OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας κλιμακώνουν την κόντρα Μέρκελ και Πούτιν

01/11/2018 - 20:00
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ , δήλωσε από το Κίεβο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ότι θα ταχθεί υπέρ της συνέχισης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς δεν διαφαίνεται προς το παρόν πρόοδος όσον αφορά την εφαρμογή των Συμφωνιών του Μίνσκ.

«Με βάση την κατάσταση που επικρατεί μέχρι τώρα, η Γερμανία θα ταχθεί και τον Δεκέμβριο υπέρ της συνέχισης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος επισημαίνοντας ότι «πάντα λέγαμε ότι οι κυρώσεις συνδέονται με μια ορισμένη κατάσταση και πως αν υπάρξει πρόοδος, τότε μπορούμε να συζητήσουμε την ελάφρυνση των κυρώσεων». «Δυστυχώς –συνέχισε– αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι τέτοια, που οι συμφωνίες του Μίνσκ δεν τηρούνται».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές της 11ης Νοεμβρίου, οι οποίες θα γίνουν στις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία, δήλωσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, ότι η γερμανική κυβέρνηση τις αντιμετωπίζει αρνητικά.

«Αντιμετωπίζουμε πολύ αρνητικά τις εκλογές οι οποίες θα γίνουν στο Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Δεν ανταποκρίνονται στο πνεύμα των συμφωνιών του Μινσκ» δήλωσε η Μέρκελ.

Η απόφαση για την διεξαγωγή των εκλογών στην περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας ελήφθη μια εβδομάδα μετά την δολοφονία του ηγέτη της «Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο.

Η Μόσχα θωρεί τις εκλογές αυτές ως αναγκαίο μέτρο υπό αυτές τις συνθήκες. Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στην ομάδα επαφών Μπορίς Γκριζλόφ, το σύνολο των μέτρων, το οποίο αναφέρεται στην συμφωνία του Μίνσκ, αφορά μόνο τις δημοτικές εκλογές στην περιοχή αυτή της Ανατολικής Ουκρανίας. Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στο Νοτνετσκ και Λουγκάνσκ δεν είναι δημοτικές και συνεπώς τυπικά δεν έρχονται σε αντίθεση με τις συμφωνίες του Μίνσκ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε αργότερα ότι οι εκλογές της 11ης Νοεμβρίου στην Ανατολική Ουκρανία δεν έχουν σχέση με τις συμφωνίες του Μίνσκ, αλλά γίνονται αποκλειστικά για να καλυφθεί το κενό εξουσίας που υπάρχει

Ο Ρώσος πρόεδρος, από την πλευρά του, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, θα ενισχυθούν παρά τις δύσκολες συγκυρίες που επικρατούν στην διεθνή πολιτική και οικονομία. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επεσήμανε ότι ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών το 2017 αυξήθηκε κατά 23% φθάνοντας τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ όπως είπε ο δείκτης αυτός στην περίοδο Ιανουαρίου –Αυγούστου του τρέχοντος έτους αυξήθηκε επιπλέον κατά 24%.

Απευθυνόμενος στους Γερμανούς επιχειρηματίες είπε χαρακτηριστικά: «Εκτιμούμε πολύ την ετοιμότητα του επιχειρηματικού κόσμου της Γερμανίας για συνεργασία, τον ρεαλισμό σας και τις εποικοδομητικές σας διαθέσεις και ευελπιστούμε, ότι οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται προοδευτικά, ακόμη και στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες που επικρατούν στην διεθνή πολιτική και την παγκόσμια οικονομία».

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η συνάντηση αυτή είναι η τρίτη που γίνεται κατά σειρά και πως τέτοιου είδους συστηματικές και άμεσες επαφές είναι πολύ σημαντικές από πρακτικής απόψεως, καθώς όπως είπε η Γερμανία είναι ένας από του μεγαλύτερους οικονομικούς εταίρους της Ρωσίας (στην δεύτερη θέση μετά την Κίνα).

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι οι γερμανικές επενδύσεις σε διάφορους τομείς της ρωσικής οικονομίας υπερβαίνουν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ρωσικές στην γερμανική οικονομία τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην Ρωσία δραστηριοποιούνται περίπου 5000 γερμανικές επιχειρήσεις, ο συνολικός τζίρος των οποίων φθάνει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία καλύπτει το ένα τρίτο (30%) των αναγκών της Γερμανίας σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, εκθειάζοντας την ενεργειακή συνεργασία με την Γερμανία που άρχισε επί Σοβιετικής Ένωσης με βάση τη συμφωνία που είχε γίνει γνωστή ως συμφωνία «Αέριο έναντι σωλήνων», όπως και τον αγωγό Nord Stream, αλλά και τον «Nord Stream -2» η κατασκευή του οποίου προχωράει όπως είπε «με ταχείς ρυθμούς» .

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Tags: ΓΕΡΜΑΝΙΑΜΕΡΚΕΛΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑ

Related Posts

IDF - Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ

IDF: Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σε ενέδρα της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

19/05/2026 - 21:54
Τουρκία - Ερντογάν
ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ερντογάν: Μίλησαν για Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό

19/05/2026 - 21:48
NATO
ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής στα Στενά του Ορμούζ

19/05/2026 - 20:20

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1941 αρχίζει η μάχη της Κρήτης που διήρκεσε μέχρι την 1η Ιουνίου

Δένδιας από την Αυστρία: Κριτική στο ευρωπαϊκό εργαλείο SAFE – «Πρέπει να εξελιχθεί και να διορθωθεί»

IDF: Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σε ενέδρα της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

Τηλεφωνική επικοινωνία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ερντογάν: Μίλησαν για Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό

C-390 Millenium: Παρθενική πτήση για το νέο μεταγωγικό της Τσεχίας – Στα μέσα του 2026 η παραλαβή [vid]

Bloomberg: Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής στα Στενά του Ορμούζ

Έφτασε στην Κίνα ο Πούτιν, μια εβδομάδα μετά τον Τραμπ: Θερμή υποδοχή από τον Κινέζο ΥΠΕΞ [pics, vids]

SACEUR: Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη δεν θα επηρεάσει τις αμυντικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ

Top News

Ιωάννα Τούνη: Φάγαμε «πόρτα» στη Μαδρίτη, αλλά ένας φίλος είπε ότι είμαι μοντέλο και μας αφήσανε

Γενοκτονία των Ποντίων: Ο περήφανος χορός υπό σφοδρή βροχή στο Σύνταγμα - Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης

Mango: Τα κινητά τηλέφωνα «πρόδωσαν» τον Τζόναθαν Άντικ - «Είναι αθώος» λέει η οικογένεια

Νέος χαμός στη Βουλή με την Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Είσαι τόσο ξεφτιλισμένη;»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert