OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

XS-1: Το τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή που βρίσκει μόνο του τον στόχο – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

24/09/2018 - 07:40
Share on FacebookShare on Twitter

 Το XS-1 είναι ένα νέο επαναληπτικό τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή. Η μεγάλη διαφορά του από τ’ άλλα που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα, είναι το σύστημα σκόπευσης που θα διαθέτει.

Όπως υπερηφανεύεται η εταιρεία κατασκευής, έχει προσαρμόσει την τεχνολογία σκόπευσης «εγκλωβίζω και εκτοξεύω» ενός μαχητικού αεροσκάφους σε ένα πολεμικό τυφέκιο, κάνοντας έτσι ένα μέτριο σκοπευτή να φτάσει το επίπεδο σκόπευσης ενός πεπειραμένου ελεύθερου σκοπευτή.

Αυτό επιτυγχάνεται με την «έξυπνη» ειδική ηλεκτρονική διόπτρα που προσαρμόζεται στο τυφέκιο και συνδέεται με το σύστημα σκανδάλης με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελούν ένα ενιαίο σύστημα σκόπευσης.

Σε πρώτο χρόνο ο σκοπευτής που παρατηρεί μέσα από τη διόπτρα, επιλέγει το στόχο του και στη συνέχεια με την πίεση ενός κουμπιού, που βρίσκεται στο σύστημα σκανδάλης, «λοκάρει» το σημείο στο οποίο θέλει να κτυπήσει η βολίδα του το στόχο. Παρουσιάζεται μια κόκκινη κουκκίδα στην οθόνη, ή οποία παραμένει επί του στόχου στο επιθυμητό σημείο, έστω και αν η κάννη μετακινείται.

Παράλληλα παρουσιάζεται ένας νηματόσταυρος χρώματος μπλε, που σημαίνει ότι υπολογίζονται τα δεδομένα της βολής από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της διόπτρας. Εννοείται ότι ο υπολογισμός βαρύτητας, ατμοσφαιρικής πίεσης, ανέμου, κίνησης και ταχύτητας στόχου και άλλων παραμέτρων γίνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Όπως ο σκοπευτής εξακολουθεί να σκοπεύει το στόχο στο επιθυμητό σημείο ο νηματόσταυρος γίνεται κόκκινος, που σημαίνει ότι τώρα πρέπει να πιεσθεί η σκανδάλη για να φύγει η βολίδα. Τόσο απλά, στα 900 μέτρα η βολή θα έχει διασπορά όχι μεγαλύτερη από μια παλάμη, γύρω από το σημείο σκόπευσης. Πλησιάζουμε αργά αλλά σταθερά στα όρια της ..επιστημονικής φαντασίας.

Οι εξελίξεις σ’ αυτό τον τομέα είναι ραγδαίες. Αλλά ας μη γελιόμαστε! Η τεχνολογία δεν υποκαθιστά την εμπειρία και την εκπαίδευση! Ο ελεύθερος σκοπευτής δεν είναι ένας απλός σκοπευτής! Είναι ένας πολύπλευρος εξειδικευμένος μαχητής που πρέπει να γνωρίζει άριστα την ατομική τακτική και να έχει σωματική και ψυχική αντοχή σε υπερθετικό βαθμό.

Η τεχνολογία βοηθά και υποστηρίζει τον μαχητή. Δεν κάνει τον μαχητή.

Το νέο αυτό τυφέκιο με την ονομασία XS1 θα μπορεί να παίρνει φυσίγγια .338 Lapua Magnum τα οποία χρησιμοποιούν οι ελεύθεροι σκοπευτές των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού.

Δείτε ένα μικρό βίντεο σχετικά με το XS1:

 

Βγαίνει όπως και σε μικρότερα διαμετρήματα, XS2 .300 Winchester Magnum και XS3 που είναι κατάλληλο για κυνήγι μεγάλων ζώων.

Το κόστος του ανάλογα με τον τύπο, κυμαίνεται στα 17,5-22,5 χιλιάδες δολάρια! Η δοκιμή στην αγορά όμως, θα δείξει την πραγματική του αξία.

Πηγή: New Atlas

Tags: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣΗΠΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑΤΥΦΕΚΙΟ

Related Posts

ΗΠΑ - Καναδάς
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

05/12/2025 - 09:08
SPIKE NLOS - όπλα - δόγμα αποτροπής
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

05/12/2025 - 05:03
ΚΙΜΩΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

04/12/2025 - 20:00

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert