OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Καμμένος: Γιατί κάλεσε τους επίτιμους Α/ΓΕΕΘΑ στο ΥΕΘΑ

24/02/2017 - 11:33
Share on FacebookShare on Twitter

Του Απόλλωνα Λεονταρίτη

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, κατόπιν πρότασης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, προσεκλήθησαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ορισμένοι εκ των οποίων διετέλεσαν και υπουργοί, προκειμένου να ενημερωθούν επί θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για τις τρέχουσες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα και να εκθέσουν τις απόψεις τους επί των θεμάτων αυτών.

Άριστα ενημερωμένες πηγές στο ΥΕΘΑ αναφέρουν ότι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ανάλυσης της κατάστασης που έχει προκύψει εξ αιτίας της αυξημένης τουρκικής προκλητικότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και προφανώς έχει προβληματίσει σοβαρά την ηγεσία του ΥΕΘΑ.

Η συγκέντρωση των επίτιμων Α/ΓΕΕΘΑ ουσιαστικά αποτελεί την συγκρότηση ενός άτυπου «think tank» το οποίο αποτελείται από τους κατεξοχήν αρμόδιους που διαθέτουν την εμπειρία αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής τα τελευταία 15 χρόνια και κατά συνέπεια οι απόψεις που μπορούν να καταθέσουν, είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την περεταίρω χάραξη αμυντικής στρατηγικής, απέναντι στα επιθετικά σχέδια της Άγκυρας. 

Επιπλέον δεν μπορεί κανείς να αφήσει ασχολίαστο το γεγονός, ότι στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ΥΕΘΑ, εμφανίζονται μονάχα 3 από τους 12 συνολικά επίτιμους Α/ΓΕΕΘΑ, ενώ είναι γνωστό ότι η πρόσκληση του ΥΕΘΑ αφορούσε το σύνολο τους.

Ενδεχομένως αυτό αποτελεί και μια έμμεση ένδειξη του κατεπείγοντος χαρακτήρα της πρόσκλησης καθώς λόγω άλλων υποχρεώσεων ή απόστασης δεν κατέστη εφικτό για όλους τους επίτιμους Α/ΓΕΕΘΑ να παραστούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στο ΥΕΘΑ.

Πάντως είναι σαφές ότι η τουρκική προκλητικότητα όπως εκδηλώνεται πλέον έχει προβληματίσει σοβαρά την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, η οποία όμως διαχειρίζεται την κατάσταση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, καθώς είναι σαφές ότι η Άγκυρα επιδιώκει τη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων.

Έμπειροι αναλυτές σημειώνουν ότι εφόσον η Τουρκία συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο να κλιμακωθεί η ένταση σε επικίνδυνο βαθμό για την ασφάλεια και σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής στη Ν.Α Μεσόγειο.

Tags: Α/ΓΕΕΘΑΚΑΜΜΕΝΟΣΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΤΟΥΡΚΙΑΥΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Ευθεία απειλή πολέμου από τον Πούτιν στην Ευρώπη: «Κάτω τα χέρια από το Καλίνινγκραντ»

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Ο Πούτιν απειλεί την Ευρώπη με πόλεμο: Μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε αποκλεισμό του Καλίνινγκραντ

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert