OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Η «φωνή» των παρελάσεων τιμήθηκε στη Θεσσαλονίκη

29/10/2016 - 08:59
Share on FacebookShare on Twitter

 Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά το πέρας της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, απένειμε τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής στον δημοσιογράφο Αντώνη Πυλιαρό, ο οποίος για περίπου 35 χρόνια μετέδιδε τη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης από τη συχνότητα της ΕΡΑ και της Αθήνας από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής:

«Τιμούμε τον Αντώνη Πυλιαρό, έναν άνθρωπο ο οποίος υπηρέτησε επί 35 ολόκληρα χρόνια το δημοσιογραφικό λειτούργημα και παράλληλα ήταν εκείνος που με τη φωνή του περιέγραφε τις εθνικές παρελάσεις μέσα από τις ραδιοσυχνότητες της ΕΡΑ και τη δημόσια τηλεόραση, δίνοντας – σε δύσκολα χρόνια, μετά το 1974 – το στίγμα της ενότητας μεταξύ του λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Νομίζω ότι πιο σημαντικό από την απόδοση του παρασήμου σήμερα ήταν το έργο που επιτέλεσε ο ίδιος, αλλά και όλοι οι συνάδελφοί του, γιατί στο πρόσωπό του τιμούμε τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς, τους σκηνοθέτες που ανέλαβαν επιτυχώς το έργο της παρουσίασης των παρελάσεων.

Είδαμε σήμερα σκηνές, όπου μετά την παρέλαση ο ελληνικός λαός, οικογένειες, παιδιά, ανέβαιναν στα άρματα που ήταν παραταγμένα στα στενάκια της Θεσσαλονίκης και φωτογραφίζονταν μαζί με τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες.

Αντώνη Πυλιαρέ, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για ό,τι έκανες. Τη φωνή σου κανείς δε θα την ξεχάσει».

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός είπε τα εξής:

«Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου που είναι σήμερα μαζί μας είπε προηγουμένως απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογό του ότι “μόνο εσύ θα μπορούσες να το σκεφτείς αυτό”. Πραγματικά νιώθω πολύ συγκινημένος.

Η μετάδοση μιας παρέλασης είναι ένα συναίσθημα συναρπαστικό, ελκυστικό, σε κάνει και εσένα τον ίδιο να νιώθεις υπερήφανος. Υπερήφανος, γιατί αυτό που είδαμε σήμερα και βλέπουμε κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη δείχνει το έργο που επιτελείται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι παρελάσεις είναι και υπάρχουν για να κάνουν τον Έλληνα να νιώθει αισιόδοξος, να νιώθει περήφανος. Η λέξη “περηφάνια” είναι παρεξηγημένη, αλλά είναι πραγματική.

Κύριε υπουργέ, σας ευχαριστώ πολύ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στα χρόνια που μου υπολείπονται αυτή την ημέρα».

Tags: ΚΑΜΜΕΝΟΣΠΑΡΕΛΑΣΗ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Οι απαιτήσεις του Τραμπ είναι υπερβολικές – Θα σταματήσουμε τον πόλεμο με τους δικούς μας όρους»

Χεζμπολάχ: «Όχι σε διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ όσο συνεχίζονται οι συγκρούσεις – Θα ισοδυναμούσαν με παράδοση»

Eurofighter: Τουρκία και Βρετανία υπέγραψαν σύμβαση πολλών δισεκατομμυρίων για την εκπαίδευση και την υποστήριξη των νέων μαχητικών

IDF: Βομβαρδίστηκε η μοναδική εγκατάσταση του Ιράν για την ανάπτυξη υποβρυχίων

Πολεμικό Ναυτικό: «Όπου υπάρχει γαλάζιο, υπάρχει Ελλάδα» – Το μήνυμα των στελεχών για την 25η Μαρτίου [vid]

Λετονία – Εσθονία: Ουκρανικά τα drones που έπεσαν στις χώρες της Βαλτικής – Είχαν στόχο τη Ρωσία

USS Abraham Lincoln: Το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση ενάντια στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Τα όπλα που «έκλεψαν» την παράσταση στην στρατιωτική παρέλαση: Από τις SeaHake Mod4, στους «Κένταυρο» και «Υπερίων» [pics]

Top News

Ιωάννα Τούνη: Η πανέμορφη ανθοδέσμη που της έστειλε ο σύντροφός της γιατί ακύρωσε τα σημερινά τους πλάνα

25η Μαρτίου: Καρέ καρέ η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα - Τράβηξαν τα βλέμματα τα M-117, τα drones και όλα τα νέα οπλικά συστήματα

Λύγισε η Σαβάνα Γκάθρι στην πρώτη συνέντευξη για την απαγωγή της μητέρας της: «Αφόρητη αγωνία, φαντάζομαι τον τρόμο της κάθε νύχτα»

Συνταγή για παξιμαδάκια λαδιού με σταφίδες και αμύγδαλα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert