OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία – Νέα Navtex για περιοχή ανοιχτά της Σαμοθράκης

15/05/2017 - 12:21
Share on FacebookShare on Twitter

H Άγκυρα ανήγγειλε νέα άσκηση αυτή την φορά στην περιοχή της Σαμοθράκης, ανατολικά της βραχονησίδας Ζουράφας για τις 15-18 Μαΐου

Με την NAVTEX 492/17 δεσμεύεται για ασκήσεις περιοχή η οποία μερικώς βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών και πολύ κοντά στην βραχονησίδα Ζουράφα, η οποία αμφισβητείται από την Τουρκία.

Να σημειώσουμε οτι ο Σταθμός της Λήμνου ενημέρωσε τους ναυτιλομμένους ότι η τουρκική NAVTEX 492/17 συμπεριλάμβανε και περιοχή Ελληνικής ευθύνης παροχής υπηρεσιών Navtex και συνεπώς εχει εκδοθεί από μη αρμόδιο σταθμό. Το μήνυμα παρακάτω όπως αναρτήθηκε στην ελληνική υδρογραφική υπηρεσία. 

Αξίζει να αναφέρουμε οτι  απο σήμερα 15 Μαΐου ξεκινά και σε περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου η τουρκική άσκηση Ναυτικής Συνεργασίας και Κατεύθυνσης Πλοίων (NCAGS) DENİZ KURDU-2017.

Η DENİZ KURDU-2017 (NAVTEX 474/17) προβλέπει την «κατεύθυνση» εμπορικών πλοίων και αλιευτικών που πλέουν στις περιοχες αυτές των διεθνών υδάτων του Κεντρικού Αιγαίου και καλούνται τα σκάφη να συμμορφώνονται με τις οδηγίες που θα λαμβάνουν από το Κέντρο της Σμύρνης.

Η τουρκική άσκηση δεσμεύει, χωρίς αναφορά συγκεκριμένων συντεταγμένων ολη την θαλάσσια περιοχή βόρεια της Αμοργού.

Επιπλέον την Παρασκευή ο Σταθμός της Λήμνου ενημέρωσε γα άλλη μια φορά τους ναυτιλομμένους ότι η τουρκική NAVTEX 488/17 που δέσμευε περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου για ασκήσεις στο διάστημα 05-08, 12-15, 19-22, 28-29 Ιουνίου, συμπεριλάμβανε και περιοχή Ελληνικής ευθύνης παροχής υπηρεσιών Navtex και συνεπώς εχει εκδοθεί από μη αρμόδιο σταθμό.

Η Τουρκία αντέδρασε την Κυριακή με την NAVTEX 490/17 με την οποία επαναφέρει τους γνωστούς τουρκικούς ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχουν συμφωνημένες περιοχες παροχής υπηρεσιών NAVTEX, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Μεσόγειο, που να έχουν εγκριθεί από τον ΙΜΟ και τον ΙΗΟ και για τον λόγο αυτό η ελληνική αναγγελία είναι «άκυρη». Η Τουρκία μάλιστα «ενημερώνει» ότι οι Σταθμοί της Σμύρνης και της Αττάλειας θα συνεχισθούν να εκδίδουν μηνύματα NAVTEX για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Με πληροφορίες απο mignatiou.com

Tags: NAVTEXΑΙΓΑΙΟΣΑΜΟΘΡΑΚΗΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Μάχιμη θητεία: Βολές και χρήση FPV για τους οπλίτες – Το νέο μοντέλο εκπαίδευσης

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα

Σαν σήμερα: To 1960 η Γαλλία γίνεται η τέταρτη χώρα που κατέχει πυρηνικά όπλα

Τραμπ: Αναμένει εντός ενός μήνα να καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράν, «αλλιώς οι συνέπειες θα είναι τραυματικές»

Ουκρανία: Η Γερμανία θα στείλει πυραύλους για Patriot, αν στείλουν και οι άλλοι σύμμαχοι – Η Βρετανία παραδίδει πυραύλους LMM

Επιφυλακτικός ο Νετανιάχου για μια συμφωνία με το Ιράν: «Ο πρόεδρος Τραμπ δημιουργεί τις συνθήκες»

ArianeGroup: Γαλλία και Γερμανία συζητούν την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού βαλλιστικού πυραύλου – «Μιλάμε για εμβέλεια τουλάχιστον 1.000 χιλιομέτρων»

Arctic Sentry: Η Σουηδία στέλνει Gripen και ειδικές δυνάμεις να περιπολούν στην Γροιλανδία, στο πλαίσιο της νέας αποστολής του NATO

Top News

Ο Γεωργιάδης απαντά στην Κωνσταντοπούλου: «Πήγε με robe de chambre στο ΑΤ για να μου κάνει μήνυση και έγινε ρεζίλι»

Κωνσταντίνος Βασάλος: Σιχαίνομαι τον Άγιο Βαλεντίνο και ότι πρέπει να κάνουμε κάτι επειδή είναι γιορτή

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ήταν μία πολύ ωραία Eurovision βραδιά σε πείσμα πολλών μίζερων

Το πρώτο Ψυχοσάββατο του χρόνου και τα κόλλυβα που μπορούμε να φτιάξουμε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert