OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Πούτιν: Προβοκάτσια η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα

20/12/2016 - 08:19
Share on FacebookShare on Twitter

 Η δολοφονία, με άτιμο τρόπο, του πρέσβη Αντρέι Κάρλοφ αποτελεί αναμφίβολα προβοκάτσια που στοχεύει στο να τσακίσει την πορεία εξομάλυνσης των ρωσο-τουρκικών σχέσεων αλλά και την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία την οποία προωθούσαν η Ρωσία, η Τουρκία, το Ιράν και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για τη διευθέτηση αυτής της διένεξης .

Αυτά τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε χθες το βράδυ στο Κρεμλίνο με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επίσης χαρακτήρισε τη δολοφονία «ανοικτή προβοκάτσια» κατά της συνεργασίας με τη Μόσχα τονίζοντας ότι η επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη αποτελεί ταυτόχρονα και επίθεση κατά του τουρκικού λαού.

Ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε οδηγίες ώστε να επισκεφθεί την Άγκυρα κλιμάκιο ανακριτών των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας και να συμμετάσχει στις έρευνες ώστε «να αποκαλυφθεί ποιος κατηύθυνε το χέρι του δολοφόνου», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση . Το υπουργείο Τουρισμού της Ρωσίας κάλεσε τους πολίτες της χώρας που βρίσκονται στην Τουρκία , να αποφεύγουν τους τόπους συγκέντρωσης πολλών ανθρώπων και κατά το δυνατόν να μην βγαίνουν από τους χώρους διαμονής τους.

Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια που στόχευε από κοινού την Ρωσία και την Τουρκία, αλλά αυτό το έγκλημα δεν θα βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την άφιξη του στην Μόσχα, όπου αναμένεται να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση Ρωσίας–Τουρκίας–Ιράν για την συριακή κρίση, που είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη.

«Σύσσωμη η Τουρκία καταδικάζει αυτή την τρομοκρατική ενέργεια. Η ρωσική ηγεσία και ο ρωσικός λαός από κοινού κατανοούν ότι αυτή η τρομοκρατική επίθεση δεν στόχευε μόνο τον Καρλόφ, αλλά την Ρωσία και την Τουρκία», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.
«Ηταν μια επίθεση ενάντια στην πολιτική βούληση που βάζει σε προτεραιότητα την συνεργασία…Αλλά το περιστατικό αυτό δεν θα βλάψει τις διμερείς μας σχέσεις», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Παράλληλα πρόσθεσε πως Αγκυρα και Μόσχα θα συγκροτήσουν μια κοινή επιτροπή έρευνας για την δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή.

— Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση» όπως χαρακτήρισε την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ στην Αγκυρα.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επαναδιατύπωσαν την ανάγκη να προσαχθούν στην δικαιοσύνη οι αυτουργοί, οι οργανωτές, οι χρηματοδότες και οι υποστηρικτές των τρομοκρατικών επιθέσεων», ανέφερε στην ανακοίνωση του το 15μελες ΣΑ.

Tags: ΠΟΥΤΙΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Συρία: Αντιπροσωπεία έφτασε στη Μόσχα για συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους – Στο επίκεντρο η συμφωνία με τους Κούρδους των SDF

Ντονέτσκ: Ο ουκρανικός στρατός αποσύρθηκε από την πόλη Σιβέρσκ – 13 στρατιώτες πιάστηκαν αιχμάλωτοι στη Σούμι

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

CV90: Η Λιθουανία ενέκρινε την απόκτηση 100 οχημάτων μάχης πεζικού μαζί με άλλα πέντε κράτη-μέλη του NATO

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας

Skynex: H Ιταλία παρέλαβε το πρώτο σύστημα αεράμυνας από την Rheinmetall με κύρια αποστολή την αντιμετώπιση των drones

Πυρηνικός σταθμός Τσέρνομπιλ: Δεν θα αντέξει νέο χτύπημα με Iskander ή ρωσικό drone, προειδοποιεί ο διευθυντής του

Talon: To drone της Northrop Grumman μπαίνει και επίσημα στην «κούρσα» για το πρόγραμμα CCA της USAF

Top News

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την παραμονή των Χριστουγέννων - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε ότι θα ονομάσει την κόρη της Πολυξένη - Αλεξάνδρα

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου στον Τάσο Ξιαρχό: «Ως γκέι βάζεις πολλούς άντρες κάτω»

Σμαράγδα Καρύδη: Οι μεγάλοι έρωτες που πέρασαν από τη ζωή της κι ο χωρισμός από τον Θοδωρή Αθερίδη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert