OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Βαρυσήμαντη παρέμβαση του Ναύαρχου Γιακουμάκη για τη σύλληψη των 2 στρατιωτικών

12/03/2018 - 06:09
Share on FacebookShare on Twitter

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Η σκέψη μας σήμερα είναι στους συναδέλφους μας που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, εξυπηρετώντας διαφορετικές σκοπιμότητες από το λόγο σύλληψής τους και εύχομαι γρήγορα να τελειώσει η περιπέτειά τους.
Η ελληνική κοινωνία έχει συγκυριακά ανησυχήσει από αυτό το γεγονός αλλά και την κλιμακούμενη κατάσταση με τη Τουρκία και που αυτή θα καταλήξει. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες πρέπει να μας συνεγείρουν, όχι συγκυριακά, διότι δυστυχώς έχομε μπεί σε μια περίοδο ανακατατάξεων στη ευρύτερη περιοχή μας.


Προς το παρόν ο Έλληνας πολίτης δε πρέπει να ανησυχεί διότι διαθέτουμε ικανή στρατιωτική ηγεσία, εξαιρετικό προσωπικό που καθημερινά υπερβάλει εαυτόν, αλλά και ικανή στρατιωτική δύναμη που δύναται να αποτρέψει κάθε εχθρική επιβουλή και έχει δημιουργήσει για χρόνια ένα περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας. Το ερώτημα είναι για πόσο καιρό ακόμα, όταν λόγω της κρίσης οι αμυντικές δαπάνες έχουν μειωθεί δραστικά.
Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας εδώ και πολλές δεκαετίες είναι αναθεωρητική, όσο αφορά στις συνθήκες που έχουν συνομολογηθεί. Η συνεχής αναβάθμιση των συντελεστών ισχύος της (πληθυσμός, οικονομία, τεχνολογία, στρατιωτική ισχύς κλπ) έχει ως συνέπεια την αύξηση των διεκδικήσεών της εναντι των γειτόνων της, δρα με υπερμετρη υπεροψία και όπως φαίνεται από τα γεγονότα ενεργεί αυτόνομα έξω από τον έλεγχο των Μεγάλων Δυνάμεων.

Από την άλλη πλευρά σχεδόν όλοι οι συντελεστές ισχύος της Ελλάδας βαίνουν μειούμενοι.
Δεδομένου ότι το διακύβευμα των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι τεράστιο, η Τουρκία έχει θέσει ως προτεραιότητα να διεκδικήσει τμήμα των φυσικών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, ακόμα και εκεί που δεν έχει νομικά ερείσματα. Είναι σίγουρο ότι με το συνεχιζόμενο άνοιγμα της ψαλίδας των στρατιωτικών δυνατοτήτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η Τουρκία θα προκαλέσει κρίση για αναδιανομή του φυσικού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου εις βάρος του Ελληνισμού αλλά και αλλαγή τους status quo στο Αιγαίο Πέλαγος.


Για να ανταπεξέλθουμε στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, πρέπει να αφυπνιστούμε και να αντιληφθούμε ότι πρέπει να αλλάξομε νοοτροπία, να ανορθώσουμε διαχρονικές αξίες όπως η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη, να τοποθετήσουμε το εμείς ως προτεραιότητα έναντι του εγώ, να δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί για μια ισχυρή Ελλάδα. Το παράδειγμα για εθνική συστράτευση, ομοψυχία και ανόρθωση των διαχρονικών μας αξιών πρέπει να δοθεί από τους πολιτικούς ταγούς της χώρας, διότι ‘ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα’.
Για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα απαιτείται να κτίσουμε ικανή αποτρεπτική δύναμη για τα επόμενα χρόνια, με αύξηση των ανθρώπινων και των υλικών πόρων.

Δεν πρέπει να ευελπιστούμε ότι οι σύμμαχοί μας θα μας σώσουν, όταν μάλιστα έχουν και διαφορετικές προτεραιότητες. Εμείς πρέπει να είμαστε δυνατοί για να μας σέβονται οι σύμμαχοί μας, να μας φοβούνται οι εχθροί μας και να μη διανοούνται ότι θα υποχωρήσουμε σε οποιαδήποτε διεκδίκηση.

Γιακουμάκης Γεώργιος

Ναύαρχος (ε.α)

Επιτιμος Αρχηγός ΓΕΝ 

Tags: ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΣΥΛΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Related Posts

Τουρκία - F-16
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

26/03/2026 - 19:49
Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41

Διαβάστε Επίσης

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

Ρούτε: «Το NATO ξέρει εδώ και καιρό ότι Ιράν, Ρωσία και Κίνα συνεργάζονται στενά»

Τραμπ: «Το Ιράν μας έκανε ένα δώρο – 10 πλοία με πετρέλαιο πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ»

«Με το χέρι στη σκανδάλη» οι Χούθι της Υεμένης: «Είμαστε στρατιωτικά έτοιμοι να στηρίξουμε το Ιράν στον πόλεμο»

Aster: Η MBDA σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή των πυραύλων αεράμυνας, λόγω υψηλής ζήτησης

Ερντογάν: Όλος ο κόσμος δοξάζει τον Αλλάχ που την Τουρκία κυβερνά το AKP

Gripen: Αποκαλυπτήρια για το πρώτο αεροσκάφος της Saab που κατασκευάστηκε στη Βραζιλία [pics, vids]

Top News

Νέα συνδρομητική πλατφόρμα streaming από Alter Ego Media, ΑΝΤ1 και Motor Oil

Roblox: «Τα παιδιά χρειάζονται 24ωρη επίβλεψη» - Καμπανάκι από προγραμματιστή για το online παιχνίδι

Αύξηση κατώτατου μισθού στα 920 ευρώ μεικτά: Ποια είναι τα «καθαρά» και το όφελος για τους εργαζόμενους, παραδείγματα

Προληπτική ανάκληση προϊόντων DPAM στην Ελλάδα και την Κύπρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert