OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Αναδρομικά στρατιωτικών: Αντίστροφή μέτρηση για την καταβολή των ποσών

27/11/2018 - 10:10
Share on FacebookShare on Twitter

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών στους ενστόλους, ύστερα από την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με το μόνο που απομένει πλέον να είναι η έκδοση και των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων που θα ορίζουν σαφώς τις ημερομηνίες καταβολής των ποσών στους δικαιούχους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει υπογραφεί εδώ και περίπου 15 ημέρες, συγκεκριμένα από την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, λίγες μέρες μετά την υπερψήφιση της σχετική τροπολογίας του Υπ. Οικονομικών από την Βουλή, όμως δεν έχει εκδοθεί ακόμα στη Διαύγεια, ώστε να τεθεί σε ισχύ.

Ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες δίνεται μια μάχη με τον χρόνο, ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες και να εκδοθούν οι απαραίτητες εφαρμοστικές εγκύκλιοι που θα καθορίζεται κάθε λεπτομέρεια.

Μάλιστα, οι υπηρεσίες σπεύδουν να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες και εξετάζουν ακόμη και την έκτακτη καταβολή των αναδρομικών στους λογαριασμούς των δικαιούχων στην περίπτωση που δεν προλάβουν να τα επιστρέψουν μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, που είναι η ημερομηνία καταβολής των αποδοχών του δεύτερου δεκαπενθημέρου.

Για τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων η καταβολή των ποσών θα γίνει μαζί με τη σύνταξη του Ιανουαρίου, η οποία εξετάζεται να πληρωθεί νωρίτερα, ενδεχομένως στις 21 Δεκεμβρίου.

Οι υπό έκδοση εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζουν τις ημερομηνίες της εφάπαξ καταβολής των αναδρομικών στους δικαιούχους, τη διαδικασία πληρωμής τους και το ύψος των παρακρατήσεων ασφαλιστικών εισφορών και φόρων που θα διενεργηθούν επί των ακαθάριστων ποσών.

Το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον προϋπολογισμό ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr από καλά ενημερωμένες πηγές, τελικά δεν τίθεται κανένα θέμα συμψηφισμού από οφειλές προς το δημόσιο.

Σημειώνεται, ότι στο νομοσχέδιο με το οποίο επιστρέφονται τα αναδρομικά ορίζεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑΓΛΚΕΞΟΦΛΗΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝΣΤΕΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΥΠΕΘΑ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert