OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Δεν θα απεμπολήσω το δικαίωμα για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΒΙΝΤΕΟ

25/01/2019 - 16:28
Share on FacebookShare on Twitter

Στενάχωρη χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, την ημέρα που πέρασε από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έκανε λόγο για ευκαιριακή πλειοψηφία και επέμεινε ότι αν χρειαστεί θα θέσει βέτο στην ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

«Σήμερα είναι μία δύσκολη, μια στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση με μία ευκαιριακή πλειοψηφία ψήφισε την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών», ξεκίνησε τη δήλωσή του, λίγα λεπτά μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών «σημαίνει την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από Ελληνική κυβέρνηση.

Εγκαταλείπεται έτσι μια εθνική γραμμή δεκαετιών. Ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που όλοι οι προκάτοχοι του είπαν όχι. Τους λόγους τους γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Κι αυτό μπορεί να γίνει αρχή νέων δεινών. Δυστυχώς, τα κομματικά παζάρια και ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησαν του εθνικού συμφέροντος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην «επέτειο» των τεσσάρων ετών από την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις 25 Ιανουαρίου 2015.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως «πριν από 4 χρόνια ακριβώς, ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες. Για να μας πάει τελικά πολλά χρόνια πίσω κάνοντας χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων.

Τώρα, ολοκληρώνει το καταστροφικό του πέρασμα και με μία εθνική υποχώρηση».

Υπερασπίστηκε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Πιστή στη λαϊκή εντολή, η Νέα Δημοκρατία έδωσε τη μεγάλη μάχη. Ανέδειξε την αλήθεια για το εθνικό θέμα, αλλά και το πραγματικό πρόσωπο κάθε κόμματος και κάθε βουλευτή. Προσωπικά, μίλησα με ειλικρίνεια για τις μεγάλες δυσκολίες που έρχονται από την εφαρμογή της συμφωνίας».

Επέμεινε πως αν χρειαστεί, θα θέσει βέτο στην ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. «Δεσμεύτηκα, όμως, και ότι θα μείνω σταθερός στο εθνικό καθήκον:

Το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να το απεμπολήσω. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αμβλύνω τις αρνητικές συνέπειες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από μια προβληματική συμφωνία».

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ενότητα, δημοκρατική ωριμότητα και είπε «όχι» στις ακρότητες. «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν. Βίωσαν τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Πρέπει, όμως, να μείνουν ενωμένοι και να επιδείξουν δημοκρατική ωριμότητα. Μακριά από ακρότητες. Σύντομα θα μιλήσουν και η απάντησή τους στις κάλπες θα είναι συντριπτική. Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγο πριν απ’ το ξημέρωμα.

Και η στιγμή της ελπίδας και της προόδου πλησιάζει. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και πρέπει να πάμε μπροστά. Το μπορούμε», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε βίντεο:


 

Πηγή: Newsit.gr

 

Tags: ΕΝΤΑΞΗΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΣΚΟΠΙΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Related Posts

THEON
ΕΛΛΑΔΑ

THEON: Εξασφαλίζει νέες δεσμευτικές παραγγελίες περίπου 41 εκατ. ευρώ και πρόσθετα δικαιώματα προαίρεσης περίπου 40 εκατ. ευρώ

18/02/2026 - 09:22
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Πολύ ισχυροί άνεμοι και μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Δείτε αναλυτικά

18/02/2026 - 04:32
THEON
ΕΛΛΑΔΑ

Η THEON ανακοινώνει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για τοΟικονομικό Έτος 2025

17/02/2026 - 12:22

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Αναφορές για εκρήξεις στη Τεχεράνη και στη νότια πόλη Σιράζ [vid]

Η Σλοβακία απειλεί την Ουκρανία με αντίποινα αν δεν επαναλειτουργήσει ο πετρελαιαγωγός Ντρούζμπα

Ισραήλ: Nεκρός Ισραηλινός στρατιώτης στη Γάζα – «Από φίλια πυρά», λέει ο IDF

Axios: Kοντά στην κήρυξη πολέμου με το Ιράν ο Τραμπ – Ενδέχεται να ξεκινήσει «πολύ σύντομα»

Ζαλούζνι: Κατηγορεί τον Ζελένσκι για την αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση του 2023

Πολεμική Αεροπορία: Πρόσκληση για κατάταξη με τη 2026 Α΄ ΕΣΣΟ – Τι πρέπει να ξέρουν οι στρατεύσιμοι

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις, αλλά παραμένουν ουσιαστικές διαφορές – Συμφωνία για νέα συνάντηση

«Τουρκία χωρίς τρομοκρατία»: Εγκρίθηκε το σχέδιο για την ειρηνευτική διαδικασία με το PKK

Top News

Πολεμικό Ναυτικό: «Φουλάρει» μηχανές και η τρίτη φρεγάτα Belharra - Ξεκινάει εν όρμω δοκιμές ο «Φορμίων»

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το GNTM θα επιστρέψει και εγώ είμαι η παρουσιάστρια, περάσαμε καταπληκτικά

Έλενα Χαραλαμπούδη: Ο σύζυγός μου είναι καλός, φοβερός μπαμπάς και πολύ σέξι άντρας

Η Αθηνά Οικονομάκου για τον γάμο της: Έχουμε κουραστεί όλοι με τον ντόρο που γίνεται με τα δημοσιεύματα, είναι ανούσιο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert