OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του μοιραίου Airbus

16/06/2016 - 01:23
Share on FacebookShare on Twitter

 Συντρίμμια της ατράκτου του αεροσκάφους της εταιρείας EgyptAir το οποίο συνετρίβη στη Μεσόγειο την 19η Μαΐου εντοπίστηκαν σε «διάφορες τοποθεσίες», ανακοίνωσε η επιτροπή έρευνας υπό αιγυπτιακή ηγεσία, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον εντοπισμό και την ανέλκυση των μαύρων κουτιών, που θα πάψουν να εκπέμπουν το ειδικό ηχητικό σήμα εντοπισμού τους την 24η Ιουνίου.

Μόνο οι αναλύσεις των δύο καταγραφέων των δεδομένων της πτήσης θα επιτρέψουν να εξιχνιαστούν τα αίτια της συντριβής του Airbus A320 των αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο κατέπεσε σε μια θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και τις βόρειες ακτές της Αιγύπτου με 66 επιβαίνοντες δευτερόλεπτα αφότου χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Το πλοίο John Lethbridge της γαλλικής εταιρείας Deep Ocean Search (DOS), το οποίο συμμετέχει στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους, «εντόπισε πολλές τοποθεσίες όπου βρίσκονται συντρίμμια της ατράκτου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή έρευνας υπό την ηγεσία της Αιγύπτου.

«Η ομάδα έρευνας και οι ερευνητές αεροπορικών ατυχημάτων που επιβαίνουν στο πλοίο θα φτιάξουν έναν χάρτη της διασποράς των συντριμμιών της ατράκτου», κατά την ανακοίνωση.

Δεν είναι σαφές ποια ακριβώς τμήματα του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MS804 εντοπίστηκαν, ούτε το εάν τα μαύρα κουτιά βρίσκονται στις τοποθεσίες που υποδείχθηκαν. Στα A320, ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης και ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου βρίσκονται κοντά στην ουρά.

Το πλοίο της γαλλικής εταιρείας, που διαθέτει ένα υποβρύχιο ρομπότ ικανό να εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και ανάκτησης των μαύρων κουτιών σε μεγάλα βάθη, έφθασε στην Αίγυπτο την 9η Ιουνίου και πλέει στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες για το Airbus, περίπου 290 χλμ. βόρεια των αιγυπτιακών ακτών. Οι έρευνες γίνονται ακόμη πιο δύσκολες διότι ο βυθός στην περιοχή βρίσκεται στα τρεις χιλιάδες μέτρα.

Ένα πλοίο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, το Laplace, είχε εντοπίσει την 1η Ιουνίου τον ήχο της συσκευής εντοπισμού του ενός από τα μαύρα κουτιά. Όμως δεν είναι γνωστό εάν η συσκευή είναι ακόμα συνδεδεμένη πάνω στο κουτί.

Τα συντρίμμια που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα θα παραδοθούν στα μέλη της υπό αιγυπτιακή ηγεσία επιτροπής έρευνας αφού ολοκληρωθούν οι «τυπικές διαδικασίες» από τους ιατροδικαστικούς που συγκεντρώνουν στοιχεία, σύμφωνα με την έρευνα.

Η επιτροπή έρευνας εξάλλου επιβεβαίωσε τη Δευτέρα αυτό που είχαν ήδη ανακοινώσει οι αρχές της Ελλάδας, ότι το μοιραίο αεροσκάφος έκανε μια στροφή 90 μοιρών προς τα αριστερά και κατόπιν μια πλήρη αναστροφή 360 μοιρών προς τα δεξιά πριν συντριβεί.

Η υπόθεση ότι το Airbus κατέπεσε λόγω επίθεσης, που είχαν αρχικά διατυπώσει οι αρχές της Αιγύπτου, μοιάζει να υποχωρεί και να κερδίζει έδαφος η εκδοχή της τεχνικής βλάβης: αυτόματα σήματα κινδύνου εκπέμφθηκαν από το αεροσκάφος δύο λεπτά πριν συντριβεί, υποδεικνύοντας την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο αλλά και μια βλάβη του υπολογιστή που διαχειρίζεται τις εντολές των δύο πιλότων.

Σαράντα Αιγύπτιοι, συμπεριλαμβανομένων των μελών του πληρώματος, και 15 Γάλλοι επέβαιναν στο Airbus. Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται επίσης δύο Ιρακινοί, δύο Καναδοί, υπήκοοι της Αλγερίας, του Βελγίου, της Βρετανίας, του Τσαντ, της Πορτογαλίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Σουδάν.

Tags: EGYPTAIRΑΕΡΟΠΛΑΝΟΑΤΥΧΗΜΑ

Related Posts

Πούτιν - Σρέντερ
ΚΟΣΜΟΣ

«Άκυρο» από την ΕΕ στον Πούτιν για τον διαμεσολαβητικό ρόλο του Σρέντερ στο Ουκρανικό

11/05/2026 - 13:27
Ουγγαρία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Επανεξετάζεται το σχέδιο επέκτασης του πυρηνικού σταθμού Paks με ρωσικούς αντιδραστήρες

11/05/2026 - 13:21
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η εκεχειρία παραβιάστηκε από ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones – Τουλάχιστον 3 νεκροί

11/05/2026 - 12:45

Διαβάστε Επίσης

«Άκυρο» από την ΕΕ στον Πούτιν για τον διαμεσολαβητικό ρόλο του Σρέντερ στο Ουκρανικό

Ουγγαρία: Επανεξετάζεται το σχέδιο επέκτασης του πυρηνικού σταθμού Paks με ρωσικούς αντιδραστήρες

Ουκρανία: Η εκεχειρία παραβιάστηκε από ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones – Τουλάχιστον 3 νεκροί

Ιράν: «Γενναιόδωρη και υπεύθυνη» η πρότασή μας για τερματισμό του πολέμου

KAAN: «Έκλεισε» η προμήθεια των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών για την τουρκική πολεμική αεροπορία

USV στην Λευκάδα: Ο Γεραπετρίτης ενημερώνει τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες – «Διαβήματα μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα από το ΓΕΕΘΑ»

Νέα συνάντηση υπουργών Άμυνας της «Συμμαχίας» για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που κατηγορούνταν για κατασκοπεία υπέρ της CIA και της Μοσάντ

Top News

Μαρία Αντωνά για Γιώργο Λιάγκα: Είναι πολύ γλυκός και σκεπτόμενος, είναι σημαντική η γνώμη του για μένα

Γιώργος Καρλαύτης: Ποιος είναι ο Έλληνας σταρ του NFL - Η σχέση του με την Τέιλορ Σουίφτ και η λατρεία για τον Παναθηναϊκό

Πασχάλης Τερζής: Παντρεύτηκε η εγγονή του - Εικόνες του τραγουδιστή από τη γαμήλια δεξίωση

Πόθεν έσχες: Τι δήλωσαν Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Φάμελλος, Κουτσούμπας, Κωνσταντοπούλου, Τσίπρας και Κασσελάκης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert