OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Ειδικά μισθολόγια: Μέχρι πότε πρέπει το ΥΠΟΙΚ να αυξήσει τους μισθούς των ενστόλων

22/08/2016 - 19:00
Share on FacebookShare on Twitter

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Αναβολή κατά μια ημέρα πήρε η συνεδρίαση των Σωμάτων Ασφαλείας που θα εξετάσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την επίδοσή της στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα έγγραφα επεξεργάζονται οι νομικοί σύμβουλοι των Ομοσπονδιών ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ Χαρ. Μπουκουβάλας και Ρ. Μπαρμπούρης, οι οποίοι και προετοιμάζουν την επίδοση με δικαστικό κλητήρα στο υπουργείο Οικονομικών της απόφασης.

Οι ομοσπονδίες των ενστόλων θέλουν με αυτό τον τρόπο να καλέσουν την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που ορίζουν ότι θα πρέπει τα ειδικά μισθολόγια να προστατεύονται και πως θα πρέπει οι μισθοί να επανέλθουν στα επίπεδα προ του 2012.

Η εφαρμογή της απόφασης είναι υποχρεωτική επειδή είναι αμετάκλητη, λέει στο Onalert.gr o νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ Χάρης Μπουκουβάλας, ο οποίος έχει αναλάβει την επίδοση της απόφασης στο υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα λέει χαρακτηριστικά ότι «είναι αμετάκλητη επειδή είναι απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και δεν υπάρχει ανώτερος βαθμός ούτε άλλο ένδικο μέσο που μπορεί να ασκήσει το κράτος κατά αυτής της απόφασης».

Η απόφαση θα επιδοθεί τόσο στον αρμόδιο υπουργό των Οικονομικών όσο και στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και στο υπουργείο προστασίας του πολίτη. «Η κυβέρνηση οφείλει μέσα σε εύλογο χρόνο να συμμορφωθεί στο διατακτικό της απόφασης, που σημαίνει ότι θα πρέπει να πάψει να εφαρμόζει τον αντισυνταγματικό πλέον νόμο 4307/14» λέει ο κ. Μπουκουβάλας.

Αυτό οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα ότι πιθανή ρύθμιση των ειδικών μισθολογίων δεν θα μπορεί να έχει μειώσεις ή να είναι δυσμενέστερη των όσων ίσχυαν μέχρι τον Ιούλιο του 2012.

Tags: ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣΥΠΟΙΚ

Related Posts

Κιμ Γιονγκ Ουν
Uncategorized

Κιμ Γιονγκ Ουν: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Ματσεγκόρα

09/12/2025 - 08:18
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Γερμανοί εκτελούν 118 κατοίκους στα Δράκεια Μαγνησίας

Μερτς: «Να μην γίνουμε έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων – Γερμανία και ΕΕ πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία»

Ισραήλ: O Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία-ρεκόρ με την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο

F-35: Ο Τραμπ πιέζει για την αγορά των stealth μαχητικών τον νέο Τσέχο πρωθυπουργό, που τα χαρακτήρισε «άχρηστα και υπερτιμημένα»

Ζελένσκι: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για ακόμη έναν χρόνο πολέμου – Η Ουκρανία χρειάζεται υποστήριξη»

Γερμανία: Η Επιτροπή Προϋπολογισμού ενέκρινε 50 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς για την Bundeswehr

Η Πολωνία θα αρχίσει να παράγει νάρκες κατά προσωπικού για να τις τοποθετήσει στα ανατολικά της σύνορα

Top News

Ειρήνη Μαρινάκη: Το «τελευταίο αντίο» στην σπουδαία Πειραιώτισσα - Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών»

Νίκος Παππάς για την επίθεσή του στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο: «Είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση - πρόκληση»

Χαμός με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Τραβούσε βίντεο μάρτυρες και βουλευτές

Σοφία Μουτίδου για Γιώργο Λιάγκα: «Μήπως ήταν κόλπο επικοινωνιακό; Δεν ντρέπεστε να λέτε ασυνάρτητα πράγματα;»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert