OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Μαξίμου: Αναβαθμίζεται ο διεθνής ρόλος της Ελλάδας, μετά τις συναντήσεις Τσίπρα

10/07/2016 - 13:19
Share on FacebookShare on Twitter

 Η συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κλείνει έναν σημαντικό κύκλο επαφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τους ισχυρότερους ηγέτες του κόσμου, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, καθώς μέσα στον τελευταίο ενάμιση μήνα έλαβαν χώρα και οι συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, το γεγονός αυτό, που κάθε άλλο παρά συνηθισμένο είναι, δείχνει την αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας, καθώς και την ανάδειξή της σε παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή. Στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής εντάσσονται οι επισκέψεις του πρωθυπουργού στην Τουρκία, στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ, την Παλαιστίνη και το Ιράν. Όπως τονίζουν, οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που οικοδομεί η Ελλάδα με μια σειρά από χώρες, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πόλου ειρήνης και σταθερότητας, ιδιαίτερα αναγκαίου, σε μια περίοδο όξυνσης των περιφερειακών εντάσεων και συγκρούσεων. Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός παρομοιάζει την Ελλάδα με «ένα δέντρο που έχει τις ρίζες του στη Δύση, αλλά απλώνει τα κλαδιά του στην Ανατολή, τον Νότο και τον Βορρά».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι ο αναβαθμισμένος περιφερειακός ρόλος της Ελλάδας, αναγνωρίζεται ρητά στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν τις επίσημες συναντήσεις με τον Ρώσο και τον Κινέζο Πρόεδρο. Από την δική του πλευρά, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε έμφαση στο ρόλο αυτόν που έχει αναλάβει η Ελλάδα, ενώ έδειξε -για την ακρίβεια υπογράμμισε- ότι είναι απόλυτα ενήμερος για την αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με την Ρωσία και την Κίνα.

Η αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της χώρας μας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι καρπός μιας προσπάθειας, ή οποία καταβλήθηκε μέσα σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, στη δίνη μιας σοβαρότατης διπλής κρίσης: της οικονομικής κρίσης και της κρίσης του προσφυγικού. Σήμερα, που η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης, η δημιουργία μιας αμεσότερης και εποικοδομητικότερης σχέσης με τις τρεις μεγαλύτερες παγκόσμιες δυνάμεις, ανοίγει σοβαρές αναπτυξιακές προοπτικές, στρατηγικού χαρακτήρα, σε μια σειρά από τομείς της οικονομίας, όπως οι υποδομές, οι μεταφορές, η ενέργεια, η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, οι νέες τεχνολογίες, ο τουρισμός, ο αγροδιατροφικός τομέας, τα χρηματοπιστωτικά. Ταυτόχρονα, όπως σημειώνουν, ενισχύονται αποφασιστικά η θέση και το διεθνές κύρος της χώρας.

Η Ελλάδα κερδίζει έδαφος στο διεθνές πεδίο, γιατί έχει αυτόνομη ατζέντα, δεν σύρεται πίσω από την εξωτερική πολιτική κανενός, σέβεται τις γεωπολιτικές διαφοροποιήσεις και μιλάει πάντοτε τη γλώσσα της συνεργασίας και του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο. Η ιδιότητά της, ως μέλους της ΕΕ, συμβάλλει στην ακόμα μεγαλύτερη προσέγγιση μιας σειράς από χώρες με την Ευρώπη.

Tags: ΗΠΑΚΙΝΑΡΩΣΙΑΤΣΙΠΡΑΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

KAAN: Τουρκία και Σαουδική Αραβία εξετάζουν κοινές επενδύσεις στα μαχητικά αεροσκάφη νέας γενιάς

Ρωσία: Αντιστράτηγος δέχτηκε καταιγισμό πυρών στη Μόσχα – Νοσηλεύεται τραυματισμένος

M-346: «Ανοίγει ο δρόμος» για να αποκτήσει η Ινδονησία τα ελαφριά μαχητικά αεροσκάφη

Μπέλγκοροντ: Μπαράζ ουκρανικών βομβαρδισμών προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη ρωσική πόλη [vid]

Ιράν: Ζητά ισότητα και σεβασμό στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – «Έχουμε μέσα εκτός της διπλωματίας» λέει ο Λευκός Οίκος

SOUTHCOM: Νέο φονικό πλήγμα των ΗΠΑ κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών στον Ειρηνικό [vid]

Ζαπορίζια: Αιματηρή επιδρομή ρωσικού drone με δύο Ουκρανούς αμάχους νεκρούς

Χέγκσεθ: Απών θα είναι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ από την την επικείμενη Σύνoδο του NATO

Top News

«Σφαγή» on air Δρυμιώτη με Ζαχαριάδη για την τραγωδία στη Χίο: «Γιατί πιστεύετε τους λαθρομετανάστες;» - «Είστε ακροδεξιός»

Επική γκάφα από τον Βελόπουλο: Παρουσίασε φωτογραφία της Lady Gaga από American Horror Story ως υλικό της υπόθεσης Επστάιν

Λάκης Ραπτάκης: Τα 48 νυχτερινά μαγαζιά, οι επώνυμοι θαμώνες και η σχέση με τη Βάνα Μπάρμπα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες βρεφικού γάλακτος λόγω αλλαγής στη μεθοδολογία ανάλυσης της τοξίνης cereulide

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert