OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Κικίλιας στα «ΝΕΑ»: Ο Τσίπρας κυβερνά λάθρα

19/01/2019 - 11:32
Share on FacebookShare on Twitter

«O κ. Τσίπρας κυβερνά πλέον «λάθρα», στηριζόμενος σε διαγραμμένους βουλευτές. Αποτελεί κρίσιμο θεσμικό πρόβλημα το ότι αυτοί εκλέχτηκαν ως βουλευτές αντιπολίτευσης και αποφάσισαν, περιφρονώντας τη λαϊκή εντολή, να γίνουν κυβερνητικοί. Συμβαίνει δε και το πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά δρώμενα – επειδή 149 βουλευτές δεν έφταναν – ο κ. Καμμένος, που δήθεν τα έσπασε με τον κ. Τσίπρα, να του «δανείσει» και άλλους δύο, χωρίς να τους διαγράψει.

Δεν πρόκειται για κοινοβουλευτική πράξη, αλλά για ανέβασμα οπερέτας: «Οι 151 πρόθυμοι των Πρεσπών» τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Kοινοβούλιο παράγει αποτελέσματα όπως διεθνείς υποχρεώσεις, εκκίνηση διαδικασιών και, ως συνθήκη, δέσμευση της χώρας. Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ δηλώνει πως «η εθνική ζημιά που θα προκαλέσουν ο κ. Τσίπρας και η συμμαχία των προθύμων που θα την ψηφίσουν, θα είναι ανεπανόρθωτη» για αυτό και επαναλαμβάνει την πρόταση της ΝΔ για εκλογές.

Αναφερόμενος στην υπουργοποίηση του Ναυάρχου Αποστολάκη ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως σέβεται τον Ναύαρχο Αποστολάκη ως Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και αναγνωρίζει την προσφορά του στο στράτευμα. Όπως λέει όμως, ο κ. Τσίπρας τον έχρισε Υπουργό Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος αποδέχτηκε τη θέση και για αυτό πλέον η Νέα Δημοκρατία θα τον κρίνει πολιτικά και μόνο.

Απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης περί στοχοποίησης βουλευτών, ο κ. Κικίλιας δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε είδους ενέργεια που απειλεί τη Δημοκρατία. «Καταδίκαζα και καταδικάζω απερίφραστα τον πολιτικό φανατισμό και τη βία. Οι πολίτες και οι πολιτικοί πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι να αποφασίζουν με βάση τη συνείδηση, τις αξίες και τις αρχές τους. Είμαι υποχρεωμένος όμως να θυμίσω ότι αυτού του είδους τις συμπεριφορές δεν τις εξέθρεψε η Ν.Δ., ούτε τις κάλυψε πολιτικά. Την μεγάλη πολιτική ευθύνη την έχει το κόμμα του οποίου ηγείται ο κ. Τσίπρας, από την εποχή των λεγόμενων «αγανακτισμένων». Δεν ξεχνώ τους προπηλακισμούς, τις απειλές, τα γιαουρτώματα, τη λεκτική βία. Όσοι επίχαιραν για τη θυματοποίηση των αντιπάλων τους, έπρεπε να περιμένουν ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν η σειρά τους» λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος σχετικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μην κατορθώσει να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών με 151, ο κ. Κικίλιας λέει πως όποιος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, τού άνοιξε το δρόμο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, και όποιος ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα. «Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Η κυβέρνηση αυτή με τα «δεκανίκια» της, καταστρέφει την οικονομία, διαλύει τη μεσαία τάξη, αποσαθρώνει τον κοινωνικό ιστό. Πλέον, με Τσίπρα κανείς δεν ελπίζει σε τίποτε» καταλήγει ο Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Tags: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣΝΔΠΡΕΣΠΕΣ

Related Posts

Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στην Πορτογαλία: Μετά την βάση των C-390, επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV)

08/05/2026 - 17:49

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Παραμένουν τα σημεία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Ουράνιο, πυρηνικά και Ορμούζ

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν στήνει «ζώνη ελέγχου» και η ναυσιπλοΐα περνά στη «σκιά» του IRGC

SOUTHCOM: Βομβαρδισμός εναντίον σκάφους που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό – Επέζησε ένας από τους επιβαίνοντες [vid]

Το Κρεμλίνο αντιδρά στο τρολάρισμα του Ζελένσκι που «επέτρεψε» την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

Ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία: «Στην Ουκρανία αντιμετωπίζουμε δυνάμεις που υποστηρίζονται από το NATO»

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Πληροφορίες για ατύχημα του τραγουδιστή στο σπίτι του - «Χτύπησε στο κεφάλι»

Η διαδρομή των 6 UFO που καταγράφηκαν στην Ελλάδα: Βίντεο από τους απότομους ελιγμούς σε Αιγαίο και ξηρά

Γη της ελιάς - spoiler: Αγωνία για την υγεία του Στάθη - Οι εξετάσεις που ταράζουν τον Στέφανο

Σοφία Αρβανίτη: Δεν ήθελα να καταλήξω στη φυλακή, δούλεψα και με κάποια ονόματα της «εθνικής οδού»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert