OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Παυλόπουλος: Μύδροι του ΠτΔ κατά της Τουρκίας για την κράτηση των Ελλήνων Στρατιωτικών

14/05/2018 - 12:03
Share on FacebookShare on Twitter

Μύδρους εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά της Τουρκίας για την στάση της στο θέμα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών, κατά την διάρκεια ομιλίας τους στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης.

«Κρατούνται, επί μακρό χρονικό διάστημα, αυθαιρέτως και κατά παράβαση κάθε έννοιας Κράτους Δικαίου, δύο στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν μπορεί να πλήξει τους δύο ηρωϊκούς Στρατιωτικούς μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ανφέρθηκε, επίσης, και στο ζήτημα των «γκρίζων ζωνών», που θέτει η Τουρκία, αναφέροντας ότι: «Αμφισβητήσεις και, πολύ περισσότερο, «γκρίζες ζώνες» ως προς τα σύνορά μας και το έδαφός μας δεν είναι νοητές ούτε πρόκειται να γίνουν ανεκτές από την Ελλάδα.»

Η δήλωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας:

Εορτάζουμε σήμερα, με την δέουσα λαμπρότητα, την 98η Επέτειο της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης και της Ιερής Θρακικής γης. Το ιστορικώς κορυφαίο αυτό γεγονός ήταν το επιστέγασμα των επιτυχιών του Ελληνικού Στρατού κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, χάρη στις οποίες απελευθερώθηκε μεγάλο μέρος του υπόδουλου ακόμη Ελληνισμού. Τότε, η Ελλάδα έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της απόκτησης των σημερινών της συνόρων, που σηματοδότησαν την εδαφική της ολοκλήρωση.

Εμείς, οι Έλληνες, στο πλαίσιο αυτής της Επετείου και ιδίως στους σημερινούς κρίσιμους καιρούς, έχουμε Εθνικό Χρέος να τιμούμε την Ιστορία μας αντλώντας και τ’ ακόλουθα διδάγματα:

Πρώτον, τους Εθνικούς μας Στόχους -και τ’ αντίστοιχα Εθνικά επιτεύγματα- τους κατορθώνουμε υπό όρους αρραγούς ενότητας. Αυτή την ενότητα οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε «ως κόρην οφθαλμού», ενθυμούμενοι ότι ο διχασμός επέφερε δεινά και καταστροφές, που έπληξαν ακόμη και τον Εθνικό μας Κορμό.

Δεύτερον, καθένας -και πρωτίστως η γειτονική μας Τουρκία -οφείλει να κατανοήσει ότι το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο έχουν καθορίσει τα σύνορα της Ελλάδας- άρα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης- οριστικώς, αμετακλήτως και με απόλυτη σαφήνεια. Κατά συνέπεια, αμφισβητήσεις και, πολύ περισσότερο, «γκρίζες ζώνες» ως προς τα σύνορά μας και το έδαφός μας δεν είναι νοητές ούτε πρόκειται να γίνουν ανεκτές από την Ελλάδα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι, ανά πάσα στιγμή και έναντι παντός, έτοιμες να υπερασπισθούν τα σύνορά μας, το έδαφός μας και την κυριαρχία μας -μαζί δε τα σύνορα και το έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης -πιστές σε όσα μας κληροδότησαν οι Αγώνες των Προγόνων μας.

Τρίτον, στην Τουρκία, και συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη, κρατούνται, επί μακρό χρονικό διάστημα, αυθαιρέτως και κατά παράβαση κάθε έννοιας Κράτους Δικαίου, δύο στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν μπορεί να πλήξει τους δύο ηρωϊκούς Στρατιωτικούς μας, αφού το ηθικό τους είναι ακμαίο στον υπέρτατο βαθμό, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει Ελληνικός Στρατός και Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πλήττει όμως, καιρίως, το κύρος της Τουρκίας και της Ηγεσίας της. Διότι αυτή η αυθαιρεσία, που έχει προκαλέσει την Ευρωπαϊκή αλλά και την Διεθνή κατακραυγή, είναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και, εν γένει, του Πολιτισμού μας. Η Τουρκική Ηγεσία ας αναλογισθεί, έστω και τώρα, τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Διεθνή Κοινότητα. 

Tags: ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert