OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Φωτιά στην Αττική: Στους 95 οι νεκροί

13/08/2018 - 17:25
Share on FacebookShare on Twitter
Συνεχίζεται η μακάβρια καταμέτρηση των ανθρώπινων ζωών από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, καθώς πέθανε ακόμα ένας εγκαυματίες που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ.

Το Σάββατο (11.08.2018) η Πυροσβεστική είχε «ανεβάσει» τον αριθμό των νεκρών στους 94. Ακόμη, 30 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 4 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Συνολικά σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 7 άτομα. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Συνάντηση Ψινάκη – Σκουρλέτη

Την ίδια ώρα με τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασης στις πληγείσες περιοχές του δήμου Μαραθώνα, από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 και η βελτιστοποίηση του συντονισμού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών για την επίσπευση των αναγκαίων παρεμβάσεων.

Ο κ. Ψινάκης ενημέρωσε τον υπουργό για τις μέχρι τώρα ενέργειες του δήμου στους τομείς σίτισης, διαμονής και συνολικής υποστήριξης των πληγέντων, της παραλαβής και προώθησης των αιτήσεων των κατοίκων για την χορήγηση των προβλεπόμενων αποζημιώσεων, της απομάκρυνσης υλικών από τις περιοχές που καταστράφηκαν, καθώς και της στελέχωσης των υπηρεσιών που φροντίζουν τους πληγέντες.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης, ζητήματα, όπως οι αναγκαίες πιστοποιήσεις από τον δήμο στα κτίρια που έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές. Παράλληλα συζητήθηκαν και συγκεκριμένα θέματα που έθεσαν οι κάτοικοι στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, όπως, για παράδειγμα, η αποκατάσταση του οδοφωτισμού και η τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, τομείς στους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη η απόκτηση του εξοπλισμού και η τοποθέτησή του.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε τις δυνατότητες εθελοντικής απόσπασης δημοσίων υπαλλήλων, εκτός του έκτακτου προσωπικού που αποφάσισε να προσλάβει ο δήμος για πέντε μήνες, αξιοποιώντας την χρηματοδότηση του υπουργείου, η οποία αθροίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε 1.000.000 ευρώ. Ο κ. Σκουρλέτης παρότρυνε τον δήμαρχο να διασφαλίσει την πλήρη ενημέρωση των κατοίκων για τα μέτρα που υλοποιούνται, αλλά και να αντλήσει την βοήθεια που προσφέρεται από κάθε πηγή, είτε πρόκειται για την Πολιτεία, είτε για τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Tags: ΕΙΔΗΣΕΙΣΜΑΤΙΝΕΚΡΟΙΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Related Posts

SAFE
ΥΕΘΑ

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

15/12/2025 - 17:18
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στις 8 Ιανουαρίου ψηφίζεται το νέο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων

15/12/2025 - 15:25
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00

Διαβάστε Επίσης

Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο

Η Ρωσία διαψεύδει ότι ουκρανικό υποθαλάσσιο drone έπληξε ρωσικο υποβρύχιο στο Νοβοροσίσκ [vid]

EFA GROUP: Νέοι επενδυτές, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δημιουργία Τεχνολογικών Clusters που αναδιαμορφώνουν το μέλλον της άμυνας

Ζελένσκι: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις, τα δεσμευμένα ρωσικά assets είναι καίριας σημασίας

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο σχεδιάζει βαθιά αναδιάρθρωση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων – Μειώνονται οι στρατηγοί και η σημασία της Ευρώπης

Ουκρανία: Στα «σκαριά» η δημιουργία διεθνούς οργανισμού για ρωσικές πολεμικές αποζημιώσεις

Κρεμλίνο σε Ζελένσκι: «Εκεχειρία Χριστουγέννων στην Ουκρανία; Όχι, θέλουμε ειρηνευτική συμφωνία»

Γαλλία: «Να καθιερωθούν πρώτα οι εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία πριν τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό»

Top News

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών στις 20 και 27 Δεκεμβρίου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο δικηγόρος του κατέθεσε έγγραφα που φέρεται να αποδεικνύουν ότι δεν οδηγούσε εκείνος την Lotus στην Αττική οδό

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πως να αλλάξετε πάροχο - Η διαδικασία μέσω gov.gr

Μαρία Καρυστιανού για το νέο κόμμα: «Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης - Μόνο του θα υποδείξει ποιον θέλει αρχηγό»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert