OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Operation Orbital: Συνεχίζεται η βρετανική ενίσχυση των ΕΔ της Ουκρανίας

21/09/2018 - 18:37
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε την επέκταση της υποστήριξης στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και επιβεβαίωσε τη στρατιωτική δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία στο πλαίσιο επίσκεψης του στη Μαρίνκα και στο Κίεβο.

Στην πρώτη του επίσκεψη ως Υπουργός Άμυνας στην Ουκρανία, ο Γκάβιν Ουίλιαμσον ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα επεκτείνει τη στρατιωτικές εκπαιδεύσεις εκεί για δύο ακόμη χρόνια μέχρι το 2020.

Ο Williamson συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του, Στέπαν Πολτοράκ και τον Αρχηγό του Στρατού, Βίκτορ Μουζένκο, για να συζητήσουν τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ανέφερε επίσης την επέκταση της συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου με το Κίεβο καθώς επίσης και την καθιέρωση Μόνιμου Ναυτικού Ακολούθου για να βοηθήσει στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο Ποροσένκο, και συζήτησε για τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας που εξακολουθούν να εμποδίζουν τα εμπορικά πλοία που προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στα ουκρανικά λιμάνια της Αζοφικής Θάλασσας, δημιουργώντας αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Μαρίνκα, στα ανατολικά της Ουκρανίας για να δει τις επιπτώσεις της τετραετούς σύγκρουσης στην περιοχή του Ντονμπάς και ενημερώθηκε σχετικά με τις επιχειρήσεις στην περιοχή από τον διοικητή της Joint Force, Αντιστράτηγο Σέργκι Νάγιεφ.

Η επίσκεψη στη Μαρίνκα υπογράμμισε τη σοβαρότητα της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεών της, που προκλήθηκαν από τη ρωσική επιθετικότητα.

Ο Υπουργός Άμυνας Gavin Williamson δήλωσε μεταξύ άλλων , πως η βίαιη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία παρατείνεται από τους, υποστηριζόμενους από τη Ρωσία, αυτονομιστές, ενώ με την επέκταση των κοινών ασκήσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει την στήριξή του στον λαό της Ουκρανίας και θα συνεχίσει να είναι σταθερά αφοσιωμένο στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας, καθώς αντιμετωπίζει καταφανή ρωσική επιθετικότητα.

Η εκπαίδευση, που γίνεται στο πλαίσιο της επιχείρησης Orbital, επεκτάθηκε το 2018 για να συμπεριλάβει ασκήσεις πεζικού, κατά τεθωρακισμένων και ελεύθερων σκοπευτών. Αυτά γίνονται πέρα από τα προγράμματα αμυντικών δεξιοτήτων, όπως η ταυτοποίηση αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών (IED), η ιατρική περίθαλψη και η διοικητική μέριμνα που το προσωπικό του Ηνωμένου Βασιλείου έχει παραδώσει από τις αρχές του 2015.

Οι Βρετανικές δυνάμεις έχουν εκπαιδεύσει πάνω από 9.500 στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την έναρξη της επιχείρησης Orbital το 2015, ενώ από το επόμενο έτος αναμένεται αυτή η υποστήριξη να υλοποιηθεί και από Καναδικά στρατεύματα και δυνάμεις άλλων χωρών που επίσης έχουν δεσμευθεί προς το Κίεβο.

Πηγή: Gov.uk
 

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

07/02/2026 - 15:50
Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

07/02/2026 - 14:56
Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

07/02/2026 - 13:29

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert