τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής έχουν δεκαπλασιαστεί από το 2000, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΝΙΓΗΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Όλος ο κόσμος δοξάζει τον Αλλάχ που την Τουρκία κυβερνά το AKP

26/03/2026 - 17:48
Ιράκ - Τουρκία - NATO
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Απέσυρε τα στρατεύματά της από την Βαγδάτη, στο πλαίσιο της απόφασης του NATO να τερματίσει την αποστολή του

26/03/2026 - 15:57
Μαύρη Θάλασσα - δεξαμενόπλοιο
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκικό δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση από drone στη Μαύρη Θάλασσα – Φέρεται να μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο

26/03/2026 - 09:45

Διαβάστε Επίσης

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αντιδραστήρες σε Αράκ και Γιαζντ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Στενά του Ορμούζ: Δεν κατάφεραν να περάσουν κινεζικά πλοία, παρά τις υποσχέσεις του Ιράν

IDF: Νέα κύματα επιθέσεων σε τρεις περιοχές του Ιράν – Ταυτόχρονα πλήγματα και σε Βηρυτό

Axios: Έξαλλος ο Τζει Ντι Βανς με τον Νετανιάχου – «Μας πουλήσατε τον πόλεμο στο Ιράν ως κάτι εύκολο»

Reuters: Οι ΗΠΑ μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι έχουν καταστρέψει μόνο το 1/3 των πυραύλων του Ιράν

IDF: Επιδρομή Ισραηλινών κομάντο σε αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο [vid]

Top News

Ηλίας Βρεττός: Προσπάθησα να μη βγει το θέμα του ξυλοδαρμού μου για να μην ανησυχήσουν οι δικοί μου

Φωτεινή Πετρογιάννη: Πήγα στην Τήνο προσευχήθηκα και γυρνώντας έμαθα ότι είμαι έγκυος

Η Μαριλού Κατσαφάδου θα είναι στο «Your face sounds familiar»: Ανυπομονώ, είμαι πολύ ενθουσιασμένη

Σαμπαλένκα για το μονόπετρό της που έγινε viral: «Ήθελα 14 καράτια και πήρα 12»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert