OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογή Τραμπ: Ο γαμπρός-σύμβουλος συνάντησε τον εισαγγελέα που ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας

30/11/2017 - 09:17
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, συναντήθηκε με τον Ρόμπερτ Μάλερ και την ομάδα του νωρίτερα τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της έρευνας του ανεξάρτητου ειδικού εισαγγελέα σχετικά με την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, μετέδωσε την Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο δύο πρόσωπα ενήμερα για το τι διημείφθη.

Το κεντρικό θέμα της συζήτησης ανάμεσα στον Κούσνερ και την ομάδα του Μάλερ ήταν ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μάικλ Φλιν, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο τη μία από τις πηγές του.
Ο Φλιν, ο οποίος εξωθήθηκε σε παραίτηση τον Φεβρουάριο διότι προσπάθησε να παραπλανήσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις επαφές του με έναν ρώσο διπλωμάτη, βρίσκεται στο στόχαστρο της ομάδας του Μάλερ, η οποία ερευνά τις καταγγελίες περί αθέμιτης σύμπραξης της εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας στις περυσινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Οι ερωτήσεις που έγιναν στον Κούσνερ είχαν σκοπό να εξακριβωθεί εάν ο σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας έχει ή όχι πληροφορίες που αθωώνουν τον Φλιν, σύμφωνα με τη μία πηγή του CNN.
Η συνάντηση διήρκεσε λιγότερα από 90 λεπτά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Ο κ. Κούσνερ συνεργάστηκε οικειοθελώς με όλες τις σχετικές έρευνες και θα συνεχίσει να το πράττει», δήλωσε ο Αμπέι Λόουελ, δικηγόρος του Τζάρεντ Κούσνερ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Οι δικηγόροι του Φλιν έχουν διακόψει κάθε επικοινωνία με την ομάδα των δικηγόρων του προέδρου Τραμπ—κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι έχει υπάρξει μια σημαντική εξέλιξη στην έρευνα του Μάλερ—δήλωσαν πηγές ενήμερες για την πορεία της έρευνας την Παρασκευή.
Ο δικηγόρος του Φλιν, ο Ρόμπερτ Κέλνερ, τηλεφώνησε στον Τζον Ντάουντ, δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ, και τον ενημέρωσε ότι οι δυο τους δεν μπορούν πλέον να ανταλλάσσουν πληροφορίες για την έρευνα, είπαν δύο πρόσωπα ενήμερα για το τι ειπώθηκε στο Ρόιτερς.
Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές αν ο Κέλνερ έκανε το τηλεφώνημα επειδή έχει διαπραγματευθεί μια συμφωνία με τον Μάλερ ώστε ο Φλιν να ομολογήσει και να συνεργαστεί στην έρευνα, επισήμαναν δύο άλλες πηγές.

Η έρευνα ρίχνει μια βαριά σκιά στον Λευκό Οίκο από τον Ιανουάριο, όταν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν αποφανθεί πως η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές για να προσπαθήσει να βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει την δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, επιδιδόμενη σε κυβερνοπειρατεία, δίνοντας στη δημοσιότητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που την εξέθεταν και διασπείροντας προπαγάνδα εναντίον της σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Η Ρωσία αρνείται ότι αναμίχθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ δηλώνει ότι δεν υπήρξε σύμπραξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΗΠΑΤΡΑΜΠ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Δωδεκάνησα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert