OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Φαντάρους σαν πρόβατα θέλει το κράτος λέει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

03/08/2018 - 15:47
Share on FacebookShare on Twitter
Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στρατευμένων – Δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος με αφορμή την επίσκεψη στρατιωτικού αγήματος στην Γιορτή της Προβατίνας στο ορεινό χωριό της Σκουληκαριάς. Όπως οι προβατίνες όλο το χρόνο αρμέγονται, κουρεύονται, τρώγονται και στο τέλος γιορτάζονται, έτσι και οι απλοί στρατιώτες με πολλά πτυχία, εργασιακή εμπειρία και άρα προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον, καταλήγουν να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από το καπιταλιστικό κράτος και το ελληνορθόδοξο εκκλησιαστικό κατεστημένο, όπως υποστηρίζει. Νέοι φαντάροι γίνονται αντικείμενο χλεύης από τους ανωτέρους τους στρατιωτικούς διοικητές, οι οποίοι τους μεταχειρίζονται όπως αναφέρει με ατιμωτικό τρόπο, δίχως να φροντίζουν τα δικαιώματά τους και αποδίδοντας τους ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση καταγγέλλει το κατεστημένο κράτους και στρατού στην Ελλάδα, το οποίο καταδυναστεύει τους απλούς φαντάρους και υπονομεύει τα δικαιώματά τους, ενώ δίνει έμφαση στο γεγονός πως τοπικοί άρχοντες που επιθυμούν την προβολή, παρότι έχει ζητηθεί να μην πηγαίνουν τιμητικά αγήματα λόγω πένθους σε εκδλώσεις, δεν χάνουν την ευκαιρία να καλούν το στρατό σε εορτές που διοργανώνουν.

Παράλληλα, καλεί σε συλλογικό αγώνα κατά του κατεστημένου αυτού για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των δίκαιων τους, όπως υπογραμμίζει.

Δείτε την ανακοίνωση της Επιτροπής:

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς.

Η κυβερνητική επιχείρηση ανάδειξης του Στρατού ως βασικής κοινωνικής συνιστώσας στον πλαίσιο του Επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, σε έναν απαράμιλλο συνδυασμό ακροδεξιού Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ…

Καταντάει μια απίστευτη ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ.

Μια ΦΑΡΣΑ που ταλαιπωρεί όμως τους φαντάρους, Προσβάλλει τόσο αυτούς όσο και τον εργαζόμενο λαό μας.Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε ιερέας και δήμαρχος που θέλει να προβληθεί, ζητά την συνδρομή του Στρατού. Και φυσικά οι Διοικητές πρόθυμα απαντούν σε κάθε αίτημα.

Έτσι, πρόσφατα ο Διοικητής του ΚΕΝ Άρτας έστειλε Στρατιωτικό Άγημα στην Γιορτή της Προβατίνας στο ορεινό χωριό της Σκουληκαριάς. Η ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ πάει χέρι χέρι με την ΠΡΟΣΒΟΛΗ και τη συμπεριφορά του Διοικητή που παρασύρθηκε από τη γιορτή των κτηνοτρόφων και φέρθηκε στους φαντάρους με ανάλογο τρόπο!

Όταν οι διψασμένοι και ταλαιπωρημένοι φαντάροι ζήτησαν λίγο νερό να ξεδιψάσουν, ο Διοικητής έκρινε σκόπιμο να τους Προσβάλει ΔΗΜΟΣΙΑ, όταν καταμεσής του Εορτασμού φώναξε επιδεικτικά το Λογαχό «έλα πάρ’ τους…» . Για να τους ποτίσει;

Δηλαδή, οι φαντάροι που μπορεί να έχουν δύο-τρία πτυχία, εργασιακή εμπειρία, κοινωνική προσφορά, επειδή φοράνε την στρατιωτική στολή αντιμετωπίζονται ως «πρόβατα»…

Αυτός είναι ο Στρατός και η Ιεραρχία!

Φυσικά, ο Διοικητής δεν είχε φροντίσει ούτε και για την σίτιση των στρατιωτών, οι οποίοι όταν επέστρεψαν στο στρατόπεδο ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχει φαγητό για αυτούς!

Τα παράπονα των φαντάρων για το διοικητή είναι πολύ μεγάλα.

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ του Διοικητή συνδυάζεται με την αγωνία του να σχίσει τους στρατιώτες για να προβάλει τον Στρατό και τη διοίκηση του.

Δείτε: το ΚΕΝ Άρτας έφτασε να δώσει άγημα για τη Γιορτή της Προβατίνας, όταν ο Διοικητής ξέρει ότι οι υπηρεσίες δεν βγαίνουν με τίποτε.

Οι φαντάροι είναι ελάχιστοι και δεν αντιστοιχούν ούτε στις υπηρεσίες.

Οι φαντάροι έχουν συνεχώς ΕΜΠΛΟΚΗ και πλέον είναι Εσώκλειστοι για 15 μέρες.

Στις εκκλήσεις των φαντάρων και των στελεχών να μειωθούν οι υπηρεσίες ο Διοικητής απαντά μονότονα:
«πολύ χαϊδεμένους τους έχουμε…».

Όμως ο Διοικητής φέρεται σε όλους τους φαντάρους με αυτόν τον σκληρό τρόπο που στο μυαλό μας φέρνει μνήμες άλλων εποχών;
ΟΧΙ…..

Είναι γνωστό ότι το ΚΕΝ Άρτας είχε κλείσει και άνοιξε ξανά μετά από την προσπάθεια των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να βολέψουν την κομματική τους πελατεία και τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα.

Άρα χτυπά συχνά το τηλέφωνο για να βολευτούν τα βύσματα των βουλευτών, των δημάρχων, των παπάδων και των επιχειρηματιών.

Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο όπου ραγισμένη τουαλέτα στο Διοικητήριο -για το οποίο είχε ενημερωθεί ο Διοικητής- έσπασε τραυματίζοντας τον στρατιώτη που έκανε χρήση της και ο οποίος χρεώθηκε και την ευθύνη για τον τραυματισμό αλλά και για τη βλάβη!

Εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση παρέμβαση του ΓΕΣ.

Πρέπει επιτέλους να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η παρουσία των Στρατιωτικών Αγημάτων στις Θρησκευτικές Τελετές.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ – Ενωθείτε Μαζί μας στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα. Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.

Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.

Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν. Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.

Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!

Tags: ΚΡΑΤΟΣΣΤΡΑΤΟΣΦΑΝΤΑΡΟΙ

Related Posts

ίμια
ΥΕΘΑ

Δένδιας για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: «Τιμάμε τη μνήμη του Αντιναυάρχου Καραθανάση, του Αντιναυάρχου Βλαχάκου και του Πλοιάρχου Γιαλοψού»

31/01/2026 - 09:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για «επ’ αόριστον» τουρκικές NAVTEX: Η Ελλάδα δεν μπορεί να τις πάρει στα σοβαρά – Δεν έχουν νομική ισχύ

30/01/2026 - 11:28
Δαβάκης
ΥΕΘΑ

Ο ΥΦΕΘΑ Δαβάκης στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Ήρωα των Ιμίων αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

26/01/2026 - 13:18

Διαβάστε Επίσης

Ιράν και ΗΠΑ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις: «Αν δεν καταλήξουμε κάπου θα δούμε τι θα γίνει», λέει ο Τραμπ

Ιράν: O πρόεδρος Πεζεσκιάν κατηγορεί Τραμπ, Νετανιάχου και Ευρώπη ότι υποκίνησαν τις εντάσεις στις αιματηρές διαδηλώσεις

Ρωσία: Στις ΗΠΑ ο απεσταλμένος του Πούτιν για συνομιλίες σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ιράν: 5 νεκροί από εκρήξεις σε δύο πόλεις – Το Ισραήλ αρνείται κάθε ανάμειξη [vids]

«Δεν υπάρχει κύμα παραιτήσεων στη φρεγάτα ΚΙΜΩΝ», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ

Patriot: Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση εκατοντάδων αντιαεροπορικών πυραύλων στη Σαουδική Αραβία

Ιράν: Εκρήξεις στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς – Οι Φρουροί της Επανάστασης διαψεύδουν ότι σκοτώθηκε ο Αρχηγός του Ναυτικού

ΕΑΣ και CSG υπέγραψαν σύμβαση για σύσταση κοινοπραξίας και παραγωγή πυρομαχικών στο Λαύριο

Top News

Κακοκαιρία: «Red Code» σε 9 περιοχές λόγω έντονων βροχοπτώσεων - Πελοπόννησος, Θεσσαλία και κεντρική Μακεδονία στο επίκεντρο

Έλλη Κοκκίνου για Διονύση Σχοινά: «Είμαι διακριτική και το απέδειξα» είπε η τραγουδίστρια στη Ναταλία Γερμανού

«Νόμιζα ότι είπες να μην μπλέξουμε τον Ντόναλντ» - Οι αναφορές στα έγγραφα Επστάιν σε Τραμπ, Μασκ και Άντριου

Ο Χρήστος Μάστορας είναι η μεγάλη έκπληξη στον εθνικό τελικό της Eurovision

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert