OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στους 18 νεκρούς ο απολογισμός των νεκρών στο Μαγκνιτογκόρσκ

02/01/2019 - 15:03
Share on FacebookShare on Twitter

 Δεκαεννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έχουν ανασυρθεί νεκρά από τα ερείπια της πολυώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε εν μέρει στο Μαγκνιτογκόρσκ, στα Ουράλια, τη Δευτέρα, έπειτα από έκρηξη, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη δεκάδων ανθρώπων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων στο Sputnik.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους στα ερείπια του κτιρίου, ενώ οι προσπάθειές τους εμποδίζονται από τον κίνδυνο κατάρρευσης συντριμμιών.

Η έκρηξη αυτή στο κτίριο, η οποία αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οφείλεται μάλλον σε διαρροή φυσικού αερίου, προκάλεσε την καταστροφή 35 διαμερισμάτων και σημαντικές ζημιές σε περισσότερα από 10 διαμερίσματα του δεκαόροφου αυτού συγκροτήματος κατοικιών τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Περίπου 1.100 άνθρωποι κατοικούσαν στο κτίριο αυτό, το οποίο είχε οικοδομηθεί το 1973 επί Σοβιετικής Ένωσης.

Τα αίτια της μερικής κατάρρευσής του εξακολουθούν να ερευνώνται ανακοίνωσε σήμερα στον ιστότοπό της η Επιτροπή Έρευνας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που είχαν ανακοινωθεί η έκρηξη οφείλεται μάλλον σε διαρροή αερίου.

Η Επιτροπή αυτή διευκρίνισε ότι ερευνά τώρα για πληροφορίες που κάνουν λόγο για δυνατές φωνές που ακούστηκαν στην περιοχή. Ωστόσο η ίδια προσθέτει στον ιστότοπό της ότι δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη από εκρηκτικά.

Σε ξεχωριστό περιστατικό που σημειώθηκε αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον ίδιο δρόμο που βρίσκεται η πολυκατοικία αυτή, όταν ένα μικρό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες, σύμφωνα με το TASS, το οποίο επικαλέστηκε το γραφείο της τοπικής κυβέρνησης. Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει σε σχετική ερώτηση του Reuters.

Την ίδια ώρα το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι το μωρό ηλικίας 10 μηνών που ανασύρθηκε χθες Τρίτη ζωντανό από τα ερείπια της πολυκατοικίας έπειτα από 35 ώρες που άντεξε το δριμύ ψύχος είναι ο μικρός Ιβάν Φοκίν.

«Ήταν ένα θαύμα για την Πρωτοχρονιά! Ένα αγοράκι 10 μηνών σώθηκε!», ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «η μητέρα του μωρού είναι ζωντανή και πήγε στο νοσοκομείο, όπου αναγνώρισε τον γιο της».

Το αγοράκι επέζησε σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, κατά τη διάρκεια της νύχτας που έμεινε στα ερείπια έπεσαν στους τουλάχιστον -27 βαθμούς Κελσίου.

«Τα μέλη των σωστικών συνεργείων άκουσαν κλάματα. Το μωρό σώθηκε χάρη στο λίκνο του και στο γεγονός ότι ήταν τυλιγμένο σε ένα ζεστό κουβερτάκι», ανέφερε παράλληλα ο κυβερνήτης της περιοχής Τσέλιαμπινσκ Μπόρις Ντουμπρόφσκι, στην υπηρεσία ηλεκτρονικών μηνυμάτων Telegram.

Το μωρό διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Μόσχας όπου νοσηλεύεται σε «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση», διευκρίνισε παράλληλα το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, σημειώνοντας ότι υποφέρει από «σοβαρά κρυοπαγήματα, ένα τραύμα στο κρανίο και πολλά κατάγματα στα πόδια».

Το υπουργείο καταλήγει διευκρινίζοντας ότι το μικρό αγοράκι διακομίσθηκε στη Μόσχα για να νοσηλευτεί σε μια από τις καλύτερες παιδιατρικές κλινικές της χώρας, σύμφωνα με το AFP.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΝΕΚΡΟΙΡΩΣΙΑ

Related Posts

ΗΠΑ
Uncategorized

ΗΠΑ: Εντυπωσιακό βίντεο με sniper της Ακτοφυλακής να εξουδετερώνει ταχύπλοο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό

06/12/2025 - 17:41
Φιντάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

06/12/2025 - 15:08
Κίεβο
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο [pics, vid]

06/12/2025 - 14:26

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Εντυπωσιακό βίντεο με sniper της Ακτοφυλακής να εξουδετερώνει ταχύπλοο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό της ιστορίας της

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

Ουκρανία: Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο [pics, vid]

Λωρίδα της Γάζας: Κατάρ και Τουρκία ζητούν την απόσυρση των IDF και συζητούν για τη «δύναμη σταθεροποίησης»

Γάζα: Το Ισραήλ θα ανοίξει το πέρασμα της Ράφα «μόνο για έξοδο» – Ανησυχία από τις μουσουλμανικές χώρες

«Τελεσίγραφο» ΗΠΑ στην Ευρώπη: «Θα αναλάβετε την άμυνα του NATO ως το 2027»

Βουλγαρία: Επιχείρηση διάσωσης ρωσικού τάνκερ που χτυπήθηκε από ουκρανικά drones [vids]

Top News

Καιρός - Θοδωρής Κολυδάς: Αντικυκλώνας απλώνει την προστατευτική του «ομπρέλα» σταματώντας τις βροχές

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του - Πώς να το υπολογίσετε

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή στην Εγνατία Οδό στην Καβάλα: Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Τροχονομικός έλεγχος μετά από περιπετειώδη καταδίωξη σε βουνό - «Μου έκλεισαν το δρόμο»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert