OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Πούτιν με Ερντογάν και Μακρόν για τη Συρία

10/08/2018 - 18:30
Share on FacebookShare on Twitter
Η Συρία βρέθηκε στο επίκεντρο των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, με τους δύο ηγέτες να συζητούν μια σειρά διμερών θεμάτων, όπως δήλωσε πηγή της τουρκικής προεδρίας σε ομάδα δημοσιογράφων.

«Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους οι δύο ηγέτες επεσήμαναν την θετική πορεία της ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους όσον αφορά στη συνεργασία των δύο χωρών στον στρατιωτικό και ενεργειακό τομέα. Οι πρόεδροι συζήτησαν για τα τελευταία γεγονότα στην Συρία και τις ειρηνικές διαπραγματεύσεις της Αστανά» δήλωσε η πηγή, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Τηλεφωνική επικοινωνία με Μακρόν

Νωρίτερα, ο Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, για την κατάσταση στη Συρία.Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε την σημασία που έχει η διεθνής βοήθεια για την αποκατάσταση των υποδομών της χώρας.

«Κατά την διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων για την τρέχουσα κατάσταση στην Συρία οι δύο ηγέτες εξήραν την ρωσο-γαλλική επιχείρηση αποστολής και διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της συριακής επαρχίας Ανατολική Γούτα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Εκτός των άλλων ο Πούτιν υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστεί η βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την αποκατάσταση των κοινωνικο-οικονομικών υποδομών της Συρίας, καθώς και η επιστροφή των προσφύγων στους τόπους όπου ζούσαν μόνιμα. Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, συζητήθηκαν και μερικά άλλα θέματα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Η Γαλλία είχε αποστείλει στην Συρία περισσότερους από 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, ύστερα από συμφωνία μεταξύ των δύο προέδρων, η οποία είχε αφιχθεί στις 21 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Χμεϊμίμ με ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος ΑΝ-124 Ruslan

Στα τέλη Ιουλίου με την συνδρομή της Συριακής αραβικής Ημισελήνου και με τη συνοδεία της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας, έφθασε στην πόλη Ντούμα της Ανατολικής Γούτα ένα φορτίο βοήθειας (ένα κινητό στρατιωτικό νοσοκομείο για την πραγματοποίηση επεμβάσεων, σκεύη κουζίνας, κλινοσκεπάσματα και φάρμακα).

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν προτίθεται να συζητήσει εκ νέου με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την κατάσταση στην Συρία τον Σεπτέμβριο, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων αναφέρεται επίσης ότι «οι πρόεδροι συζήτησαν την στρατιωτική κατάσταση στην Συρία και τους όρους που είναι αναγκαίοι για την ασφαλή, αξιοπρεπή και εθελοντική επιστροφή των προσφύγων. Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε την σημασία μιας καθολικής πολιτικής λύσης, η οποία θα επιτρέψει να αποκατασταθεί η ειρήνη και η μακροχρόνια σταθερότητα στην Συρία».

Tags: ΓΑΛΛΙΑΕΡΝΤΟΓΑΝΜΑΚΡΟΝΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Χαμενεΐ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμενεΐ: «Οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν θα πυροδοτούσε έναν περιφερειακό πόλεμο»

01/02/2026 - 15:21
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Νέα τριμερής Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ στις 4-5 Φεβρουαρίου στο Άμπου Ντάμπι

01/02/2026 - 15:15
Ράφα
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Το Ισραήλ ανοίγει ξανά το πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο – «Περιορίζεται στην μετακίνηση κατοίκων»

01/02/2026 - 14:01

Διαβάστε Επίσης

Χαμενεΐ: «Οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν θα πυροδοτούσε έναν περιφερειακό πόλεμο»

Ζελένσκι: Νέα τριμερής Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ στις 4-5 Φεβρουαρίου στο Άμπου Ντάμπι

Γάζα: Το Ισραήλ ανοίγει ξανά το πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο – «Περιορίζεται στην μετακίνηση κατοίκων»

Ουκρανία: Δύο νεκροί στη Ντνίπρο από επίθεση ρωσικών drones – Προετοιμασία για το νέο γύρο συνομιλιών

Δανία: «Τραμπ ζήτα συγγνώμη!» – Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά των δηλώσεων για τους στρατιώτες του NATO στο Αφγανιστάν [pics]

Κύπρος: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανανέωση την εντολή της UNFICYP – Αντιδράσεις από την Τουρκία

Κυριάκος Μητσοτάκης για SAFE: «Εγκρίθηκαν 19 εθνικά σχέδια με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και τα μη επανδρωμένα συστήματα»

Πυρηνικός αφοπλισμός: Η συμφωνία Νew START λήγει – «Σιγή ασυρμάτου» από Ρωσία και ΗΠΑ

Top News

Αλέξανδρος Μπουρδούμης για Πέτρο Φιλιππίδη: Δεν έχω να συγχωρέσω κάτι, δεν είμαι εκκλησία

Η κακοκαιρία «έπνιξε» τα παράλια της Λάρισας - Δρόμοι και θάλασσα έγιναν ένα, πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις

Ρία Ελληνίδου για το σεξιστικό σύνθημα οπαδών: Το αντιμετώπισα με πλάκα, δεν πήγαμε σε χορό λογιστών

Πώς η Νίκι Μινάζ έγινε από επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ, η μεγαλύτερη θαυμάστριά του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert